Kendime çok haksızlık ettiğimi fark ettiğim bir terapi oldu benim için. Çünkü geçmişimle alakalı paylaşım yaptığımda hocamızın konuya yaptığı yorum beni etkiledi. Bir süre nişanlı kaldığım bir süreci anlatmıştım. O süreçte tanışmam görücü usülü gibi olmuştu. Ben artık kimse ile görüşmüyordum eşcinsel ortamdan. Tabi aile baskısı oluyor haliyle evlen evlen diye. Ama kendim kalkıpta cesaret edipte birisini beğenip ona açılma gibi bir durum söz konusu olamıyordu benim için. Hayatım başlı başına bunalımdı. Bende reddedilirim, ya beni beğenmezse veya ya diğer insanlar gibi yeri gelir benimle alay ederse vs. içimde evham kurardım. Bu bir erkek için çok kötü bir durum. Sonra annem bir kızdan bahsetti ve beğendim dış görünüş olarak hoştu sonra kıza da benim fotoğrafımı gösterdiler o da beni beğendi. Benim için çok ilginç bir durum oldu ben kendimi o kadar aşağılara çekmişim ki hiçbir şekilde beğenilmez istenmez biriyim kompleksine sokmuşum. Aslında bu durum benim için bir dönüm noktası oldu. Sonra ben kızı görmek için okuduğu ile gittim orada kız kardeşi ve kendisi ile tanıştım. Kendisi biraz utangaçtı ama ben kendimi ön plana koyup sürekli konuşturmaya çalıştım. Galiba özgüven kazanmam konusunda adım atmama bu durum biraz olsun vesile olmuştur. Sonra anlaştık görüşmeye başladık. Birlikte piknik yaptık, yürüyüşler yaptık, farklı yerler gezdik tozduk o bana bakar güler ben ona bakar gülerdim. Hatta gül satanlar beni dolandırmıştı, kıyamadığım güzellikten
. Çok keyifli bir zaman geçirdim hayatıma çok özel ve güzel bir anı oldu. Hastalandığımı öğrendikten sonra ben bunu devam ettiremeyeceğimi söyledim. Oysa beni çok sevmiş olsa gerek ki bunu bile problem etmedi. Ama ben çok ısrar ettim kendisine böyle bir zorlu hayatı yaşatmak istemiyordum. Burada ki hikayemde ağlayarak ve üzülerek son buldu malesef. Hocam bana burada müdahale etti tabi ve dedi sen aslında biseksüelmişsin ama farkında değilsin. Benim durumum içimde yaşadığım eziklik, aşağılık kompleksinden dolayı duygusal olarak kızlara ilgimin olup onlarla ileriye dönük birşey düşünemem ve cinsel erotizim hakkında ise kendi cinsime yönelmem olarak gerçekleşti hayatımda. Yine müdahalelerden biri de o bunu kabul ediyorsa sen neden diretip hayır sana bunu yaşatamam gibisine kafanda büyütüp olayı bozuyorsun şeklinde idi. Aklıma şu gelmişti geçmişte ettiğim dualardan biri de benim yüzümden kimse üzülmesin ateşlere düşmesin illa kötü bişey olacaksa o kötü şey kimseye zararım olmadan kendime olsundu ki öyle de oldu. O yüzden zaten dualarımı ederken çok dikkat ediyorum.
Şuan da hocamdan Allah razı olsun onun vesilesi ile yeni bir doktor hanım ile tanıştım iyileşme sürecim konusunda bana çok güzel destek oldu kendisi ile ilk konuştuğumda biraz soğuk ve ilgisiz gibi gelmişti ama ön yargımı yendim niyetimi yaptım ve kendisi ile görüştüm ki iyi ki görüşmüşüm muazzam bir insan o kadar güzel yaklaştı ve beni anladı ki çok mutluyum. Şimdi süreci beraber ilerletiyoruz kendisi ile sanki manevi bir ablam oldu ve bu süreci başaracağımıza inanıyorum Allah Kerimdir ben elimden geleni yapayım gerisi onun takdiri.