Herkese merhaba. Şuan da Suudi Arabistandayim. Mekke şehrinde. Ve duygularımı paylaşmak istiyorum.....
Öncelikle buraya geldiğimde tam olarak ne yapacağımı bilemedim. Yani hangi işi yapicam ne yapicam de edicem. Ama yavaş yavaş işi kavriyorum gibi. Lakin nedensiz bir şekilde kendimi çok negatif hissediyorum. Atılgan girisken ve yönetici bir karakterim yok. Ve insanları yönlendirirken onlara ne söyleyeceğimi ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama daha geleli 6 gün olmasına rağmen birçok insan tarafından güzel geri dönüş aldım. Bir ablayı hastaneye götürdüm, eczaneye götürdüm, insanlara tavaf yaptırdım, tekerlekli sandalyeli bir abiye umre yaptirdim, insanlara telefon arama vb şeyler konusunda yardımcı oldum. Ayrıca yaşım daha genç olduğu için insanlarda beni tatlı buluyor. Ama yinede burada içime sinmeyen şeyler var. Bana iş öğreten adamların tavırları, beni daha çocuk gormeleri ve bana ona göre muamele yapmaları hoşuma gitmiyor. Bir de bir yandan yapamayacakmisim hissi de gelince hepten kötü oluyorum. Öyle ki burada bulunmama bu maneviyatı yaşamama sevinemiyorum bile. Oysaki ben buraya gelmek için can atmıştım. Ama yaşadığım psikolojik sebeeplerden ötürü, ezik düşüncelerinden ötürü buranın atmosferine kapilamiyorum bile.
Dün gece kafile ile birlikte Hira mağarasına çıktık. İslam'ın ilk başladığı yere...
Bizimle birlikte başka şirketin kafileside vardı. O kafilenin hocası ile iki ayak muhabbet ettik. Söylediği şeyler beni bu iş hususunda bir daha düşündürdü. Bana iş öğreten ve çalıştığım şirketin adamlarinin çok uyanık olduklarını, çok fazla sorgulayan ve akıllı insan sevmediklerini söyledi. Onlar seni dışlar çunku ben 3 senedir bunlarla birlikteyim ve onları artık yakinen tanıyorum dedi. Ve ayrıca bana iş ogretenlerin hepsi Urfalı. Hatta adam şaşırdı ve sen nasıl urfalilarin arasına düştün dedi. Hepsinin birlbirleri arasında yakınlık akrabalık olduğunu söyledi. Ve ben tekrar tekrar düşünmeye başladım.
Açık konuşmak gerekirse, bu işi çok yapacağımı düşünmüyorum yani en azından bu şirketle. Belki başka şirketle yapmak isteye bilirim ama ben zaten buraya yakınım sayesinde geldim. Başka şirketlere gidebilir miyim bilmiyorum.ama dediğim gibi bu işi yapma konusunda pek emin değilim. Kafam karışık hem de oldukça. Sadece Kabe'nin rabbine sığındım ve hakkında hayırlısı diyorum. Ayrıca adam bana asgarinin bile altında aldığını söyledi maaş konusunda, ve sana ne kadar verirler bilmiyorum dedi. Yani anlicaniz bütün hevesim gitti. Ama zamanla ne yapmam gerektiğine karar vereceğim. Herkesten dua talep ediyorum