6+ (ALTI ÜSTÜ HAYAT)
İşte bu benim. Abimle iki vişne ağacı arasında hazır olda bekliyoruz. Amcam resmimizi çekecek. Az aşağıdaki amcam oluyor.
Bir tane abim ve iki tane ablam var. Annem dengeyi tutturmuş. Bir şeyin haricinde! Diğer kardeşlerim arasında 1,5 yaş var ama abimle benim aramda 6 yıl var. İşte ilk tesadüf!
Bahçeli, tek katlı, gecekondu mahallesinde bir evimiz vardı. Yıllarca dünyanın bu bahçeden ibaret olduğunu zannederdim. Biraz büyüyüp, cesaret kazanınca başka sokakları keşfediyordum. Bu keşif sonrasında böbürlenirdim gördüğüm şeyleri arkadaşlarıma anlatırken.
Okul öncesi dönemimde oyuncaklarımla oynamayı çok severdim. Kuytu yerlerde oynamak çok keyif verirdi. Divan altı, masa dibi… vb. Arkadaşlarım beni çok severdi. Eğlenceli, komik biriydim. Çocukça cilveler, taklitler yaparak büyük-küçük herkesi eğlendirirdim. Sanatçılık doğuştan geliyor yani.
Yaptığım taklitlerin, cilvelerin dozunu çok kaçırmışım demek ki. Bazıları erkek olmadığımı düşünmeye başlamış. Daha doğrusu bundan şüphe duymaya başlamıştı. Erkek olduğumu onlara ispatlamam için en sevdiğim arkadaşım Hasan’ı dövmemi istiyorlardı, abim yaşındaki insanlar. Küçükken onlar için yapmam gereken bu ispatı ara ara yineleyecektim. Şimdi ise kendime yapmam gerekiyor. Nihayetinde Hasan’ı altıma almayı becermiş, hareketsiz tutmayı başarmıştım. Ardından alkışlar, tebrikler beni mutlu etmeye yetmedi. Sebepsiz yere arkadaşımın canını yakmıştım.
İşteee bu da benim babam. Her sabahın 7sinde yüzümü öpmekten tükürük içinde bırakıyor. Sakalı yüzümü acıtıyordu. Çok ağlardım bu sebeple.
Okul öncesi dönem gittikçe tükeniyordu. ‘Gelecek seneye okula yazdıracağız seni, oğlum çok çalışkan olacak’ diyen annemdir. Şu an gördüğünüz kişi o. Kulağıma çok hoş geliyordu ‘çalışkan’ kelimesi ama yinede dualarımda:
-Allah’ım okulda yer kalmasın da babam beni okula yazdıramasın. Diyordum.
Önlük, çanta, pantolon, ayakkabı, defter, kalem…vs alındı. Benim dışımda herkes mutlu ailede.
Okulun ilk günü, itinayla hazırlanıyorum bizimkiler tarafından. Evden çıktık, annemin avuçları içinde kayboluyordu küçük ellerim. Heyecanlıydım ve ilerde beni iyi şeylerin beklemediğini biliyor gibiydim avuçlarını sıkarken. Okulun bahçesindeyiz. Diğer sınıflar içeriye kendi sınıflarına girdiler. Sonra okul müdürü yere çömelip,
https://www.youtube.com/watch?v=xL4ZIira7Hg&list=UUkA-6Jvq86MgFMh60Z-_EQQ&index=7