İç Dünyam ve İnsanlarla İlişkilerim - Şeflerimle kürt milliyetçiliği üzerine tartışma - Ben Gene Sana Vurgunum
http://www.imranrasid.com/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=55 bu teste katıldım 47 puan aldım sonuç şu çıktı:
insanlar taze, canlı, çekici, eğlendirici pratik ve daima ilginç birisi olarak görürler. Her zaman ilgi odağı olan ama çok aşırıya kaçmayacak kadarda dengeli birisi, ayrıca iyiliksever, düşünceli, anlayışlı ve kendilerini neşelendiren ve rahatlatan birisi olarak tanırlar.
Sabah sabah şef yardımcısı kürtler hakkında ileri geri konuşuyordu.
Köylerinden 10 erkek kürt kızıyla evlenmiş de , kürt kızları altınları alıp kaçmışlar. vs vs
Asabım iyice bozuldu. Zaten şef yardımcısıyla yıldızım hiç barışmamıştır.
"Ya dedim türkler arasında hiç mi yok çeşit çeşit ahlaksızlık yapan. Her türlü pisliği yapan türkler de var"
" Ne ilgisi var diyor. Ben köyümde ki bir olaydan bahsediyorum" diyor ve devam ediyor "Sen kürt milliyetci misin nesin"
Ben de ona dedim ki: " Sen her fırsat da neden kürtleri kötülüyorsun. Neden kürt düşmanlığı yapıyorsun. Sen kürt düşmanı mısın?"
Sinirlendi :"Evet dedi ben kürt düşmanıyım, itirazın mı var
"
Ben bu lafın altında kalır mıyım, sesimi yükselterek :" Ben de Kürt Milliyetcisiyim. Ne olucak bakalım. Ne yapacaksın söyle hadi. Kürt Milliyetcisiyim.İtirazın mı var." dedim.
Bu tartışmaya Şefim de katıldı. Sonunda çileden çıkar mıştım onu :
"........" dedi. "Seni burda paspas ederim, yerlerde sürüklerim"dedi.
Ben sırıttım ve "Zor"dedim , "Çok zor"
"Seni paspas ederim" demeye devam ediyor. Şefime kızmıyorum aslında. Eskiden beri aramızda bir bağ olduğunu hissediyorum.
Beni sever. Her türlü provakatif faaliyetimi görmezden gelir. Adam işiyle ilgilendiği için teferruata takılmıyor. Sanırım beni bir bütün olarak değerlendiriyor.
İyi niyetli olarak gördüğü için, ufak tefek kusurlarımla ilgilenmiyor. Ve genel olarak insanlara yaklaşımı da pozitif.
Bu zamana kadar hiç kimse hakkında kötü konuştuğunu duymadım. Birine bir şey diyecekse yüzünü der. Arkasından çekiştirmez.
"......... bak seni yerlerde sürüklerim, pas pas ederim" demeye devam ettikçe.
Ben "Zor, çok zor. O dediğin çok zor işte" diye cevapladım.
"......... bak raporuna mı güveniyorsun" demesiyle susmam bir oldu.
((
Açtım Youtube'u taktım kulaklığımı, kürtçe müziklerini açtım.
Dinledim, dinledim. Hüzünlendim. Yaa ne tuhaf insanım, kürt kadının söylediği hisli bir şarkıyla hüzünleniyorum.
Sinirim yine de geçmedi. Ne demek raporuna mı güveniyorsun.
Bu sözden aşağı yukarı 10 dk geçmişti.
Müziği kapadım, kulaklağımı çıkardım.
Sandalyemi arkaya doğru kaydırarark, soluma doğru döndüm, gözlerimi şefime diktim. Adam evraklarla uğraşıyor. Şefime seslendim
"..........." dedim. "Az önce bana bir şey sormuştun. Dinliyor musun beni???"
Kafasını kaldırdı. Ben konuşmaya devam ettim:
"Az önce sordun bana dedin ki raporuna mı güveniyorsun" biraz durakladım. Gözlerimi kıstım çok ciddi bir şekilde şefimin gözlerine içine bakarak.
"Hayır" dedim "Raporuma güvenmiyorum. Kendime güveniyorum" dedim.
Bu lafım üzerine şefim bastı kahkahayı. "Aslanım benim" diyor, "Helal olsun sana" diyor
)
Ben başladım bunun üzerine gülmeye.
Ayağa kalktı masama geldi. Elimden tuttu. "Kalk bakalım"dedi. "Bir güreşelim de, gücünü kuvvetini görelim" dedi.
Ben yanaşmak istemedim bu teklife. Adam güçlü kuvvetli, yapılı. Ama bir kere ağzımdan çıkmıştı kendime güveniyorum demiştim.
"Yaw ........." dedim. "Burası iş yeri. Burda güreş mi olurmuş" diye itiraz ettim.
Dinleyen kim. "Kalk dedi. İtiraz kabul etmiyorum"
Benim için hava hoş.
Bütün kuvvetimle daldım şefe. O sarılıyor belimden beni havaya kaldırıyor. Ben boğazına yapışiom. Burnunu tıkayarak nefessiz bırakmaya çalışıyorum.
Boğazını sıkıyorum. Yere bıraktığı zamanda bütün kuvvetimle, geriye doğru ittiriyorum.
Duvara yapıştırmaya çalışıyorum.
............ çok şaşırdı. "Bu ......... da acayip bir kuvvet varmış" diyor. "Bu kadarını beklemiyordum" diyor.
Bir arkadaş geldi ayırdı. Bu kadar yeter dedi.
Arkadaş ayırmasaydı, ben bırakmazdım bu işi. Yere yapıştırana kadar devam ederdim. Şef mef dinlemem sonuna kadar giderdim.
Tamam onda kalıp var ama ben de de taktik var. Rakibi gereksiz yere enerji harcatırım. Kuvvetini boş yere harcar harcar.
Sonrada bütün kuvvetimle boş bir anında saldırırım. Pes etmem ya. Pes etmek sinirlerimi bozar.
Yenilgiyi asla kabullenemiyorum.
Belki de bu yüzden hiç bir spor dalıyla uğraşmıyorum. Millet masa tenisiyle uğraşiyor, öğle tatilinde.
Turnuvalar düzenleniyor. Hatta Müdürümüz bile bizim takımda oynuyor memurlarıyla işcileriyle birlikte.
Ben değil oynamak, izlemeye bile gitmiyorum.
Sabah sabah güreş iyi geldi. Bütün stresimi attım. Nefes nefese kaldım.
Stresimi bu şekilde atmasaydım gereksiz yere bir sürü tartışmaya girecektim ve huzursuzluk çıkaracaktım.
Az önce Stajyer R..... aradı. Yanına geliyorum dedi. ........'ye gelicekmiş. Beraber nargile içelim diyor.
Yola çıkmış. Öğle tatiline kadar burda olurmuş. Birlikte öğle yemeği yicekmişiz. Enteresan bir durum.
Arkadaşlık güzel. Sevmek, sevilmek, paylaşmak güzel, birlikte vakit geçirmek çok güzel.
Bu kadar samimiyet nasıl oluştu bir anda. Biliyorsunuz T........ Bey yani ben bir şey yapmadım, her şey kendi kendine oluştu
)
Ben suçsuzum hakim bey !!! ;-)
Nükhet Duru'yu dinliyorum. Şu anda çok çoşkuluyum... Sanki tükenmez bir enerji var ben de. Mutluyum, neşeliyim , çoşkunum...
Ben Gene Sana Vurgunum
Seneler sürer her günüm
Yalnız gitmekten yorgunum
Zannetme sana dargınım
Ben gene sana vurgunum
Ben gene sana vurgunum
Ben gene sana vurgunum hey..
Başkalarına gülsem de
Senden uzak kalsam da
Sevmediğini bilsem de
Ben gene sana vurgunum
Ben gene sana vurgunum