Dindar kesim, bu konularda konuşmayarak, dışlayarak, yasaklayarak, aforoz ederek, görmezden gelerek, üstesinden gelebileceğini sanıyor. Oysa neredeyse insanlık kadar eski bir gerçekliği, yok sayarak, inkar ederek vb ortadan kaldıramıyorsunuz.
Hele de günümüzde eşcinsellik bu kadar pompalınırken yapılan her yasaklama engel, olaya ilgisi olmayanların bile ilgisini çeker hale getiriyor.
Eşcinsel insanlardan vebalı gibi kaçmak çözüm hiç bir zaman olmadı, olmayacakta. O insanların ne kadar desteğe ihtiyacı olduğunun görülmesi gerekiyor. Hayatından memnun olduğunu idda edenlerin bile iç dünyasına girince ne yaralar çıkıyor.
Din alimleri, sosyologlar, psikologlar, ürüloglar vb. fayda sağlayacak kişilerin , bir araya gelip bu konuda ne yapabiliriz diye kafa yorma vakitleri geldi de geçiyor bile.
Bazı ortamlarda bunu defalarca ifade etmiş biri olarak şunu gördüm ki, yetkin gördüğümüz hocaların çoğu,özellikle din adamları, susmayı yada bildiğimiz şeyler ile top çevirmeyi tercih ediyor. Aslında onlarında bu konular üzerinden bilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Lut kavminden başlayıp devam ediyor konuşma.
Kuran bu konuda tecrit önermiş o dönem için, sonrasında da eğer tövbe ederlerse Allah af edicidir , affı sever demiştir.
Allah bile af edeceğini söylerken kraldan çok kralcı davrananlar, sorunun çözümü ile ilgilenselerdi , belki de şu an çok daha farklı şeyler konuşuluyor olurdu. Kek dağıtarak, tebliğ yaparak olacak işler değil bunlar.
Bilinçli insanlarımızın sayısının çoğalması duası ile diyorum.🤲
Yeşim H.