Psikolog Hüseyin KAÇIN
www.huseyinkacin.com0 555 326 22 91
Din, bütün inananlar için ortak bir referans noktasıydı. Hıristiyanlar, İslami bilgiye e önem verir, camilerden ya da tekkelerden muska ve kutsal toprak alırlardı. Efsaneye göre, bir zamanlar dönemin patriği kendisinden yardım dileyen hasta bir Müslüman kadını " bizim inancımızdan olamayanları kabul etmemiz doğru olmaz, " diyerek geri çevirmiş ama sonra fikrini değiştirip " her kim gelirse başım üstüne, " deyip kadını iyileştirmiştir. Müslümanlar da Hıristiyan papazlarına ve Yahudi hahamlarına baş vururlardı. Örneğin 16. yüzyılda İstanbul'da ateşler içinde kıvranan bir adam, iyileştiği takdirde genç oğlanlardan vazgeçeceğine dair bir adak adar. Ne var ki, iyileşince, verdiği sözü yerine getiremeyeceğini anlar ama bir yandan da bu işin şakasının olmadığını düşünmektedir. Sonunda İstanbul ulemasına danışır ve ulema, ona verdiği sözden öyle kolay kurtulamayacağını söyler. Bunun üzerine adam kurtuluşu Selanik hahamlarında arar: Acaba onlar bir kaçış yolu bulabilecekler midir? (Hahamlar ona kadınları denemesini salık verir.)
Bizans'ın Çöküşünden Günümüze Balkanlar, Mark Mazower
http://alfakitap.com/kitap.asp?kitapID=6036- Eşcinsellik kimine göre İslam'da yasak, sınırlı bir gruba göre değil. Kimine göreyse, tıpkı alkol kullanmak, yalan söylemek gibi bir günah ve kişinin kendisini bağlar. Sizce hangisi doğru?
Eşcinsel terapi sürecinde konuya dini bir bakış açısı sunulmaz. Psikolojik gelişim süreçleri açısından iyileşme arayışında bulunan kişiye yaklaşılır. Dini kavramlar bu süreçte irdelenmez. Eşcinsel bireylerin iyileşme sürecinde konuya dini açıdan yaklaşmaları istenmez çünkü eşcinsel eğilimleri olan kişiler bu olaya lut kavmi, haram, cehennemde yanmak düşünceleri ile yaklaşırlarsa bu düşünceler sadece eşcinselleşme sürecini hızlandırır ve kalıcı hale getirir. Din adamlarının eşcinsellik konusundaki yaklaşımları eksik ve yetersizdir. Ayrıca eşcinselliğe çözüm getirmek yerine tam tersine dindar eşcinseller kavramını kabullendirmektedir. Eşcinsel yönelimi olan kişiye sabır telkini vermek ve bu duyguların varsa günaha girmeden hayatını sürdür, kadına ilgin yoksa evlenme sabret cennette karşığını alcaksın gibi telkinler bulunmak dindar eşcinseller kavramını pekiştirmektedir. Dini bakış açısı sadece eşcinsel gelişim sürecinde koruyu bir etki yaratabilir fakat asla iyileştirici bir sürece yönlendirmez. Eşcinsel eğilimleri yada yaşamı olan birey bu durumdan rahatsızlık duyuyorsa çözüm eşcinsel tedavi konusunda deneyimli bir psikologla terapi görüşmesine başlamasıdır.
http://escinselterapi.net/forum/index.php?topic=1296.0devamını okumak için linki tıklayınız