Gönderen Konu: EŞCİNSEL TEDAVİ: OĞLANCILIK  (Okunma sayısı 5340 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
EŞCİNSEL TEDAVİ: OĞLANCILIK
« : 26 Mart 2015, 11:24:35 öö »
Psikolog Hüseyin KAÇIN
www.huseyinkacin.com
0 555 326 22 91


Din, bütün inananlar için ortak bir referans noktasıydı. Hıristiyanlar, İslami bilgiye e önem verir, camilerden ya da tekkelerden muska ve kutsal toprak alırlardı. Efsaneye göre, bir zamanlar dönemin patriği kendisinden yardım dileyen hasta bir Müslüman kadını " bizim inancımızdan olamayanları kabul etmemiz doğru olmaz, " diyerek geri çevirmiş ama sonra fikrini değiştirip " her kim gelirse başım üstüne, " deyip kadını iyileştirmiştir. Müslümanlar da Hıristiyan papazlarına ve Yahudi hahamlarına baş vururlardı. Örneğin 16. yüzyılda İstanbul'da ateşler içinde kıvranan bir adam, iyileştiği takdirde genç oğlanlardan vazgeçeceğine dair bir adak adar. Ne var ki, iyileşince, verdiği sözü yerine getiremeyeceğini anlar ama bir yandan da bu işin şakasının olmadığını düşünmektedir. Sonunda İstanbul ulemasına danışır ve ulema, ona verdiği sözden öyle kolay kurtulamayacağını söyler. Bunun üzerine adam kurtuluşu Selanik hahamlarında arar: Acaba onlar bir kaçış yolu bulabilecekler midir? (Hahamlar ona kadınları denemesini salık verir.)


Bizans'ın Çöküşünden Günümüze Balkanlar, Mark Mazower

http://alfakitap.com/kitap.asp?kitapID=6036







-   Eşcinsellik kimine göre İslam'da yasak, sınırlı bir gruba göre değil. Kimine göreyse, tıpkı alkol kullanmak, yalan söylemek gibi bir günah ve kişinin kendisini bağlar. Sizce hangisi doğru?

Eşcinsel terapi sürecinde  konuya dini bir bakış açısı sunulmaz. Psikolojik gelişim süreçleri açısından iyileşme arayışında bulunan kişiye yaklaşılır. Dini kavramlar bu süreçte irdelenmez. Eşcinsel bireylerin iyileşme sürecinde konuya dini açıdan yaklaşmaları istenmez çünkü eşcinsel eğilimleri olan kişiler bu olaya  lut kavmi, haram, cehennemde yanmak  düşünceleri ile yaklaşırlarsa bu düşünceler sadece eşcinselleşme sürecini hızlandırır ve kalıcı hale getirir.  Din adamlarının eşcinsellik konusundaki yaklaşımları eksik ve yetersizdir. Ayrıca eşcinselliğe çözüm getirmek yerine tam tersine  dindar eşcinseller  kavramını kabullendirmektedir. Eşcinsel yönelimi olan kişiye  sabır  telkini vermek ve bu duyguların varsa  günaha girmeden hayatını sürdür, kadına ilgin yoksa evlenme sabret cennette karşığını alcaksın   gibi telkinler bulunmak dindar eşcinseller  kavramını pekiştirmektedir. Dini bakış açısı sadece eşcinsel gelişim sürecinde koruyu bir etki yaratabilir fakat asla iyileştirici bir sürece yönlendirmez. Eşcinsel eğilimleri yada yaşamı olan birey bu durumdan rahatsızlık duyuyorsa çözüm eşcinsel tedavi  konusunda deneyimli bir psikologla terapi görüşmesine başlamasıdır.



http://escinselterapi.net/forum/index.php?topic=1296.0

devamını okumak için linki tıklayınız


« Son Düzenleme: 26 Mart 2015, 08:28:31 ös Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: OĞLANCILIK
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2015, 01:05:25 ös »