Gönderen Konu: EŞCİNSELLER VE "TERAPİSTLE TARTIŞMAK"  (Okunma sayısı 2709 defa)

Yavuz Efe

• Newbie
  • *
    • Profili Görüntüle
EŞCİNSELLER VE "TERAPİSTLE TARTIŞMAK"
« : 19 Eylül 2023, 11:36:41 ös »

EŞCİNSELLİK VE TERAPİ SÜRECİNDE GELEN KAYGILAR
Eğer sizde terapi süreci içersine girmişseniz ve yahut girmeye hazırlanıyorsanız birçok kaygılı düşünceye sahipsinizdir.
-Acaba düzelicek miyim?
-Yüzde yüz bu problemden kurtulabilir miyim?
-Terapi sürecinde ifşa olur muyum?
Bunlar gibi kaygılar biz eşcinsel bireylerde çok yaygındır.Şuana kadar kendimizde olan farklılıklardan ve çevre koşullarından dolayı kendimizi anlamlandıramayışımızdan kaynaklanır bu tarz kaygılar ve normaldir. Üç sene önce 16 yaşında başladığım Hüseyin Hocamla başladığım terapi sürecinde benim de zihnim çok fazla kaygı ve korku üretiyordu. Başlarda çok kaygılı ve stres yapan ben terapi süreciyle daha az kaygılanan ya da kaygılarla baş edebilmeyi bilen biri oldum.Yaşadığımız travmalar sağlıksız anne ve baba yapısı bizleri çok daha düşünen ve kafa yoran bir hale sokuyor.Maalesef istismar ,taciz.tecavüz, psikolojik yıpranmalar bizleri sağlıklı düşünmekten ve kendi lehimize düşünceler üretmekten alıkoyuyor.Hep en kötüsünü, en yanlışını düşünüyoruz ve promlemlerimize çözüm üretmiyoruz.

Hüseyin Kaçın: 
“Eşcinsellerin zihni kaygı ve korku üretir,çözüm üretmez.”
“Her türlü kaygı ve korku eşcinselliği pekiştirir.”

Kaygı bulaşıcıdır.Sizi hayatınızda en çok kaygılandıran kimse (benim annemdi kendisi çok kaygılı biri) ondan uzaklaşmalısınız ve kaygılarından etkilenmeyecek bir konuma ulaşmalısınız.Terapi sürecinde zaten bu kaygılar ve korkulara karşı nasıl bir bakış açısıyla yaklaşmanız gerektiğini öğeniyorsunuz zaten.

Terapi süreci olgunlaşmaya başlarken benim ilk öğrendiğim şey hangi düşüncelerin kaygı olduğuydu ve beni eşcinselleşme yoluna hangi kaygıların ya da korkuların sürüklediğini öğrenmekti. Hüseyin Hoca’nın tespitleriyle siz de bir zaman sonra sağlıklı olanla olmayan arasında farkı anlayabiliyorsunuz. Benim için; beni zayıflatan, korkutan, ilerlememin önündeki tüm bahaneler, beni değersizleştiren, yetersiz hissettiren tüm düşüncüler kaygıdır.Bu düşüncelerden Hüseyin Hoca’nın da dediği gibi şeytandandan kaçar gibi kaçmamız lazım.
Hüseyin Kaçın: “Kaygılı, korkak insandan şeytandan kaçar gibi kaç!”

Eşcinseller ve “Terapistle Tartışmak”
“Terapi gören bütün insanların yaşadığı kaçınılmaz muğlak haldir bu;terapistin onlara yardım etmeye çalışmasına rağmen ve daha derinlemesine incelendiğinde tam da yardım etmeye çalıştığı için terapi sırasında bir yerde terapistle kavga etmeleri gerekir. Bu kısmen yardım istemek için sahip oldukları özerkliği geçici olarak bir nebze bırakmaları gerektiğinden , kısmen yardım istemek zorunda kalmanın yarattığı utançtan, kısmen de terapisti bir tanrıya dönüştüren aşırı aktarımı dengelemek için meydana gelir.”
                                                                                                       Rollo MAY

Terapi sürecinde psikolağa karşı öfke duymak ve tartışmak aslında normaldir.Terapi sürecinin bir parçasıdır. Hayatı boyunca ailesi ve toplumu tarafından anlaşılamayan hatta dışlanan birinin kendisini anlayan birini gördüğünde terapistini de diğerleri gibi görmesi normaldir.Eğer hayatınız boyunca kurtulmak istediğiniz eşcinsellik hakkında bir kesimin “sen böylesin,doğuştan böyle yaratıldın,bunu kabullenmelisin” demesi ve diğer bir kesiminde “ sen sapıksın,lut kavmindensin,günahkarsın"söylemleriyle bu kuyuya atılmış hissediyosan o kuyuya gelip sana yardım eli uzatan ilk elide bu kataegoriye koyman normaldir. Lakin burda terapi alan danışanların şunu düşünmesi gerekir.Terapist yani HK bu iki kesimden de değil ve sen terapilerde devamlı geldiğin müddetçede senin atıldığın bu eşcinsellik kuyusundan çıkmanda yardımcı olacak kişidir.Terapisti suçlamakta ısrarcı olmak iyileşme sürecini baltalamak anlamına gelir.

Terapisti suçlamanın başka nedenleri de olabilir. Örneğin ben uzun aralıklarla terapiye gitmeme rağmen acelecilik ediyodum ve niye hala tam düzelmedim diye HK’ya karşı kaygılarım olmuştu. Ama sonradan iki ayda bir ,üç ayda bir terapiye giden biri ancak bu kadar iyileşebilir düşüncesine katıldım. Terapi sürecinde aceleci olmamak lazım ,adım adım sorunları çözmek birden artişa geçmekten daha kalıcı ve yerinde oluyor. Bu durumda terapisti suçlamakta benim için yanlıştı.

Terapistle kavga etmenin bir nedeni de verilen ödevleri yapmamak ya da yapmaktan kaçınmaktan kaynaklanıyor. Bazı ödevler cesaret istiyor, yüzleşmeler gibi. Bu durumda korkularınızın üstüne üstüne gitmeniz için terapistle ortak bir çabaya giriyosunuz, eğer bunu gerçekleştirme cesaretinizi gösteremezseniz ilerleyemenin bedelini Terapiste kesebiliyosunuz.Her ödevin erilleşme ve eşcinsellik çıkmazından kurtulmak için verildiğini bilerek ve kendinize, bu çabayı göstermeyi teşvik ederek ilerlemeniz lazım. Başarılı her girişimi kendimize birer artı sayarken başarısızlığı terapiste kesmekte bazı eşcinsel arkadaşlarımızın yanlışıdır. Örneğin babasıyla yüzleşmesi gereken bir danışanın çeşitli bahaneler, kaygılar öne sürüp bu cesareti gösterememesi başarısız bir girişimdir ve genellikle babaya gösterilemeyen cesaret terapiste gösterilerek çözülmeye çalışıyor.Bu da sürecin tıkanmasına ve iyileşme gösterememeye sebep oluyor.Burda danışan terapiste güvenmeli ve verilen ödevi strateji geliştirerek bir şekilde çözmeyi öğrenmesi lazım.Zaten erilleşme de bu noktada başlıyor.

Hüseyin Kaçın: “Eşcinsellerde bahaneler bitmez!”
Hüseyin Kaçın: “Eşcinseller bahanelerle kendilerini tembelleştirir!”

Sonuç olarak mesafe kattetmiş , terapi sürecininde iyileşme göstermiş biri olarak şunları söylemek istiyorum.
EĞER başaracağınıza inanıyorsanız iyileşiyorsunuz.Daha önce HK’nın iyileşen evli mutlu çocuklu danışanları var.Terapiye devamlı gidildiğinde ve verilen ödevleri yerine getirdiğinizde kadına ilgide başlıyor.Kendimdeki

değişimden ve son aylarda gelen kadın fantezilerinden yola çıkarak “eşcinsellikten kurtulmak mümkün mü” sorusunun cevabını çok rahat verebilirim.Evet mümkün!
Eğer içine düştüğünüz bu durumda suçlu arıyacaksanız sizi kim bu kuyuya atmişsa onu suçlayın. Anne ve babada olabilir. Bilerek veya bilmeyerek yapılan hatalar sizi bu kuyuya düşürmüş olabilir. Asla ahlak, din adı altında gerçek suçluyu bulmaktan çekinmeyin. Sizi erkeklerin kucağına ve ilgisine muhtaç konuma getirenler sizden daha masum değil! Kimi zaman amca, kimi zaman komşu çocuğu kim erkekliğinizi elinizden aldıysa gidip onu suçlayın!Bu cesareti göstermek erkeklik ister ve bende bu kuyuya atılan her Yusuf’un ,onu bu kuyuya atanları Allah’ın izniyle diz çöktüreceğine inanıyorum.

Hüseyin KAÇIN: “Eşcinseller çocukken anne ve Baba’larınca kuyuya atılan bir YUSUF’tur.”
Hüseyin KAÇIN: “Eşcinseller anne ve babalarını asla suçlayamaz, kendilerini suçlarlar.”
Hüseyin KAÇIN. “Kendilerini suçlayanlar iyileşemez!”

Yavuz Efe

• Newbie
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: EŞCİNSELLER VE "TERAPİSTLE TARTIŞMAK"
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2024, 07:12:50 ös »
Eğer psikoloğunuz sizde yapacağı etkiyi düşünmeden "eşcinsel maceramız bitmiştir" gibi travmatik bir söylemi WhatsApp durumunda ilan etmişse bu tartışmayı gerektirecek bir sebeptir. Profesyonellikten uzak bu davranışlar terapist danışan ilişkisinde bir numaralı kural olan "zarar vermemek ilkesine" aykırıdır.Bu durum danışanın terapi ve iyileşme karşışındaki direnciyle ilgili değil iyileşmek için özverili, terapiye ihtiyaç duyan bir danışanın terapist tarafından bir gece bir durumla yarı yolda bırakılmasıyla ilgilidir. Düşüncesizce, sorumsuzca danışanın önemsenmediği bu basit etkileşim oyunlarına danışanın tepki vermemesini beklemek verdiyse de mağduriyet gazelleriyle sineye çekilmesini beklemek akıldan ve sağlıklı bir zihinden çok uzak bir istektir.

Evlatlarını düşünmeyen sorumsuz bir babayla yüzleşmek bir terapi ödeviyse danışanlarının psikolojisini düşünmeden her türlü mağduriyeti ben yaşarım bundan da zevk alırım gerekirse mağduriyetime danışanlarımıda ortak ederim diyen bir psikoloğu tamda zevk aldığı yerden karşısında durmak, yüzleşmek terapinin ta kendisidir.

Akıl bir işin sonunu düşünmektir ve düşüncesizce olan her davranış mahşerin üç atlısından birini kaybetmekle sonuçlanır.

Yazının devamı herhangi bir "mağduriyete" sebep olmaması açısından yazıdan kaldırılmıştır.

T.A

• Newbie
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2024, 09:44:07 öö »
Terapist'in saf dışı bırakılmasından bahsetmemiş.

Demogoji yapmış.

O danışanarı saf dışı bırakanın "zarar vermemek" ilkesini kullanarak psikolojiyi asıl katledenlerin  ilkeli psikologlar olduğunu pas geçmiştir!

Önce eşcinsell terapi vermeye korkan, geri duran,  bu konuda terapi vermeye çalışan insanları bir gece ansızın mühürleyen zihniyete tek kelime etmemiştir.

Bir tür idealist profil örneği vererek kendini ispatlama çabası içine girilmiştir.

Herkes eşcinsell terapist olamaz.Nedeni de herkes gibi düşünen psikologlardır.

Ve bu psikologlara eşcinsel ve son derece akıllı olan çocukların karnı toktur.

Yavuz Efe

• Newbie
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2024, 09:24:53 ös »
Boş yorum, benim hakkımda HK dan bilgi alırsanız daha yerinde eleştiri gelebilir.

Kitabın daha ortasındasınız kitabı okudukça ne demek istediğimi anlayacaksınız HK konusunda.

Maxilla06

• Newbie
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2024, 02:27:01 öö »
Hüseyin hocaya bu konuya dair yazdığım mesajları buraya da yazmak istedim. Lütfen şahsi algılamayınız.

Hüseyin hocam, siz danısana bu süreçte kendisine zarar verecek davranısları olan insanlardan kacmayi, kendisini korumayi ogretiyorsunuz. Bundan siz de nasipleneceksinizdir elbette. Profesyonel yaklasin, danisanlara kizmayin. Bu yaziyi yazani okurken cok iyi anladim ve hatta dedim ki icimden tamam bunun farkinda olabilirsin, ama yazacak kadar da ezik mi olmak gerekiyor. Bunun bir ileri evresi sadece terapiyi almak ve ayrilmak bence. Yani danisan oyle bir hale gelmeli ki, sizin davranislariniz da onu ilgilendirmemeli sadece terapisini alip cikip gidebilmeli.
Yani bunlarin farkinda olmak, ustune yazi yazmak ve sizinle catismayi secmek.. degismeyecek seylerle ugrasmak gibi geliyor.
Bu yazi ve bu yazi gibi baska yazilar yazan danisanlar.. istiyorlar ki sizi de degistireyim. Ayni zamaninda babalarini degistirmeye kalkmalari gibi saçma bir davranis oysa ki bu.
O yuzden bu yazilari yazan danisanlara uzuluyorum sadece. Babalariyla kavgalarini bitirmisler simdi de sizinle kavgaya tutuşmuslar. Bir sey cozdukleri yok. Oysa ki bir fark etseler kavga edilecek bir sey olmadigini.. sizden pes edip sizi biraksalar, yeni bir terapistle terapiye bir sekilde baslasalar, aktarim karsi aktarimi kurduklari an bu sefer de o terapisti degistirmeye kalkip onunla catisacaklar. Bu danisanlarin sekonder narsizm/egosu gelismedikce duzelmeyecegini dusunuyorum. Babayla kavga etti, sizinle etti, sizden ayrildi baskasiyla etti. Peki kendilerine soruyolar mi acaba hiç, ben neyin kavgasini veriyorum diye. Olamadiklari erkekligin kavgasini veriyorlar. Ama bunun bedelini kimse odemek zorunda degil, evet babalari da zorunda degil ve siz de zorunda degilsiniz. O yuzden sizi cok iyi anliyorum. Ama siz de bu danisanlara ofkelenmek yerine cidden uzulmelisiniz bence, tedaviye direniyorlar. Ama sizin de kendinize zarar veren insanlardan uzak durma hakkiniz var. Terapi vermeyi istememenizi de anliyorum ve destekliyorum o sebeple. Burada da saygı devreye giriyor bence. Danışanlar sınırı aştığı vakit buna tahammül etmek zorunda değilsiniz. Terapiyi sonlandırabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2024, 12:24:11 ös Gönderen: psikolog »

Yavuz Efe

• Newbie
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2024, 05:49:10 ös »
Şahsi algılama demişsin içinde sataşma var kardeş, ya sil yada bana yönelik yerleri çıkar

Yazıyı HK tekrar gündeme getirdiği için ve benim yazım olduğu için yazdım, eksiği tamamladım.
 HK değişmez HK'nın mağduriyet oyuncuları değişir, dün benmişim bugün sen, yarın sen sıkıntı yaşarsın HK ile, güvenin kırılır gelir yine bı danışan bir zamanlar güvendiğin koruduğun adamı sana karşı korur, o zaman daha iyi anlarsın beni. HK profesyonel davranmıyor ,bunun avantajlarından çok dezavantajları var.

Şu eski yazılarıma zahmet edip baksanız ,HK ya övgü yazısı yazacakken bu şekilde yazı yazmak keyfimden değil,terapiye karşı dirençlikte bı mevzu yok, daha profesyonel güven veren bir terapi sürecine devam ediyorum zaten, HK ya güvenmiyorum yarın gene sallar birilerine fetö metö ofis kapanır senin sürecin piç olur anlatabiliyor muyum, WhatsApp durumlarından hayatının etkilendiğini görürsün. O zaman düşün bakalım ezikce olan buna ses çıkarmak mı yoksa terapiye muhtaç olduğu için sessiz kalmak mı?

Anonim

• Newbie
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2024, 08:20:45 ös »
Hocayla papaz olmamak için bu konuda yorum yapmayacaktım ama cevap hakkı doğdu gibi hissettim şuan…Kanka senin yazıyı ekran alıp arkadaş haklı galiba diyende bendim, öncelikle kusura bakma hocanın onu paylaşacağını,konunun buraya geleceğini tahmin edememiştim..benim o ekran resmini atma sebebim tamda senin bahsettiğin durumdan rahatsız olduğumu bi kaç gün önce dile getirmiştim hocaya ve senin yazıyı görüncede atıp arkadaş haklı dedim..
Hüseyin hocaya ilk defa terapiye gideceğim esnada ofisi mühürlendi üç ay bekledim (tabi o süreçte ne kadar beklemem gerektiğini bilmiyordum (bu beş ayda sürebilirdi bir yılda sürebilirdi) tam yeni bir yerde terapi veriyorum dediği hafta gittim yanına ilk terapimizi yaptık ve iki gün geçmeden oradanda ayrıldığını öğrendim.. akabinde adliye önünde çektiği fotoları gördüm malumunuz soruşturması falan devam ediyor..hem kendisi adına endişeleniyordum hemde terapi sürecim baltalanır diye endişeleniyordum ki bundan daha doğal bir şey yok…
Finale bağlıyayım hocayı seviyor muyum tabiki seviyorum ve güveniyorum ve bu duruşunun malesef değişmeyeceğinide biliyorum ama beni ilgilendirmez diyip geçecem, bu tavrı profesyonelce mi bence değil… sana gelen cevapları görünce hayret ettim açıkçası hüseyin hocaya savaş açmışsın gibi tepki verildi yada ben sana hak verince hüseyin hocayı sevmiyormuşum gibi algıladım halbuki öyle bir durumda yok..konu bu kadar uzamasaydı keşke (konunun daha fazla uzamaması adına bu yanıtıma bi yorum yapılmaması rica olunur)