Erdal’ın 24/07/2010 tarihli EŞCİNSEL TERAPİ ( II. TERAPİ )
danışan: gönderecektim ben , sana da gönderecektim de nasıl olsa görürsün diye ,,,, çünkü mesaj gidiyor her halde
Psikolog :evet
danışan: ben yazacaktım da , fırsat olmadı yazamadım
Psikolog :yazıp yazıp koyabilirsin , o sayfa senin artık .peki dinliyordun geçen hafta , sonra o yakaladığın şeyleri mi
.....1.29.....
danışan:dinleyemedim ki hiç birini
Psikolog :bir şey konuşmuştuk bir yerden girmiştik , veya geçen haftadan aklından ne kaldı ?
danışan:sınav
Psikolog :yazıda o var .arkasını getirememişsin , oraya gitmişsin orda bırakmışsın tabi , ne uyandırdı peki sınav ?veya seni nereye götürmüş oldu ?
danışan:aslında okadar etkilemiyor artık , okadar geçmiş yıllar geçmiş
Psikolog :köken orda başlıyor ama , başlamıyor mu ?şimdi dedin ya , öss ye girdim . o sınavdan 6 yıl sonra öss ye hazırlanmam gerekiyordu ve öss ye hiç bir zaman hazırlanamadım . (hüseyin kaçın)onuda biliyorum , evliya oluyordun yoksa işte
danışan: o süreç biraz daha sonrası
Psikolog :ilkinden iyi puan aldın ikincisinden de iyi puan alman lazım dı sen ikincisine takıldın
danışan: zaten dediğin gibi doğru ilkini zaten birlikte çalışıyorduk çünkü aralarında kaç ay süre vardı ve ben oturupta hiç birine çalışamadım yani o lise son boyunca masaya oturup ders çalışamadım sonra aradan çok zaman geçtü yıllar geçti ve düşünüyorum hani bu terapiler başladığı zamanlar hani , işte t.. la başlıyoruz ya , ozaman yine bu anadolu liseleri sınavı olayı canlanmıştı ama ilk başlarda anlatmadım çok sonradan işte beşinci , altıncı seanlarda felan , yani pek anlatmıyorum bu tür şeyleri ne bileyim demekki baya bir etkilemiş yada unutmak mı istiyorum o şeyi ozaman o olayı anlattıktan sonra düşündüm dedim ben öö ye hazırlanmadım dedim acaba bu ilk sınavın sonucundan birşey çıkmamasından dolayı mı ?hazırlanamadım diye düşündüm yani , aradan kaç yıl geçtikten sonra aradaki bağlantı varmı diye düşünüyordum .
varmı yokmu şimdi bakalım ?
danışan: gerçi arada altı yıl mesafe var yani
Psikolog :insan psikolojisinde yıllar aylar önemli değil iki saniye düşünürsün iki yıl gibi gelir işte 2 yıl 2 saniye gibide gelebilir , yani insan piskolojisinin zamandan mekandan bağımsızlığı var , şimdi ilk anadolu lisesinde öğretmen kazanamazsın dedi , baban da işte beklemiyordu sen ama büyük bir başarı gösterdin sonuçta istanbul erkek lisesine gidecekken babanın dayatmasıyla normal sıradan bir okula gittin bu nedir boşa kürek çekmek değilmi ?çalıştın boşa çıktı ilkinde , ikincisinde insan psikolojisi nasıl çalışır nasıl bir mantık yürütür ?çalıştım boşa çıktı manyak mıyım niye tekrar niye boşa çıksın , demez mi ?
Danışan:der
Psikolog :bırakırsın ,istanbul erkek lisesine gitseydin , öss yi bırakamazdın bu sefer geleceğe bakmaya odaklanırdın .
danışan: yani çalışmama rağmen yinede öss de ilk binlere girdim galiba işte
Psikolog : ama diyorum ki baban eğer karşı çıkmasaydı istanbul erkek lisesine gitseydin danışan: yine de reklam yapıyorum herhalde ilk bine girdim diye (güler)
Psikolog : ama senin bir zekan var ,zekanı yıkabiliyormusun ? yok edebiliuyormusun ?e zeka ne ister alkış istemezmi ?
danışan:istiyordur her halde
Psikolog :yahu alkışta istenir tabiki insan niye zekasını gösterir mesela insan kendi zekasını işte zeki olup olmadığını bilir ama bu zeka nerden beslenir bu zekayı başkasına gösterirsen ıspatlarsan onaytırsan atmış olmuyormusun ?
danışan:evet
Psikolog : diğer konuştuğumuz konu ?
danışan:hangisiydi o ?
Psikolog :sosyolog psikolog mu olacağız bilgisayarcı mı olacağız ?
danışan: ya olmiyacağım her halde psikolog.zaten benim tarzım değil
Psikolog :peki rafa bakarsak , bilgisayar rafta mı duracak hala ?
danışan: o olaydan sonra bir tane daha aldım ben kütüphane , kitaplık .kütüphane aslında doğru kelime olmuyor yani kütüphane deyince , ya neyse şimdi kelimelere takılıp 10 -15 dakika onu anlatmayayım yani (gülüyor)
Psikolog : (gülüyor)
danışan:kitaplık daha uygun gibi geliyor çünkü ....
Psikolog :kitaplık , bitti
danışan: kitaplık deyince akla ...
Psikolog :bitti ...
danışan:onuda almamın sebebi hani ufak evlerde aynı üründen ikitane alınca süreklilik oluşuyormuş yani insan daha bir değişmemiş oluyormuş hani bir yerde okudum ,
Psikolog :sonra aldın ne yaptın kitaplığı ?düzenini mi bozdun ?ne yaptın bunu niye anlatıyorsun ?
danışan:ha niye anlatıyorum bir tarafa psikoloji kitapları bir tarafa da psikoloji kitapları koydum
Psikolog :ayırdın mı ?
danışan: ayırdım ,çok karışıktı . bir tarafta hani sosyoloji bir tarafta da bilgisayar kitapları duruyor hala .yani bir kısmı hala ayrıştırmadım . şimdi parçalıyacağım böleceğim ondan sonra
Psikolog :sen bilgisayarın üstüne psikolojiyi ve sosyolojiyi koymaya çalışıyorsun , bilgisayarcı bir adamdan psikolog yaratmaya kalkıyorsun o hocanın sen ilerde bilgisayar kitabı yazarsın teorisi gerçekleşmesin diye çalışıyorsun . sen psikoloji kitabı yazmaya kalkışıyorsun bilgisayarcı olduğunu kabullendin mi ? veya kabullenecekmisin ?
danışan:ya aslında evet bilgisayar bana daha uygun , benim yeteneklerine falan daha uygun yani
Psikolog :tabi orda kendini ıspatlaya biliyorsun ,pisikolojide kürek çekiyorsun .komik hale düşmüyormusun işte iş yerinde falan insanların orasını burasını kurcalıyorsun diyelim psikolojik olarak
danışan: geçen hafta bir şey oldu evet .sen gerçi anlat
Psikolog : yok hayır anlat sen
danışan:teknik servisteydim videoları falan izliyoruz çeşitçeşit videolar açıyor.ondan sonra açarken böyle ajdarmıdır nedir onu da açtı adam çıkmış etrafına halk toplanmış ajdarın hayran kitlesi diye başlığı var ajdar da abuk sabuk konuşuyor işte ben şöyleyim böyleyim diyesen kimsin diyor birisi öteki bir şeyler diyor neyse sonra ali abiyi çağırdı dedi gel ali abi birşey göstercem gel bak dedi,adamda şef , kalktı geldi .zaten hiç sevmem sürekli counter falan oynuyor bende de counter düşmanlığı var işte ali counter oynuyor şefliğini falan tehlikeye soktum adamı göndereceklerdi nerdeyse baktı tehlikeliyim var ben gideceğime erdalı göndereyim dedi .neyse geldi ali bakıyor işte ajdara , ajdar işte abuk sabuk bir sürü şeyler anlatıyor işte bende oturuyorum ,bende pek gülmüyorum zaten o kadar da gülecek bir şey yok meczubun teki çıkmış . ali baktı dedi al işte ikinci er.....
Psikolog :bekliyor musun peki bunu diyeceğini ?(güler)
danışan:şimdi farkına vardı yanlış bir şey söylediğinin , bende hiç tepki vermiyorum yani , ne diyeyim yani ama bozuldum yani olaya ben böyle ekrana bakıyorum , sonra ne dedi ya , düzeltmeye çalıştı düzeltmeye çalıştıkça iyice batırdı .ya dedi işte er....burda kendini ....11.05....ama gittikçe sinirlerim bozuluyor yani . baktı yine toparlayamadı dedi işte er.... sürekli bunları izliyor bundan mutlu oluyor , işte bu tür şeyler söyleye söyleye ..... ama ben yine bir şey yapmadım sonra işte toparlayamadı işte omuzuma vurdu çekti gitti .ama çok kızdım aslında onu kızmadım kendime kızdım aslında orda ben dedim kendimi bukadar düşürdüm mü dedim , yani düşürmüşüm demek ki .
Psikolog :ama biz ne yönüne bakıyoruz .bilgisayarcı olmuyorsun psikolog yada sosyolog olmaya kalkıyorsun derin derin meseleri , işte mesela insanların psikolojisi , kişilik üzerinde oynuyorsun işini yapmıyorsun ozaman komik duruma ajdar pozisyonuna düşmüyormusun ?ajdar normal de ney ? makina mühendisi mi ?ama şarkıcılığa soyunuyor .hiç soyunmaması gereken bir alana soyunuyor mu soyunmuyormu ?
danışan: yeteneği olsa soyunsun da yeteneği de yok
Psikolog :işte şöhret...sadece soyunuyor şimdi buna bakıp bir karar verebilirmiyiz ?sende psikolojiye ve sosyolojiye soyunacakmısın soyunmayacakmısın ?
danışan:yani şimdi girdim belki sınavlara falan girerim bitiririm de yada tamamen mi ilişkimi koparmam gerekiyor acaba ?açık öğretime girdim devam mı edeyim acaba
Psikolog :edebilirsin ama orda bir senaryo yazmana gerek yok veya sosyoloji okuyorum diye akşamları derin derin milliyetçilik kürtçülük üzerine düşünmene gerek yok
danışan: ama çok eskiden beri ben bu konularla ilgiliyim yani sosyoloji politika ekonomi iktisat vs .
Psikolog :bilgisayarcılarda bunlarla ilgilenebilir ama sen esas amaç noktasından sapıp onu amaç edinmiş olmuyormusun ?komedi nerde başlıyor ?
danışan:komedi aslında enerji olaylarında başlıyor
Psikolog :bir sürü şey var , hızını durduramıyorsun ozaman hipnoza gidiyorsun enerjiye gidiyorsun oraya gidiyorsun buraya gidiyorsun psikologlukta edeceğim , psikologluk terapidir işte bitti .psikolojinin için dalları var tamam bitti
danışan: geştalt falan ne oluyor ?
Psikolog :onlar ekoller ,psikolojide hipnoz yok normalde 4 yıl üniversite okursan sana hipnoz yapmak öğretilmez, öyle bir şey yok .
danışan: doğru hiç bir yerde oğretilmiyor .
Psikolog :bilimsel bir geçerliliği yok. Ama sen ne yapıyorsun oralara gidiyorsun . bilimsel çizgide de kalmıyorsun .
danışan: ama bunlar daha eğlenceli daha sıradışı işte
Psikolog :ama onlar şovlar var şov yapılıyor hipnozla ,hipnozun kralını yapmışız ne olacak
danışan:milleti hipnoza sokuyorum orda teknik serviste kolları falan kalıyor .
Psikolog :ama ne yapıyorsun alkış peşinde değilmisin ? ne kadar zeki olduğunu göstermeyecekmisin ?senin hesabına göre insanlar etkilenecekler sana hayranlık duyacaklar, kimse de olmayan yetenekler kabiliyetler sende var ne kadar zeki bir adam ....14.43....da çok geniş . ve alkış alacaksın .yani bunları yaparken alkış almayı beklemiyormusun bunları yaparken ? komik duruma düşebileceğini zannetmiyorsun değilmi ?