gokkusakgok@mynet.com
Meğerse Arkadaşım…
Gaymiş. Gay olduğunu itiraf eden bir arkadaşım var. Bugünkü seansta bahsetmeyi unuttuğum konuyu kağıda dökmenin iyi olacağını düşündüm. İlkokul arkadaşım kendisi, üniversiteye başladığımdan beri görüşüyoruz, her zaman için iyi bir arkadaşımdı, hala da öyle, hiç kız arkadaşım var gibi bir şey konuşmamıştık, bir ara bir kızdan bahsetmişti ama çok kısa süre. İçten içe merak ederdim bu çocuğun neden kız arkadaşı yok diye. Ama aklıma böyle bir durum gelmemişti hiç. Çok çekindi bana bunu söylerken, bu konuyla ilgilendiğimi ve psikoloji ile ilgili bir bölümde okuduğumu bildiği için daha da endişeliymiş öyle söyledi. Benden kızmamı, onu dışlamamı, ay git artık benim arkadaşım değilsin gibi cümleler söylememi bekliyordu. Tabi ki de böyle bir şey yapmadım. Ama çok şaşırdığımı da söylemeliyim. Birincisi ben bundan sonra ona nasıl davranacağım. İlgimi çeken kişiler kategorisinde, ve arkadaşımı denek gibi incelemek analiz etmek istemiyorum, konu hassas bir konu arkadaşlığımın bozulmasını istemiyorum. Onun bu konudan bir rahatsızlığı yok, ama bir yandan da iç dünyasını merak ediyorum. Bunu itiraf ettiğinden beri hiç görüşmedik, ama yakın zamanda büyük ihtimalle görüşeceğiz. Söyledikleri, anlattıkları bundan sonra benim için artık daha kıymetli olacak bunu da inkar edemem. Aslında tezgahımda güzel bir konu var, ama ben onu çözümlemeyi henüz bilmiyorum ve sadece uzaktan bakıyorum. Durumu en iyi özetleyen cümle sanırım.