gokkusakgok@mynet.com
Hocam merhaba
Dün akşam uzun zamandan sonra yapmadığım bir şeyi yaptım. Akşam yakın bir arkadaşımla kahve içmeye çıktım. bundan önce bu teklif edildiğinde çıkamam, babam akşam dışarı çıkmamı
hoş karşılamıyor vs gibi bahaneler uyduruyordum, ama bugün bir şey oldu artık çıkiym dedim, dışarı çıktığımda uzun süre hapiste kalmışım ve sonra dışarı çıkmışım ve dışarısı bana yeni bir
çevre gibi geldi. güzel de yeni akşam oturup birileriyle sohbet etmek, dışarıda olmak
bazı sabahlar çok mutlu yüzüm gülerek uyanıyorum rüyamda yanımda elimi tutan veya bana sarılan erkek arkadaş görüyorum ve o gün güzel başlıyor, güzel devam ediyor daha enerjik
oluyorum böyle üzerime güneş doğmuş gibi hissediyorum.
ama bazı sabahlar halen devam ediyor bu, yataktan dışarı çıkmamak ve sürekli uyumak, bir şey düşünmemek istiyorum, önceye göre azalmasına rağmen bu hala devam ediyor.
geçen seansta konuştuğumuz bendeki bu kontrol etme durumunun nedne olduğunu düşünüyorum ve korktuğumu düşündüm birçok şeyden, kontrol bende olmadığında zarar göreceğimi
düşünüyorum sanırım, bu her yere işlemiş durumda, ele geçirilmek istemiyorum çünkü, özellikle son zamanlarda insanlarla yaşadığım ilişkilerden sonra, ele geçriildiğim anda
yargılanacağım, benim adıma karar verilecek, bir şeyi yapmayınca laf işiteceğim gibi endişelendiğim şeyler var. ama kontrol bende olursa, ya da o endişe yaratacak insanlarla hiç
görüşmezsem, bir yandan rahatım, ama bir yandan da bu doğru mu yanlış mı diye tereddüt yaşıyorum.
Bir psikolojik danışman adayı olarak seanslar devam ettikçe fark ettiğim şeyler oluyor
ben bir psikolojik danışman adayı olarak kimseyi iyi yapmak, kimsenin anlattığına çare olmak zorunda değilim, bu artık bana zarar vermeye başladığı için yavaş yavaş bırakıyorum
bunu. ben bir ilaç değilim, herkes gelsin beni alsın ben onları iyi edeyim durumlarının çok da mantıklı olmadığını görüyorum.
psikolojik danışmanlık yapan kişilerin, psikologların sorunlarını rahatlıkla çözebildiklerini, kişilerle ilişkilerinin harika olduğunu düşünürdüm, kendim örnek oldu ve onların da sorun
yaşayabileceklerini, zaman zaman çıkmaza girebileceklerini görmeye başladım.
artık sıkıntılı filmler, böyle dramatik olaylar insanların anlattıkları ilgimi çekmiyor, çünkü sıkılıyorum. belli bir zaman öncesine kadar ay dinleyeyim, ilginç bir hikayedir, öğreniyim
diyordum kendi kendime. ama bir baktım bunlar beni daraltmaktan başka bir işe yaramıyor. komik diziler, filmler izliyorum bu ara. danışman olmak demek her sıkıntılı şeyi ilgiyle
dinlemek değilmiş.
1.sınıfta sempati duymamak önemli bir kural olarak öğretildi bize, ama açıkçası bu nasıl mümkün olur henüz anlamış değilim, deneyim kazandıkça öğrenilecek bir şey galiba, ama şu an
için bunu yapabilmek zor geliyor. siz benim duygularımı, anlattıklarımı dinlerken, konsantre oluyorsunuz, her söylediğimi duyuyorsunuz, o odada danışan ve danışman biz oluyor,
konuşurken bazen biz diye cümle kuruyorsunuz, ama bu söylenilenler nasıl oluyor sizi, psikolojik danışmanı hiç etkilemiyor bunu şu anda çok anlamlandıramıyorum.
Bu ay paramı henüz alamadım onun için, haftaya cumartesi 27 kasım gelmeyi düşünüyorum. görüşmek üzere.
19 Kasım 2010