Gönderen Konu: FERDİ TAYFUR: YAKTI BENİ ve KURTULDUM  (Okunma sayısı 196 defa)

psikolog

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Profili Görüntüle
FERDİ TAYFUR: YAKTI BENİ ve KURTULDUM
« : 07 Ocak 2025, 03:38:55 öö »

Yaktı beni yaktı beni yaktı beni yaktı beni

Gözlerinin karası oldu yürek yarası
Bu gönül macerası yaktı beni
Gözlerinin karası oldu yürek yarası
Bu gönül macerası yaktı beni

Noldu allahım noldu arayıp beni buldu
O da senin kulundu yaktı beni

Sarılıp öptü beni etmişti aşk yemini
Görmedim böylesini yaktı beni
Sarılıp öptü beni etmişti aşk yemini
Görmedim böylesini yaktı beni

Ferdi Baba'mızın vefatıyla bir kez daha anlaşılmıştır ki bu toprakların hakiki sahipleri alın teriyle yaşamaktan usanmayan ve çilelerinden asla şikayet etmeyen ve de namusu için yaşayan necip Türk milletidir. Ferdi Tayfur güç ve iktidar sahibi kimselerin adamı olmamışlığıyla hep halkın adamı olarak gönüllerde yer etmiştir. Toplumun derin katmanlarında yer etmiş kahramanları yüzsüzlükleri ve utanmazlıklarıyla küçümseyenleri tarih kesinkes unutulmaya mahkum edecektir.

Laik Kemalist ve solcular milletin değer verip baş tacı ettiklerini kıskançlık ve hasetliklerinden kaynaklı ruhsal yıpranmışlıklarının yansıtması olarak "ağlak arabeskçi" diye küçümserken karşı mahallenin din iman bezirganı dindar muhafazakar ve İslamcılar da  "tevbe etti mi ki biz hiç görmedik duymadık" sorusuyla her iki kesimde çirkefliklerini ve rezil rüsva kişiliklerini gizlemekten imtina etmemişlerdir. Dindar muhafazakar ve İslamcı kesim ayrıca bir kez daha sınıfta kalmıştır. Şöyle ki sanata dair emek ve çile çekmediğiniz takdirde büyük sanatçılar yetiştiremediğiniz içindir ki iktidar olsanız da muktedir olamamanız kaçınılmaz son olmaktadır.  Sanat büyük halk kitlelerinin ruhuna dokunmanın en kalıcı ve en biricik yöntemidir. İnsan ruhu hacıların hocaların kuru din bilgisiyle asla yücelmeyecektir tam aksine sanatın insanı dirilten kudretiyle inkişaf edecektir.

Sanatçı tanrısal kişiliğiyle hataları ve günahlarına rağmen masumdur. Çünkü sanatçı toplum tarafından ırzına geçilen kişidir. Acısı kederi ve hüznü olmayan kişiden sanatçı olamaz. Toplumun vakti zamanında mağdur ettiği kişi kaderine yenilmeden kendini yeniden yarattığı takdirde aynı toplum tarafından günah çıkarırcasına şan ve şöhretle mükafatlandırılıp dakikalarca ayakta alkışlanır.

En çok hayranı en çok seveni en’leri olan büyük sanatçıdır. Ferdi Baba’mızdır. Barış Manço bir Ferdi Tayfur iki başkaca öldüğünde böylesine sevgi seli olacak üçüncü bir sanatçı yoktur. Sevenlerinin yüreklerini  titreten bir sanatçıdır; fakirliğin en diplerinden zenginliğin zirvesine çıkmış ama her şeye rağmen halkın çocuğu kalmış şımarmamış  hep halktan yana olmuş yerli bir sanatçıdır.

Ferdi Tayfur Baba'mız hatalarıyla günahlarıyla artık kara toprağın bağrında yüceler yücesi Allah'ın affına ve merhametine sığınmıştır.

Kurtuldum

Seninle kopardık bütün bağları
Her şey bitti artık, bil bundan sonra
Seninle kopardık bütün bağları
Her şey bitti artık, bil bundan sonra

Kırıldı gönlümün umut dalları
Kendine bir sevgi bul bundan sonra
Kırıldı gönlümün umut dalları
Kendine birini bul bundan sonra

Geçmişi bir düşün, yalnız kalırsan
Maziyi hatırla, zaman bulursan
Neyleyim sevgilim, pişman olursan
Başını taşlara vur bundan sonra

Kurtuldum, kurtuldum senden böylece
İbadet başlattım artık her gece
Dualarla böyle mutluyum bence
Tanrıyla aramda aşk bundan sonra

Bitmesin isterdim umutlarımız
Bitmesin isterdim duygularımız
Bitmesin isterdim umutlarımız
Bitmesin isterdim duygularımız

Ne çıkar, sel olsa göz yaşlarımız
Yeniden başlamak zor bundan sonra
Ne çıkar, sel olsa göz yaşlarımız
Yeniden başlamak zor bundan sonra

Geçmişi bir düşün, yalnız kalırsan
Maziyi hatırla, zaman bulursan
Neyleyim sevgilim, pişman olursan
Başını taşlara vur bundan sonra

İbadet başlattım artık her gece
Dualarla böyle mutluyum bence
Tanrıyla aramda aşk bundan sonra

(Ahmet Selçuk İlkan)

Ferdi Tayfur bundan sonra Tanrı'sıyla arasındaki aşkı yaşamak için bu dünyanın kahrından çilesinden gamından kederinden "kurtuldum" demeyi seçerek onurlu ve şerefli yaşamanın gururuyla son nefesini de şarkılarındaki gibi sadelik içinde vermiştir.

"Yaktı Beni" diyerek son bir kez daha Türk milletini derinden sarsıp kendisine getirmiş ve de  "Kurtuldum" dedikten sonra da ötelerin ötesine geçip giderek "zamandan ve mekandan münezzeh olan" hakiki  Aşk'ına kavuşmuştur.

Psikolog Hüseyin KAÇIN
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2025, 04:05:49 öö Gönderen: psikolog »

psikolog

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Profili Görüntüle
Ynt: FERDİ TAYFUR: YAKTI BENİ ve KURTULDUM
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2025, 03:58:17 öö »

Ferdi Baba'mızın vefatıyla bir kez daha anlaşılmıştır ki bu toprakların hakiki sahipleri alın teriyle yaşamaktan usanmayan ve çilelerinden asla şikayet etmeyen ve de namusu için yaşayan necip Türk milletidir. Ferdi Tayfur güç ve iktidar sahibi kimselerin adamı olmamışlığıyla hep halkın adamı olarak gönüllerde yer etmiştir. Toplumun derin katmanlarında yer etmiş kahramanları yüzsüzlükleri ve utanmazlıklarıyla küçümseyenleri tarih kesinkes unutulmaya mahkum edecektir.

Laik Kemalist ve solcular milletin değer verip baş tacı ettiklerini kıskançlık ve hasetliklerinden kaynaklı ruhsal yıpranmışlıklarının yansıtması olarak "ağlak arabeskçi" diye küçümserken karşı mahallenin din iman bezirganı dindar muhafazakar ve İslamcılar da  "tevbe etti mi ki biz hiç görmedik duymadık" sorusuyla her iki kesimde çirkefliklerini ve rezil rüsva kişiliklerini gizlemekten imtina etmemişlerdir. Dindar muhafazakar ve İslamcı kesim ayrıca bir kez daha sınıfta kalmıştır. Şöyle ki sanata dair emek ve çile çekmediğiniz takdirde büyük sanatçılar yetiştiremediğiniz içindir ki iktidar olsanız da muktedir olamamanız kaçınılmaz son olmaktadır.  Sanat büyük halk kitlelerinin ruhuna dokunmanın en kalıcı ve en biricik yöntemidir. İnsan ruhu hacıların hocaların kuru din bilgisiyle asla yücelmeyecektir tam aksine sanatın insanı dirilten kudretiyle inkişaf edecektir.

Sanatçı tanrısal kişiliğiyle hataları ve günahlarına rağmen masumdur. Çünkü sanatçı toplum tarafından ırzına geçilen kişidir. Acısı kederi ve hüznü olmayan kişiden sanatçı olamaz. Toplumun vakti zamanında mağdur ettiği kişi kaderine yenilmeden kendini yeniden yarattığı takdirde aynı toplum tarafından günah çıkarırcasına şan ve şöhretle mükafatlandırılıp dakikalarca ayakta alkışlanır.

Ferdi Tayfur Baba'mız hatalarıyla günahlarıyla artık kara toprağın bağrında yüceler yücesi Allah'ın affına ve merhametine sığınmıştır.

Ferdi Tayfur bundan sonra Tanrı'sıyla arasındaki aşkı yaşamak için bu dünyanın kahrından çilesinden gamından kederinden "kurtuldum" demeyi seçerek onurlu ve şerefli yaşamanın gururuyla son nefesini de şarkılarındaki gibi sadelik içinde vermiştir.

"Yaktı Beni" diyerek son bir kez daha Türk milletini derinden sarsıp kendisine getirmiş ve de  "Kurtuldum" dedikten sonra da ötelerin ötesine geçip giderek "zamandan ve mekandan münezzeh olan" hakiki  Aşk'ına kavuşmuştur.

Psikolog Hüseyin KAÇIN
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2025, 04:01:48 öö Gönderen: psikolog »

psikolog

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Profili Görüntüle
Ynt: FERDİ TAYFUR: YAKTI BENİ ve KURTULDUM
« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2025, 11:34:10 öö »

https://www.haberyelkeni.com/ferdi-tayfur-yakti-beni-ve-kurtuldum?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1zeHF4fUISDUAHXtr5QQLpRdw1H4aZk7GwX52Fp8bfalL48J7AjWC7cZA_aem_hGcrNDh6n4qDLyltE8p-1Q