Bugün kütüphanede ders çalışırken moralim felaket bozuldu. Kalbim duracakmış gibime geldi. Abartmıyorum, bu günlerde yaşadıklarımı hiç yaşamamıştım. Öfke, nefret, intikam dolu hisler ve hepsi de annem ve babama yönelmiş durumda
Bugünkü anneme yönelmiş durumdaydı. Yaptığı cinsel şakaların hayatıma olan etkisini yorumluyorken ortaya çıktılar. Bununla durumum arasında bir bağlantı bulunduğunu gösteren bir veri yok.
Aklımdan geçenlere dikkat etmeliyim, ailem ne yaptıysa bilerek ve isteyerek yapmadı. Tiksinmek, öfkelenmek bir fayda getirmeyecek. Ben sular durulduğunda durup düşüneceğim ve vereceğim cevaptan eminim, sen sana yanlış yapanları da affetmelisin, kasten yapsa bile. Sorunları aklınla aş, sabret. Seni olumsuz etkileyenlerle uğraşmak ömründen vakit çalmaktan başka bir işe yaramaz. Enerjini gerginliklere aktarma, onarıma aktar. Keskin sirke küpüne zarar. Ailenle yüzleşmek bana fayda sağlamayacağı, beni bir adım öteye taşımayacağı gibi; bana ait olan bir değere, aileye darbe vuracak; sonuçta kaybeden ben olacağım. Bunları atlattıkça daha güçlü olacağım.