Merhaba Hüseyin Bey
Son yazımdan sonra minare Allah hikayemi düşündüm. aklıma gelenler annemin yüzündeki anlamsız ifade.
Annem dalgındır obsesiftir eskiden daha fazlaydı.Gözü dalar yüzü şöyle şekil alır; dudak hafif sivrilir bakışlar korkulu üzgün anlamsız oluverir ve takıntılar ocak kapalımı kapı kitlimi vs. babam yüzünün aldığı ifadeyle arasıra dalga geçer yine sivrelti dudağını der.minaredeki yüz bu şekli anımsattı benim yüzümede benziyor sanki, çok net olmadığı için anımsayamıyorum.annemle beni benzetirler. sanki kuzenin yüzünede çalıyor ki kuzenlede zaman zaman benzetilmişizdir.minaredeki yüz bana bakışı yerinden kalkıp bana bişey söylemek istiyor aynı zamanda umursamıyorda gibi.Aklıma gelenleri yazıyorum.Oz büyücüsü teneke adamının yüzü hatta tümüyle benziyor gibi. Filmi düşündümde kıza arkadaşlık eden aslan, teneke adam, korkuluk bunlardan erkek gibi olan teneke adamdı.Aslan korkak, korkuluk aciz, teneke adam baltasıyla ordakileri koruyandı.Koruyan kollayan.
Şimdi yazdıklarımı tekrar okudum bişey gördüm.
Babam annemin bu haliyle alay ediyor umursamıyor.Teneke adam kızı umursuyor koruyor.Yukarıda nedemişim minare yüz bana bakıyor umursuyor bişeyler söylemek istiyor ama aynı zamanda umursamıyor.Babamın umursamaz tavrı ve filmde umursayan teneke adam bu iki durum minare semboliyle sahne alıyor.O sahnede teneke adam ve anne yüzü birlikte ve bu iç içe geçmiş birliktelik rüyası içten bir yakarışı dile getiriyor.Baba annemi umursa beni ailemizi bu yakarışta Allah olmaz mı. bu yakarışlar bu sahnenin gerçekleşmesini sağlayacak Allah a yoruluyor.ailedeki kavgalardan fırsat buluyordu belkide kuzen işini çaktırmadan yapıyordu.çünkü annem babamın içtiği zamanlarda kuzeni çağırıyordu.eve geç gelince onu çağrıyordu.bu yüzden minare yüzü tanımlarken kuzenede çalıyor dedim babamın yerine annemi anlayan kuzenide babamın yerine koydum.işte bu sahne taciz algısının getirdiği penise yükleniyor ana baba ve allah bu yakarışların muhatabları bunlarla saldırılacak bütün bu datalar penise yüklenmeli ama nasıl olur allah varsa penis doğrudan bahsedilemez o beş vakit allah otoritesinin yankılandığı yüksek ve heybetli minareye yorulabilir ve sahne alınır.mutlu ana baba ve allah la birlikte tek silahım penisle savaşmak tam bir çocuk oyunu.
şaştım kaldım bunları yazınca en ufak ayrıntıya kadar atlamıyor ruh.baba yokken kuzenin koruyucu tavrından dolayı onun yüzüne benzetilme hissi bile eklenmiş silaha pes doğrusu.
dün gece rüyamda daha önce bikaç kez gördüğüm rüyam var.bi böcek siyah küçük yukarıya ağ atmış çıkıyor odanın ortasında. böcek küçük sallanıp yakınlaştıkça üzerindeki işleme desenler ayrıntılar netleşiyor ondan korkuyorum.elimle itiyorum ama ulaşamıyor yada bişekilde itemiyorum sanki ben dokununca elim ona değmiyor içinden geçiyor bir yansıma oluyor arkasında aynısında oluşuveriyor.bana zarar verecekmiş gibi sinsi ama aynı zamanda kıvrımlarıyla motifleriyle güzel yakınlaşınca desenler netleşiyor aynı zamanda sanki bir yüzü andırıyor ve asker gibi görünüyor.bunu yazdım çünkü duygu ve ayrıntılar bişeyler anlatıyor.