İçinde bulunduğum süreç bir değişim süreci.Bu sadece cinsel arzularımın değişimi değil.Kişilik özelliklerim de değişiyor ve gelişiyor.Aslında bu daha heyecan verici.Olmak istediğim kişi olmak istiyorum.Gelişime ve değişime açığım.Bu amaçla kişisel gelişim kitapları okuyorum,videolar izliyorum kendimce.Bugün izlediğim videoda itibarımızı düşüren faktörler açıklanıyordu.Çok etkilendim.Çok hak verdim ve kendimden maddeler de ekledim bu listeye.Liste şöyle:
1-Kimseyi pohpohlama.
Bunu çok yaptığımı farkettim.Karşımdakinin kişisel bir özelliğini sırf sevgisini kazanmak için veya karşılık versin o da beni pohpohlasın diye olur olmaz övüyorum.Bunu bırakmalıyım.Birini pohpohlamak bana bir şey kazandırmıyor.Aksine gözündeki itibarımı düşürüyormuş.
2-Sevgi görmek için fedakarlık yapma.
Evet.Bu konu benim hayatımın her döneminde yaptığım bir hatamdır.Sevgi açlığı yüzünden sırf başkalarının sevgisini kazanmak için hoşlarına gideceğini düşündüğüm şeyleri yapmak.Bu durum onların beni sevmesini sağlamadığı gibi itibarımı düşürüyor ve duygusal yönüm sömürülebiliyor.Daha bugün gurbetçi bir arkadaşla konuştum.Yalnız kalıyor ve hep dışardan yiyo veya evde makarna yiyo.Bir gün anneme yemek yaptırıp sana gertircem dedim.Bana karşı davranışı çok değişmedi.Ekstra bir samimiyet olmadı.Şimdi farkettim ki ben tamamen iyi niyetle karşılık beklemeden yapmicam bunu.Beni sevmesi için yapıcam.Öyleyse bunu yapmamalıyım.Beni sadece ben olduğum için sevmeli.
3-Başkalarının dedikodusunu yapma.
Daha sık takıldığım bir iki arkadaşımla bu muhabbetler dönüyor ama bu da itibarı düşüren bir faktörmüş.Ortak sevilmeyen biri hakkında konuşulabilir ama diğerlerinin ne yaptığı bizi ilgilendirmemeli.Burada akışı arkadaşımın yönlendirmesine bırakarak düzenleyebilirim.O ne kadar giriyorsa dedikoduya ben de o kadar dahil olarak.
4-Kendini övme,yerme.
Ben bu ikisini çok yapıyorum galiba.Övülecek yanlarımı övüyorum konuşmanın içine yayarak.Sonra da dengelesin ya da çok egoist görünmesin diye zayıf yanlarımdan da bahsediyorum.Hatta bazen ne alakası var öyle değilsin desinler diye.Yanlış üstüne yanlış.İtibarımı yerle bir ediyor bu durum.Başkalarına kendimi anlatmamalıyım.Bu şık değil.Sadece benimle ilgili bir şey sorulduğunda süslemeden cevap vererek bunu aşabilirim.Örneğin tıp okuyorum ama İlçe tarihinde ilk defa tıpı ben kazandım benden sonra da kimse kazanamadı dememe gerek yok.Tıp okuyorum.O kadar.
5-Kararsızlığını belli etme,kararlarını kendin ver.
Bu maddeyi ben ekledim.Okulda özellikle boş bir ders varsa arkadaşlara derse girsem mi girmesem mi diyorum.O girmeyince kesin girmiyoruz ama o derse giriyorsa ben yine kararsız kalıyorum.Hayır abi net olucaz.Derse girmek istemiyorsam girmiyorum,istiyorsam giriyorum.Karar benim.Kimseye sormuyorum.Soracaksam da kardeşim ben derse girmicem sen giriyo musun diye soruyorum.
6-Sessizliği kullanabil,çok konuşma.
Çok konuşmak da itibarı düşüren faktörlerden biriymiş.Sürekli telaşla bir şeyler anlatmaya çalışma,sakin ol,karşıyı dinle.Sessizliği iyi kullanabilmek diye bir şey varmış mesela.Bu konuya espri olayını da dahil edelim.Espri yapmak güzel,gülünüyorsa yaptığın espriye daha güzel ve gaza getiren bir şey.Sürekli yapasın geliyor.Böyle olunca hem kasıyosun bi yerden yakalayıp espriyi patlatacam diye hem de sanki bu bir görevmiş gibi oluyor.İnsanları güldürmeye çalışıyormuşum gibi.Beni komik bulsunlar da sevsinler diye hatta.Tamam espri yeteneğim olması güzel bir avantaj ama bunu ekonomik ve yerinde kullanırsam daha etkileyici olabilir.
7-Yargılama,yıkıcı eleştiri yapma.
Bu bana ailemin mirası.Onlar beni yargılaya yargılaya bende de böyle bir durum ortaya çıktı.Eleştiriye kapalı ama çok eleştiren biri oldum belki ama eleştirirken daha yumuşak kelimeler bulabilirim veya hiç eleştirmeyebilirim.
Cimri davranma,hatanı kabullen,kendi içinde mutlu ol diye devam ediyor liste.
Mükemmellieytçiliğimi bir kenara koyarsak bu sıraladığım şeyler gerçekten değiştirmem gereken şeyler.Çünkü ben bunları yaparken kendimi iyi hissetmiyorum.Yanlış olduğunun farkındayım.Hatta çok gariptir kendim gibi hissetmiyorum böyle davranınca.
https://www.habervakti.com/escinsellik-sorunu-cocuklarinizi-teyzelerine-kaptirmayin-makale,1985.html