Gönderen Konu: Eşcinsel tedavi için bunlar " para avcıları " diyenler; desteksiz sallıyorlar...  (Okunma sayısı 4753 defa)

psikolog

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Profili Görüntüle
Hüseyin Bey´i ziyaret ettim. Kendisi ile tanışmak ve sohbet etmek nasip oldu. Eşcinsel duyguları olduğu halde, ´yok mu Allah´ım bir çözüm´ diyenlerin feryadına, ´var´ diyen bir uzman olduğu için teşekkür ediyorum. Eşcinsel duygulara olan kişilere terapi maliyet/getiri analizi yönüyle bir uzman için kazançlı bir konu değil. Bunlar para avcıları diyenler, ...desteksiz sallıyorlar malesef. Bir uzman ...için eşcinsellik konusunu seçip, bunca tepkiyi hakkikat uğruna gögüs gereceğine şirketlere, kurumlara, vs... kişisel gelişim uzmanlığı yaparak daha iyi paralar kazanabilir, piyasada tartışılmayan, popülaritesi daha yüksek biri olmayı tercih edebilir. Hem daha kazançlı, hem de ağrısız başım, kaygısız işim misali. Eşcinsellik ile ilgilenen uzmanı bekleyen bir handikap da ´o uzman eşcinsellik konusunda çalışıyor, piyada tartışmalı biri diye, uzmanın diğer işlerinden de olma durumu söz konusu. Cesareti ve gayretleri için Hüseyin Bey´e tekrar teşekkür ediyorum. Allah Hüseyin Bey gibi konuya hassasiyet gösteren uzmanların sayısını artırsın inşallah.

psikolog

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Profili Görüntüle
Türkçe Yazılı Eserlerin Önemi

Eşcinsel duyguları için danışmanlık alan ve gerçek kimliklerinde güçlenmek isteyen kişiler için eşcinsel duygular, sebepleri, çözüm süreci hakkında çokça eserler okuması, hem değişim sürecinde kişiyi bilinçlendirmekte hem de cesaretlendirmektedir. Ben okuduğum kitaplarda bahsedilenlerle ve kendi hayatımdakilerin örtüştüğünü görünce, iç dünyama doğru keşiflerle dolu ...bir yolculuk yaptım. Yıllardır anlamladıramadığım davranışlarımı anlamlandırıp, neyin yanlış neyin doğru olduğunu öğrendikçe kötü anılarla yüzleşmek içimi sızlatı, gözümü yaşartırtı. Ama o sorunları çözmenin ve davranışları yeniden şekillerdirmenin ve gerçek kimliğimde güçlenmenin hazzı da dünyada hiç birşey ile değiştirilemez bir mutluluk. Sorunları çözme yolunda ilerlemek ruhumda tarif edilemez bir rahatlık verdi, bu rahatlık körelmiş istidat ve kabiliyetlerimi daha da ortaya çıkardı. Hem de okuğum kitaplarda anlatılan kişilerin başarı öyküleri sayesinde, onlar yaptı, ben de yapacağım kararlığı verdi bana. Tedavi sürecinde danışman kişiye ışık tutar ve danışanın sürecini disipline eder. Değişime iradesini danışan yapar. Bu iradenin güçlenmesi için kişinin konu ile ilgili kitaplar okuması, hatta ilgisiz olayları dahi ilişkilendirmesi çok önemli. Ben danışmanlık aldığım dönemde her faaliyetimi, tedavime nasıl katkı sağlar gözüyle yaptım. Herşey tedavime hizmmet ediyordu. O nedenle, eşcinselliğin tedavisi diye bilinen gerçek kimlik inşa etme sürecinde insanları okuyabilecekleri çokça eserler kazandırılması gerekmektedir. Kişinin kendi okuyacağı doğru eserleri kendi süzgeçinden geçirmesi ile elde edeceği kazanım, kişinin en büyük kazanımı olacaktır.