Türkçe Yazılı Eserlerin Önemi
Eşcinsel duyguları için danışmanlık alan ve gerçek kimliklerinde güçlenmek isteyen kişiler için eşcinsel duygular, sebepleri, çözüm süreci hakkında çokça eserler okuması, hem değişim sürecinde kişiyi bilinçlendirmekte hem de cesaretlendirmektedir. Ben okuduğum kitaplarda bahsedilenlerle ve kendi hayatımdakilerin örtüştüğünü görünce, iç dünyama doğru keşiflerle dolu ...bir yolculuk yaptım. Yıllardır anlamladıramadığım davranışlarımı anlamlandırıp, neyin yanlış neyin doğru olduğunu öğrendikçe kötü anılarla yüzleşmek içimi sızlatı, gözümü yaşartırtı. Ama o sorunları çözmenin ve davranışları yeniden şekillerdirmenin ve gerçek kimliğimde güçlenmenin hazzı da dünyada hiç birşey ile değiştirilemez bir mutluluk. Sorunları çözme yolunda ilerlemek ruhumda tarif edilemez bir rahatlık verdi, bu rahatlık körelmiş istidat ve kabiliyetlerimi daha da ortaya çıkardı. Hem de okuğum kitaplarda anlatılan kişilerin başarı öyküleri sayesinde, onlar yaptı, ben de yapacağım kararlığı verdi bana. Tedavi sürecinde danışman kişiye ışık tutar ve danışanın sürecini disipline eder. Değişime iradesini danışan yapar. Bu iradenin güçlenmesi için kişinin konu ile ilgili kitaplar okuması, hatta ilgisiz olayları dahi ilişkilendirmesi çok önemli. Ben danışmanlık aldığım dönemde her faaliyetimi, tedavime nasıl katkı sağlar gözüyle yaptım. Herşey tedavime hizmmet ediyordu. O nedenle, eşcinselliğin tedavisi diye bilinen gerçek kimlik inşa etme sürecinde insanları okuyabilecekleri çokça eserler kazandırılması gerekmektedir. Kişinin kendi okuyacağı doğru eserleri kendi süzgeçinden geçirmesi ile elde edeceği kazanım, kişinin en büyük kazanımı olacaktır.