Gönderen Konu: OZ BÜYÜCÜSÜ : TENEKE ADAM : BABAM ANNEMİ NEDEN SEVMİYOR?  (Okunma sayısı 4102 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Selam Hüseyin Bey

Birbiriyle bağlantılı bazı hatırlamaları yazıcam.son günlerde mercedes bmw audi arbalara binmek zengin yaşantı yaşamak istiyorum arasıra söyleniyorum ulan zengin olmak varmış diye biçok arkadaşım lüks markaların modellerini ezbere bilir.ben bilmem ama son zamanlarda hem bilgim olsun hemde gözümü doldursun diye ilgileniyorum.ilk kez dergi aldım arabalarla ilgili

sonra ertesi gün yatağımda uzanıyorum geçmiş ve alışılagelmiş bi his aklıma geliyor kuzenle bağlantısı olan şöyle küçüklüğümde 5 6 yaşlar olsa gerek filmlerde araba kaza yaptımı hele şu polisiye filmlerde araba uçup parçalandımı benim oğlan uyanıveriyor yani ereksiyon anlamdıramazdım.ozamanlar ablamı isteme dönemleri bize kıyak olsun diye pikniğe götürmek falan istemişlerdi rededincede unutuldu.annem hep böyle der gördünüzmü  olmaz sinyalini verince piknik iptal piknikle ilgilide arbalarıyla gidilecek araba lafı geçmişti epeyce bizim o zaman nerde arabamız olsun.işte böyle.peki bağlantı ruhun derinlerinde nasıl kuruluyor  bakalım.arabalar onun arabası olarak yorumlanıyor  kaza yapınca onun otoritesi ve ablamla evlenme tehlikesi bitiveriyor ve sözüm benim otoritem devreye giriyor ve başkaldırıyor bugün arabamla dolaşırken çıkıverdi zihnimden ve ilahi kurgu ışıklarda arkadan araba hafif tosluyor bana inip bakıyorum allahtan bişey yok dikkat et gibi bikaç laf bitti.özgüven pekiştirmesi yapılmış oldu hani istesen olmaz denilen cinsten.
 
ama bir mesele daha varki biraz sıkıntılı yazarken bişeyler çıkartabilirmiyim bakıcaz.yine o yaşlar olsa gerek Allahı şekle şemale sokuyorum.o yaşta hatırladığım allah minare evet minare yüzü olan minare allahı minare olarak yorumluyorum yüzü olan minare hani şu oz büyücüsündeki teneke adam varya onun başında huni üçgen onun gibi minarenin tepesi huni gibidir.yüzü balkon gibi olan kısmında bitiyor orası çenesi yada burnu  ezan ordan okunuyor.onca laf ettim haşa diyeyim haşa allah mekandan şekilden bütün noksanlıklardan münezehtir.öyledir ya bu karmaşık dürtüler bu figürler çocuk aklının halt yemesimi yoksa derinlerde bağlantılımı.sadece filmle çağrışımlar yapan bir kurgumu yoksa kurgulanmış bir kurgunun dışa vurumumu.minare şekil itibariyle peniside andırmıyor değil hani fazlamı ileri gidiyorum.yüz olarak yorumladığım ilahi gücün burnu sivri ve sanki dışa doğru çıkmış ve yüzü içine çeken bir girdap sanki oradan yüzünü içine çekecekmiş gibi ben onu görünce bakıyor ve ayağa kalkıyor gibi sahneler.burun kısmına denk gelen yer balkon kısmı gibi şu hopörlerin takıldığı yerler ezanın seslendirildiği ilahi otoritenin ilan edildiği nokta .burun kendi otoritemin dış otoritenin ve mutlak otoritenin karıştığı nokta.gerilim noktası.arabamı benziklikte yıkatıyorum önümde büyük cami minareleriyle bakıyorum.bir barışmanın derin bir sukunetin sinyallerini alıyorum sanki.kendimi mutlak otoriteye bırakıyorum.ve bişey daha sanki burundaki o sürükleyici girdabı bişeylere davetin görüntüsü gibi sadece zihnime gelenleri yazıyorum.

daha bişeyler çıkar gibi minareden tam olarak çıktığını hissetmiyorum.sizde bişeylere yoğunlaşmamı isterseniz bilmek isterim.

kızlarla ilgili babamın baktığı kızı üç haftadır denk getiremedik aslında bahçede gördüm ama hoşlanmadım babam sen bide normal kıyafetleriyle gör ısrarı var haftaya akrabasının düğünü var oraya gitcez.onun dışında kadında sükut bulmak neymiş anlıyor ve istiyorum. şu son minare olayından sonra namaza başlama ve düzgün yuva kurup dolu dolu allahı yaşamak.
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2014, 11:15:46 öö Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: OZ BÜYÜCÜSÜ : TENEKE ADAM : BABAM ANNEMİ SEVER Mİ?
« Yanıtla #1 : 23 Mayıs 2014, 11:12:51 öö »
Merhaba Hüseyin Bey

Son yazımdan sonra minare Allah hikayemi düşündüm. aklıma gelenler annemin yüzündeki anlamsız ifade.
Annem dalgındır obsesiftir eskiden daha fazlaydı.Gözü dalar yüzü şöyle şekil alır; dudak hafif sivrilir bakışlar korkulu üzgün anlamsız oluverir ve takıntılar ocak kapalımı kapı  kitlimi vs. babam yüzünün aldığı ifadeyle arasıra dalga geçer yine sivrelti dudağını der.minaredeki yüz bu şekli anımsattı benim yüzümede benziyor sanki, çok net olmadığı için anımsayamıyorum.annemle beni benzetirler. sanki kuzenin yüzünede çalıyor ki kuzenlede zaman zaman benzetilmişizdir.minaredeki yüz bana bakışı yerinden kalkıp bana bişey söylemek istiyor  aynı zamanda umursamıyorda gibi.Aklıma gelenleri yazıyorum.Oz büyücüsü teneke adamının yüzü hatta tümüyle benziyor gibi. Filmi düşündümde kıza arkadaşlık eden aslan, teneke adam, korkuluk bunlardan erkek gibi olan teneke adamdı.Aslan korkak, korkuluk aciz, teneke adam baltasıyla ordakileri koruyandı.Koruyan kollayan.

Şimdi yazdıklarımı tekrar okudum  bişey gördüm.

Babam annemin bu haliyle alay ediyor umursamıyor.Teneke adam kızı umursuyor koruyor.Yukarıda nedemişim minare yüz bana bakıyor umursuyor bişeyler söylemek istiyor ama aynı zamanda umursamıyor.Babamın umursamaz tavrı  ve filmde umursayan teneke adam bu iki durum minare semboliyle sahne alıyor.O sahnede teneke adam ve anne yüzü birlikte ve bu iç içe geçmiş birliktelik rüyası içten bir yakarışı dile getiriyor.Baba annemi umursa beni ailemizi bu yakarışta Allah olmaz mı. bu yakarışlar bu sahnenin gerçekleşmesini sağlayacak Allah a yoruluyor.ailedeki kavgalardan fırsat buluyordu belkide kuzen işini çaktırmadan yapıyordu.çünkü annem babamın içtiği zamanlarda kuzeni çağırıyordu.eve geç gelince onu çağrıyordu.bu yüzden minare yüzü tanımlarken kuzenede çalıyor dedim babamın yerine annemi anlayan kuzenide babamın yerine  koydum.işte bu sahne taciz algısının getirdiği penise yükleniyor ana baba ve allah bu yakarışların muhatabları bunlarla saldırılacak bütün bu datalar penise yüklenmeli ama nasıl olur allah varsa penis doğrudan bahsedilemez  o beş vakit allah otoritesinin yankılandığı yüksek ve heybetli minareye yorulabilir ve sahne alınır.mutlu ana baba ve allah la birlikte tek silahım penisle savaşmak tam bir çocuk oyunu.

şaştım kaldım bunları yazınca en ufak ayrıntıya kadar atlamıyor ruh.baba yokken kuzenin koruyucu tavrından dolayı onun yüzüne benzetilme hissi bile eklenmiş silaha pes doğrusu.

dün gece rüyamda daha önce bikaç kez gördüğüm rüyam var.bi böcek siyah küçük yukarıya ağ atmış çıkıyor odanın ortasında. böcek küçük sallanıp yakınlaştıkça üzerindeki işleme desenler ayrıntılar netleşiyor ondan korkuyorum.elimle itiyorum ama ulaşamıyor yada bişekilde itemiyorum sanki ben dokununca elim ona değmiyor içinden geçiyor bir yansıma oluyor arkasında aynısında oluşuveriyor.bana zarar verecekmiş gibi sinsi ama aynı zamanda kıvrımlarıyla motifleriyle güzel yakınlaşınca desenler netleşiyor aynı zamanda sanki bir yüzü andırıyor ve asker gibi görünüyor.bunu yazdım çünkü duygu ve ayrıntılar bişeyler anlatıyor.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: OZ BÜYÜCÜSÜ : TENEKE ADAM : BABAM ANNEMİ NEDEN SEVMİYOR?
« Yanıtla #2 : 30 Mayıs 2014, 07:34:44 öö »
Selam Hüseyin Bey

Geçen gün bi kadınla işte tartıştım güçlü kadındı o haksızdı ben haklı ama karşısında heyecanlandım vs
bugüne kadar erkekleri konuştum.kadınlardada güçlü gibi görünenler korkmada değil çekinme anlayamama gibi annem öyle değildi.sanki zarar göreceğiz gibi geliyor.annemde bende babamda çocukken  böyle hissettim.ama artık insanı tanıyorum kadını ayrı erkeği ayrı.
burdan şuna bağlıyacam nasıl bi kız arkadaşı istiyorum kendine güvenen modern yada gelenekçi çekingen herikisi ahlakta birleşse iyi olur diyorum.
ama izmir burası patolojik vaka çok gerçektende buranın kızlarından hayır gelmez işim zor memlektten ayarlamaya çalışıyoruz biri derken diğeri ama kendim bulup yapmak istiyorum.bunun için hastanede gezinmeye başladım sayılır.

evi taşıyalı bir ay oldu.nekadar çok ihtiyacım varmış meğer ev arkadşıylada iyi gidiyor şartlar eşit.evim bornovanın kuzey dağında yani memeleketteki kuzeydağıyla çağrışımlarla dolu o dağla aynı paralellikte seçeneğim yoktu.özellikle seçmedim.hani dağları kuzey yönü sevmem demiştim burda o stresi yaşamıyorum gayet normal geliyor.yani normalleşiyorum.

memlekete tayinimin olmasını istiyorum yazım geliyor sadece birisini bulmam lazım faceden gruplara yazdım hadi hayırlısı allahım inşallah olur.çünkü burası beni açmıyor.insan yapısı beni zorluyor çok maddeci dünyevi takılıyorlar.

kainatın semasında allahı yaşamak varken onlar yeryüzünün çıplak bağrında taban tepiyorlar. beni tatmin eden şehir değil yani.

baştan sona yazı için nerden başlıyacamı bilmiyorum.kız arkadaşı bulunca çok daha şevkle yazacamı sanıyorum ama ufaktan başlıyım dedim ayı geçti.

kız arkadaşım olmadığı için etrafın düşünceleri sarıyor sonra korkular ama eskisi gibi değil sonra bütün hayatım bana karşı gard alıyor gibi oluyor hadi diyorum gel bakalım direnme gücüm artıyor pes etmiyorum.arkadaşlar evlenenler çocuk sahibi olanları gördükçe yıkılıyor gibi oluyorum sonra hadi diyorum bu senin hikayen hem ne kaldıki artık ne sorun varkı eften püften yere sebeb arama.artık yeter bekar evinde.evlen yuvanı kur.allahım yardım et bana.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: OZ BÜYÜCÜSÜ : TENEKE ADAM : BABAM ANNEMİ NEDEN SEVMİYOR?
« Yanıtla #3 : 10 Haziran 2014, 11:30:55 ös »
Selam Hüseyin Bey
Evi taşıyalı bir ayı geçti.Diğer ev bana zarar veriyomuş anladım.çocuk hepsi burda enazından kafa dinliyorum ama artık hertürlü olmuyor.tayin yazım geleli bir hafta oldu.yerime birisini faceten buldum gibi 2 haftaya net cevap verecek herşey yolunda gibi.

Diğer haber bi kızla başladık sayılır.o manisada 1 haftadır faceten yazışıyoruz arkadaşın arkadaşı faceten ekledim yazışıyoruz.bikaç haftaya buluşucaz daha görmedim ama yazışırken iyi geliyor yani daha kız arkadaşım diyemiyorum ama  ilk buluşmadan sonra büyük ihtimalle olacak gibi.hayırlısı bütün bunları paylaşmak istedim.ayrıntılar oldukça yazarım.şu yazıyıda ilişkiye başlayınca yazayım diyorum.ayrıca terapi ihtiyacım olursa en kısa sürede gelirim.şuan sakinim.son iki haftadır dahada iyi hissediyorum.inşallah hakkımızda hayırlısı olur.

istanbulu özlemişim hakanın düğünü için gebzeye geldik.sabiha gökçene indik sonra hemen gebze ve dönüş o arada bi istanbul havası çok iyi geldi.şu düğündede epey eğlendim.herşey normaldi.

medcezirim duruldu gibi allah bozmasın.

-ah istanbul herşeye iyi gelen şehir terapi İstanbul-  bu söz zihnimin köşesine akıvermişti  epey oluyor