Gönderen Konu: Hepsi eşcinsel imiş meğer!  (Okunma sayısı 3385 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Hepsi eşcinsel imiş meğer!
« : 21 Ocak 2012, 03:05:52 öö »
Hepsi eşcinsel imiş meğer!

Hrant Dink’in –Toprağı bol olsun- katlinin sene-i devriyesinde mahkemeden de karar çıkınca o çok tartışılan slogan yeniden dillerde: Hepimiz Ermeniyiz!

Konumuz yüzde kaçımızın Ermeni olduğu, yahut bu sloganın meşruluğu değil... Bu gündeme paralel olarak yürüyen ve içinde bulunduğum bir mevzu söz konusu... Bazılarımız Türklük ve Müslümanlığın kendilerini doyuramamışlığından olsa gerek “Hepimiz Ermeniyiz” derken, yine bu kesimle aynı fikriyata mensup bir kesim de lisan-ı halleriyle “Hepimiz eşcinseliz” demeye getiriyorlar.

Yargıtay’ın, Vakit’i eşcinseller aleyhine bir yazıya yer verdiği gerekçesiyle hazırladığımız haber tartışılıyor şu sıralar...

Bizim haberin ardından elemanlar panikleyince almışlar kalemi ellerine, “Bir açıklama yapalım” demişler. Heyhat ki, “Akit bize saldırmış, bunu hemen kazanca çevirmeliyiz” mantığıyla yaptıkları açıklamayı da yüzlerine gözlerine bulaştırmışlar. Basın açıklaması yapmayı dahi becerememişler; habere, makale demişler; kendi açıklamalarını öne çıkaracakları yerde “Yeni Akit: Zenne, sapıkların filmi!” diyerek Akit’in reklamını yapmışlar.

Biz haberimize “Eşcinsellerden kültürel atak” başlığını koymuşuz, ki bu elemanların kitap çıkartıp, film çekmiş olmaları bunun delili olsa gerektir.

Biz haberimizde “lobi” kavramını kullanmışız, ki diaspora benzeri bir lobi faaliyetinde bulunmuyorlarsa bile saldırıya geçmekteki profesyonel davranışları bile böyle bir lobinin varlığını izaha yeter!

Biz haberimizde ‘sapık’ tabirini kullanmışız, ki inancım ve almış olduğum terbiye bu ifadeyi kullanmamı gerektiriyordu.

Biz bunları deyince olanlar oldu:

“Vay efendim sen misin ‘sapık’ diyen”... “Biz adamı böyle linç ederiz” diyorlar.

Ne şaşırıyorum, ne de hayret ediyorum!

Ateş olsalar cürümleri kadar yer yakacaklarını biliyorum çünkü...

Ama hiç beklemediğim kimselerden hiç beklemediğim tepkileri alınca ister istemez sükût-u hayale uğruyorum.

Bir tanesi, sonradan görmeler gibi sonradan İslamcı, sonradan demokrat, sonradan muhafazakâr gazetesinde reklamını yapıyor filmin...

Bir tanesi “Gereksiz yere filmin reklamını yapmışsın” diyor...

En insaflı eleştiri buydu heralde.

Bir de filintalar var; Afilifilintalar diye bir sitede yayın yapıyorlar... Herhalde bundan sonras için isimleri Pembefilintalar diye değiştirme kararı almışlar ki yayınları bunu gösteriyor... Görünce “İslamcı adamlar” dersin bunlara... Gökhan Özcan, Hakan Albayrak falan var arkalarında... İşte bu sözümona İslamcılar bile eşcinselliğin ‘sapıklık’ olmadığı düşüncesinden hareketle eşcinsel lobisinin değirmenine su taşıyorlarsa ya sözün bittiği yerdeyizdir, ya da konuşulması gerekenlerin başında!

Her neyse...

Anlaşılan kimse yarın çocuklarının elleriyle bir daire işareti yapıp “Baba ben böyle oldum” diyecek olmasından korkmuyor!

Fahrettin Dede
Akit Gazetesi Muhabiri
dogubulteni@gmail.com

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hepsi eşcinsel imiş meğer!
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2012, 03:11:41 öö »
Eşcinseller, anayasa alt komisyonunda


TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesindeki alt komisyon, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneğini dinledi.


Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Sedef Çakmak, 14 maddeden oluşan önerilerini komisyona iletti, görüşmenin ardından CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çakmak, derneklerinin, lezbiyen, gay, biseksüel ve trans bireylerin haklarını savunduğunu ifade ederek, bu bireylerin yaşadıkları hak ihlallerine karşı anayasal güvencenin sağlanması için talepte bulunduklarını, komisyonun da kendilerini çağırdığını söyledi.

Anayasanın eşitlik maddesine, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin de eklenmesini istediklerini belirten Çakmak, şöyle konuştu:

"Bu bireylerin mağdur olduğu konulardan biri genel ahlak kavramıdır. Bu kavram, anayasanın bir kaç maddesinde yer alıyor. Çok muğlak bir terim ve ahlakın kişiden kişiye değişen bir tanım olması nedeniyle gay, lezbiyen, biseksüel bireyler, genel ahlak nedeniyle çok çeşitli hak ihlallerine maruz kalabiliyorlar. Hatta bu bireylerin haklarını savunan dernekler hakkında, genel ahlak ilkesi nedeniyle kapatılma kararı bile çıkarılabiliniyor."

Çakmak, ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, sosyal, hukuk, laik devlet olması; aileden önce bireye, bireyin ekonomik, sosyal haklarına önem vermesi gibi taleplerini de ilettiklerini sözlerine ekledi.

Melda Onur da anayasanın bütün kesimleri kapsayıcı olması gerektiğinin söylediğini anımsattı.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hepsi eşcinsel imiş meğer!
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2012, 11:39:08 ös »
27 Mart 2011 Pazar akşamı TV5 Ana Haber Bültenindeki söyleşide
"eşcinsellik hakkında"
gündemdeki eşcinsel parti adaylarının varlığını konu alarak konuşma yaptı.

http://www.youtube.com/watch?v=u1iMl9dDm-o&feature=related  tıklayınız


http://www.youtube.com/watch?v=tYzUWd-BFag&feature=related tıklayınız


26/12/2011 tarihli Radikal Gazetesinde sitemiz ve eşcinsel terapiler hakkında
yayınlanan makaleye ulaşmak için tıklayınız

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1073587&Yazar=PINAR_OGUNC&Date=26.12.2011&CategoryID=97#