Gönderen Konu: RIZASI YOK: EŞCİNSEL HAYATTAN KURTULMAK MÜMKÜNDÜR: GEMİLER YAKILDI  (Okunma sayısı 580 defa)

Engineer

  • Newbie
  • *
  • İleti: 6
    • Profili Görüntüle
GEMİLER YAKILDI

Uzun yıllar süren eşcinsel birliktelikler beni içerisinden çıkılmaz bir pozisyona oturtmayı başarmıştı. Öğrencilik kariyerim zarar görmüş, dini inançlarım tahrif edilmiş ve yaşam enerjim tükenmiş bir halde kendimi koca bir bataklığın içerisinde buldum. Her seferinde girdiğim tüm ilişkiler haleti ruhiyem üzerinde ciddi yaralar açıyordu. Bu durumdan kurtulabilmek için farkındalığımı kullanmaya çalışıyordum. Çözüm arayışı içerisine girmiş olsam da tam anlamıyla kendimi bu bataklıktan kurtarmak için bir şeyler yapamıyordum. Bunun için kitaplar ve makaleler okudum hatta piyasadaki meşhur psikologlardan birinin psikolog kadrosundaki biriyle birkaç seans terapiye gittim. Sonuç nafile…

Bunca tükenmişlik sendromu üzerine, üzerime adeta kara bulutlar çökmüştü. Çözümün olamayacağı hatta böyle bir durumu değiştirmenin olanaksız olabileceği gibi aktivizm yanlısı düşüncelerle dolmaya başlamıştı kafamın içerisi. Yavaş yavaş içerisinde bulunduğum durum kendini ilerletmeye başlasa da bitmişlik ve tükenmişlik dört bir tarafımı sarıyordu. Bu durumun içerisinde iken bittim demem ile Tanrının adeta yettim ya kulum demesi pekte gecikmedi. Prof. Dr. Zeki BAYRAKTAR’a ulaşıp destek talebinde bulunmam ile Psikolog Hüseyin KAÇIN’a yönlendirmesi bir oldu.

Asıl umuda giden yolumun süreci bu aşamada başladı. Hüseyin KAÇIN ile beraber var olan farkındalığım çok daha fazla arttı ve irademi kullanabilme yeteneğim daha fazla gelişti. Kuvvetli irade başarı getirdi. Kendimi disiplinize edebilme ve kontrol edebilme gibi kritik değerli yetilerim güçlendi. Pasifize olmuş ve içten içe özgüvensizleşmiş karakterim çok daha güçlendi. Bunları yaparken kafa sallayıp tasdik etme yerine çelişkileme metodunu kullanarak zıtlıklar üzerinden tasdik etme eylemi gerçekleştirdim. Elbette bu ahval ile fazlasıyla tartışmaya girdim fakat bu tartışmalar günün sonunda beni kazançlı çıkardı.

Terapiye devam ettiğim esnada kırılma noktam ise bu akşam rehberimde denk gelen eski görüştüğüm Toprak E*** Ç***** ’ı aramış olmamdı. Bundan yaklaşık bir buçuk sene önce tanıştığım ve eşcinsel yaşantımı değiştirmemde etkili olan birisiydi. İkinci buluşmada haleti ruhaniyetinden memnun kalmadığım sürekli eski sevgilileri için dertlendiğini görünce kendi sağlığım için ayrılma kararı almıştım. Her ne kadar ayrılmayı kendim seçmiş olsam da çok uzun süredir kalbimin derinliklerine gömülü olarak duruyordu. Bu akşam itibari ile yaptığım konuşmamda sadece halini hatrını sormaya çalışsam da onun da bana karşı kapalılığını gördüğümde vicdani olarak rahatladım ve telefonu kapattım. O esnada Hüseyin KAÇIN ile terapilerdeki konuşmalarımız sürekli kafamın içerisinden geçmeye başladı. Kalbimin derinliklerinde yaptığım ufak bir seyahat ile kendimden geçtim. Akabinden artık gemileri tam anlamıyla yakmaya başlama kararı aldım!

Arkadaşım olarak bulunan ve diğer tüm eşcinseller ile olan sosyal medya vb ilişkilerimi kopardım. Dühan, Talha, Emir ve nicelerinden ayrılıyor olmak bu süreçte benim için hiç kolay olmadı fakat GEMİLER YAKILMAK İÇİNDİR.

Kalbim artık tamam şimdi rahatladık diye benimle konuşmaya başlamıştı adeta. Derin bir duygusallık ruhumun her yerini kaplamıştı. Artık kalbim ile aramdaki tüm bariyerler ortadan kalkmış gibi hissediyordum. Hemen abdestimi alıp ibadetimi yapmak için kıbleye yöneldim. İlk defa bir namazım bu kadar içtenlik ve duygusallık ile geçti. Okuduğum ayetlerin tercümesi kafamın içerisinde dolaşıyor ve ayetlerle ruhum konuşuyordu. İlk defa bir ibadetim neredeyse bu kadar derinden olmuştu. Kıyam tam anlamıyla bir kıyam, Secde tam anlamıyla bir secde namaz tam anlamıyla bir namaz olmuştu. Hiçbir şey ezbere değildi. Herşey tamamen bir ruhani duaydı. Gözümden yere süzülen göz yaşları gerçek olağanlığımı açığa vuruyordu. Değişim Emek ister, Yürek ister, İrade ister…


« Son Düzenleme: 03 Aralık 2023, 03:15:42 ös Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle