Gönderen Konu: ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN  (Okunma sayısı 3947 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN
« : 22 Şubat 2016, 01:24:22 ös »
ALLAH  DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN



Allah,yüce devletimize ve kadirşinas milletimize zeval vermesin; dilimizden eksik etmememiz gereken ne güzel bir  duadır, düşmanı bol bu topraklarda yaşamak ruhumuzu daima diri tutan, acılara dirençli kılan ve gücümüze güç katan ve kolay kolay yıkılmayacak olmamızı sağlayan alınyazımızdır.



"Ahir zamanda değişik inançlar çıkınca, koca karılar gibi inanın."
İmam-ı Süyuti, Cami-us-sagîr /  İmam-ı Gazali, İhya


Bu toprakların nur yüzlü dedeleri ve nenelerinin dillerinde vatanlarına dair dualar eksik olmaz. Başkaca milletlerin böyle alnı nasır tutmuş ve dillerinden şükür eksik olmayan ihtiyarları yoktur.  Bu vesile ile hatırlatalım, huzurevlerinde bir köşede unutmamak gerek ihtiyarlarımızı. Çocuklar dedelerinden, büyükannelerinden, nenelerinden, büyükbabalarından uzakta yetişmemelidirler. Modern çağın anne babaları iş güç arasında ruh sağlıklarını depresyon ve panik atak hastalıkları ile tüketirken, anti depresanlarla şifa ararken dertlerine, çocuklarına sağlıklı "bencil" benlik kazandırmak için bol bol psikoloji kitapları okurken, televizyonlarda uzman konukları pür dikkat dinlerken, aslında sevginin, birlik ve beraberliğin, dostlukların erdemini ıskalamaktayız. Artık evlerimize tanrı misafirleri konuk olmuyor. Bilirim ve hiç unutmadığım hatıralarımdan birisidir; çocukken  evimizde mutlu mesut otururken devlet demiryollarında çalışan babam, gece 3'te istasyonda kalmış ihtiyar nineler ve dedeleri gecekondu evimize getirirdi. Gaz lambası yanardı sofrayı kurardı annem, bizde çaktırmadan uyanırdık.

"Sonra onu şekillendirip ona ruhundan üfledi. Sizin için işitme, görme ve idrak duygularını yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz!"
(Secde,9)

Televizyonlarda son dönemlerde kocaman kocaman ilahiyatçılar Öze dönüş, Kuran'a dönüş fetvaları verirken insanı sadece düşünen bir varlık olarak ele almaktadırlar. İnsan zeka değildir, insan ego değildir. İlahiyatçıların bu anlamda egolarımıza ve  zekamıza  üfledikleri bilgiler sadece egolarımızda şişkinlik yaratmaktadır. Kibirden öte bir netice vermeyecek olan bir yöntem olarak bizi şeytanın tuzaklarına, oyunlarına açık hale getirmektedirler.
Bu anlamda ilahiyatçılar insan konusunda yanılmaktadırlar. İnsan kültürel bir varlıktır aynı zamanda. İnsanın gerçek anlamda özü, kültüründen doğmaktadır.

Kültürümüzün temel direkleri olan ihtiyarlarımızı huzurevlerine hapsettikçe  kaybettiklerimizi hiç anlayamayacağız. Ruhumuzun içten içe nasıl çürüdüğünü hiç bir zaman anlayamayacağız. Çocuklarımızdan şikayet edip duracağız. Şimdiki zaman çocukları çok yaramaz söz dinlemiyor diyeceğiz. Anne babalar ellerinde ilaç şişeleri ile çocuklarının peşinden koşacak; dikkat dağınıklıklarını düzeltmek için nafile bir çaba içinde olacaklar.

Büyüklerimizin hayır ve duaları, sevgi dolu yürekleri, öpülen elleri ilaçlardan daha şifalıdır. Çocuklarımızı bu sevgiden mahrum bırakmamak her anne babanın kutlu görevi olsa gerek. Allah patron, müdür, siyasetçi değildir. Allah bir tek olan ilahtır.


لَا اِلَهَ اِلَّا اللهْ مُحَمَّدُ الرَّسُولُ اللهْ

                                                        Lâ ilâhe İllallâh, Muhammedur Rasûlullah

"Allah'tan başka İlah yoktur. Hazreti Muhammed (s.a.s.) Allah'ın Resulüdür."


Psikolog www.huseyinkacin.com

22 Şubat 2016
13:25
Edirne

 


 

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN
« Yanıtla #1 : 19 Ağustos 2016, 10:22:28 öö »
..