Gönderen Konu: LEZBİYENLİK TEDAVİSİ: LEZBİYEN KADIN ve ALKOL  (Okunma sayısı 6413 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
LEZBİYENLİK TEDAVİSİ: LEZBİYEN KADIN ve ALKOL
« : 07 Mart 2013, 11:27:09 öö »
29 yaşında evli, zayıf bir kalıtım ve daha güçsüz çevre koşullarının kurbanı olan, tatmin etmeyen yaşamın ve çözüme kavuşmamış komplekslerin çareyi alkolde aramasına sebep olduğu bir kadının vakasıdır. Bu durum onu alkolik psikoza itmiştir.

Lezbiyenlik:

Hasta lezbiyen davranışlarda buunduğunu veya bu konuyla ilgisi olduğunu inkar etmektedir fakat şehir kız ıslahevinde ve hapishanede lezbiyen davranışlar gösterdiği gözlemlenmiştir. Durumu biraz şaibelidir. Bu konuda “ eğer doğru hatırlıyorsam oda arkadaşlarımla veya diğerleriyle hiç öyle bir ieltişimim olmadı “ demektedir. Aynı derecede lezbiyenlik onun için hiçbir zaman problem teşkil etmemesine rağmen söylediği bu sözler bilinçli bir unutma durumunu göstermekte ve bizler, hastanın fırsat buldukça lezbiyen deneyim yaşadığından şüphe etmekteyiz. Hasta kendisine bu tür olgularla yaklaşıldığını fakat bazı kızların onun bu cinsel fikirlere açık olmadığını anladıklarını, söylemişlerdir.
Aynı zamanda nasıl olduysa “ onbeş yaşındayken bir hayat kadının duygusal yönden aklını çeldiğini “ anlatmaktadır ve bu konuda şunları söylemektedir:
“ Onunla olmak istedim, daima onunla yatmak ve göğüslerini dudaklarımda hissetmek, onu okşamak istedim. Onu bir anne gibi düşündüm…”
Bu, onu lezbiyence ilgisinin temelinde anneye düşkünlüğün yattığını göstermektedir. Gene şöyle demektedir:
“ Son hatırladığım erkek için büyük bir arzu duyduğumdur. Annem görmediğim erkek kardeşlerimi çok överdi. “
Hasta, annesini, kardeşlerinin hatırlanan kötü davranışlarına karşı hoşgörülü tutumuyla, kendisine karşı takındığı sert tutumu kıyaslamaktadır. Bunun için iki cins arasındaki farkın bundan sorumlu olduğunu söyleyerek sözlerini bitirmekedir. Ayrıca hasta komşu oğlunun popülaritesinden ve şöhretinden esinlenerek jokey olmakta istemiştir. Ama bunun bir kız için utanç verici olduğunu da düşünmüştür. Bu karmaşık fikirlerin hepsi, annesiyle yeteri kadar duygusal olmayan ilişkilerinde izlenebilmektedir.
« Son Düzenleme: 07 Mart 2013, 01:21:34 ös Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: LEZBİYEN KADIN ve ALKOL
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2013, 01:15:22 ös »

Bu, hayatı 15 yaşından beri alkol ve cinsel karmaşa arasında bölünmüş 26 yaşında bir kadının vak’asıdır.


Homoseksüellik:

Hastanın kendini tatmin fanztezilerinden öğrendiklerimiz ışığında tamamen homoseksüel olduğunu biliyoruz. Çıplak kadının görüntüsünün arzularını canlandırdığı ve kendini tatmin etmeye başladığı olayı daha yeni anattı. Homoseksüellik hikayesine aşağıdaki gibi devam etmiştir:
“ J’yi kızlar kampında tanıdım. 13 yaşındaydım. O benden bir ya da iki yaş büyüktü. Sevimli, şenşakrak bir esmerdi. Mavi gözleri, güzel kaşları ve kirpikleri vardı. Onu beğeniyordum. Çok neşeli ve arkadaşçaydı. Okuldan sora bize geldi. Çok etkilenmiştim. Elbiselerini çıkardı ve benim de çıkarmamı istedi. Yapamadım ama onu çıplak görmekten zevk aldım. Birbirimizin göğsüne dokunduk. Öptük vs. daha sonraki bölümde utangaç dahası beceriksizdik. Bir süre J’ye aşık oldum. Öyle tatlıydı ki..”
“ M sarışın, mavi gözlü, pembe tenli ve gamzeli, sevimli bir kızdı. Çocukluğumuzdan beri oyun arkadaşıydık. Ondan hoşlanmazdım. Dedikoducu gevezenin tekiydi. Kapı komşumuzdu. Akşamları sık sık beraberdik. Cinsel ilişkimiz oldu. Birbirimizi öpüp, okşardık. Ben daha aktiftim. Kulaklarını, göğsünü öpmemden, kollarını, sırtını tırmalamamdan, ovmamdan, vücudunun her yanını öpmemden, klitorisini ovmamdan, hoşlanırdı. Birbirimizin üzerine çıkardık. Onun üzerime çıkmasından hoşlanmazdım. Bir kadın gibi gelişmişti. O 13 yaşındaydı. Ben bir yaş büyüktüm. Kocam beni terkettikten sonra yalnızdım, M ve ben  sürekli berbaber olur, dışarı çıkardık. Onun odasında içerdik. Felekten geceler çalardık. Son zamanlarda cinsel ilişkimiz vardı. Bir çok yönden aşağılık kadının teki; ama onda hoşuma giden bir şeyler vardı.”

Buna karşın büyük tutkusu fiziksel bir ilişkinin olmadığı ve kesinlikle homoseksüel olmayan, ancak hastayı evlilik hayatına girecek kadar etkileyen bir kadındı. Sadece hastanın kocası bu kadının sık sık evde bulunmasına güceniyor aynı zamanda hastanın kendisi de arkadaşı hakkındaki erotik fantezilerle öyle meşgul oluyordu ve bu da onu kocasına karşı tatmin edici bir seks arkadaşı olmasını engelliyordu. Diğer kadın da evliydi. Hasta şöyle söylemiştir:
“ onunla ilgili cinsel rüyalar, görmeye başladım. Onu şiddetle arzuluyordum. Bir süre onun dışında hiçbir şey düşünemez oldum. Onunla delicesine sevişmek, onu bir erkeğin taptığı kadını okşadığı gibi okşamak istiyordum. Hüsranım çok keskindi. Neredeyse bir ıstıraptı. Aramızda bir engel vardı. Kocasından öyle çok nefret ediyordum ki. Bu adama çılgınca aşık olmuştu. Onunla sks hakkında konuşamıyordum aşkımın sapıkça olduğunu düşünmesinden korkuyordum.”
Hastanın aşırı alkolizminde karakteriyle bağlantılı olarak artan hayalkırıklığının yanı sıra bu kadına karşı duyduğu umutsuz gizli aşkın rolü çok büyük olmuştu.
Devlet hastanesinde başka bir kadınla homoseksüel bir ilişkisi oldu. Saldırgan olan diğer kadındı. Hasta şöyle söylemiştir:
“ N üstüme çıktı ve cinsel ilişkide bulunduk. Çok hoşuma gitti ve orgazm oldum. Bana oral seks yapmaya çalıştı ama ben onu durdurdum. Gerçekten bunu yapmasını istiyordum ama bu sapıklığı yaparken yakalanmaktan korkuyordum.”
13 yaşlarındayken, o ve başka bir kız erotik heyecanlarının doğal ifadesi olan 2 cinsel ilişkide bulundular.
“ aşktan çıldırmıştım güzelliği, çekiciliği, üstün zekası beni cezbetti. Sık sık gramafon çalar, dans ederdik. Mükemmel bir dansçıydı. Bir gün çok iyi hatırlıyorum. “ anitros dance ” çalıyordu. Cazibesi ve güzelliği aklımı başımdan aldı. Onu kucakladım. İhtirasla öptüm. Aşkıma cevap verdi. Odasına gittik. Cinsel ilişkide bulunduk ( 2 dişi arasındaki genel cinsel ilişki ). Evliliğimden sonra bile senelerce çok iyi arkadaştık. Sapık aşkımızın iki olayı arkadaşlığımızı etkilemedi. Bundan söz etmedik. Onun için hissettiğim duyguyu kelimelerle anlatamıyordum.”
Bir sene sonra çok daha üzücü, hüsran ve korku dolu bir tecrübe oldu. Bun şöyle tanımlamıştır:
“ 14 yaşındaydım C’ye aşık olmuştum. Onu çok beğeniyordum. O zaman mükemmel kadının o olduğunu düşünüyordum. 17 yaşlarındaydı. Bu kızı ihtirasla seviyordum ama ne  söz ne de hareketle aşkımı belli etmeye cesaret edemiyordum. Derken C o genç adama aşık oldu. C’yi benden alan adamdan ne kadar çok nefret ettim. Kalbim kırılmıştı, kıskançlık içindeydim. Karşılıksız aşkın bütün acılarını çektim. C ona olan aşkımın farkında değildi. Elbette ki bu çılgın aşkımın doğru olmadığının farkındaydım. Ne olduğunu biliyordum. C sevdiği adamla ilk cinsel ilişkisini tüm konu detaylarıyla anlattı. Bundan sonra onu göreye tahammül edemedim. Bu arkadaşlığı bitirdim. Bu sapık ve tek taraflı aşk bir şekilde beni derinden yaraladı. Aylar sonra kendimi toparladım. Ben bir ‘sevici’ydim. Acınan, alay edilen, yanlış anlaşılan, en kötüsü de toplumun bir kısmı tarafından hor görülen bir şey. Bazen kendimden nefret ediyor bazen de tüm insanlığı küçük görüyordum. ‘ Birey olarak, yaşamak, sevmek gibi seçim yapmak hakkımın olduğunu ’ düşünüyordum. Ama yapamayacağımı biliyordum. Kimsenin bilmesini istemiyordum. Bir erkekle cinsel ilişkiye girmeye karar verdim. Belki bu karışık duygularımı düzeltebilirdi. Onunla olan cinsel ilişkilerimden çok az zevk aldım ve hiç tatmin olmadım. Sonra E’yi tanıdım. Tekrardan bir kadına aşık olmuştum.”
Bu pasaj gerçek homoseksüellik durumunun bütün trajedilerini içermekte ve bize hastanın heteroseksüel karmaşasının ve alkolizminin sebeplerini göstermektedir.

« Son Düzenleme: 07 Mart 2013, 01:20:54 ös Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: LEZBİYENLİK TEDAVİSİ: LEZBİYEN KADIN ve ALKOL
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2013, 09:58:50 ös »
...

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: LEZBİYENLİK TEDAVİSİ: LEZBİYEN KADIN ve ALKOL
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2014, 12:01:55 öö »
...

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: LEZBİYENLİK TEDAVİSİ: LEZBİYEN KADIN ve ALKOL
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2017, 04:03:15 ös »
..