Gönderen Konu: EŞCİNSEL TERAPİ : AHMET'İN ÖZGÜVEN TERAPİSİ  (Okunma sayısı 3608 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
EŞCİNSEL TERAPİ : AHMET'İN ÖZGÜVEN TERAPİSİ
« : 30 Eylül 2014, 01:06:25 öö »
Merhaba ben Ahmet 15 yaşındayım biseksüelim.Annem ile babam ayrı, babam 2. Kez evlendi.2 tane de ablam var, herneyse. Hüseyin bey ile tanışmadan önce eşcinsel ve pasiftim,özgüvensiz,pısırık,korkaktım.Küçükken 5-6 yaşlarında bi kaç kere istemeden cinsel ilişkim oldu arkadaşım ile,ama sonra unuttum o olayı.Bir ara kızlardan hoşlanmaya başladım, bir ara erkeklerden belli belirsizdi,son zamanlarda kendimi eşcinsel olarak görüyordum gay chatlere giriyordum kızlara ilgi duymuyordum. Yakın arkadaşlarım eşcinsel olduğumu biliyorlardı ancak ailem daha bilmiyordu.

Ailem o zamanlar eşcinsel olduğumu öğrenince hemen üstüme gelmeye başladılar.Annem ''ya düzeliceksin ya düzeliceksin yoksa seni akıl hastahanesine yatırırım'' diyordu.Ben de tabi özgüvensiz olduğumdan anneme ''düzelicem'' ''tamam üzülme'' diyordum.Annemle o zaman eşcinselliği, biseksüelliği  konuşamıyordum. Ailemi dinliyordum hep.Ama şuan umurumda değiller ben biseksüel olarak kalmayı düşünüyorum.Babam ve eşi dindar olduğu için din ile ilgili bilgiler veriyordu,günah felan olduğunu söylüyordu,sanki kendileri günahsızmış gibi. Ablamlar da eşcinselliğin kötü bir şey olduğunu Türkiye'de zor yaşanacağını ve tabikide günah olduğunu söylüyorlardı. Sonra büyük ablam psikologlar araştırdı ve Hüseyin Bey'i buldu.

Hüseyin Bey'e 9 aydır gidiyorum ilk zamanlar daha yeni olduğu için her hafta gidiyordum ancak zamanla ailem alıştıkları için 2 haftada bir 3 haftada bir gitmeye başladım. Hüseyin Bey beni bir çıkmazdan kurtardı,Hüseyin Bey sayesinde özgüven sahibi biri oldum artık eski Ahmet gibi değilim ne korkak, ne pısırık ve iyiki de Hüseyin Bey'in terapilerine gitmişim.'Özgüvenin insanın anahtarı olduğunu düşünüyorum'.Eskiden konuşamazdım ailem ile eşcinselliği artık annem olsun babam olsun ablamlara bile LGBT'den bahsettim.

LGBT bireylerinin haklarını savunmak için yürüdüğünü söyledim ve onun hakkında olan videolar izlettim ''Ne zaman oluyor bu yürüyüş?'' dedi annem,ben şaşırmıştım ve anlattım ''Bir dahakine beraber gideriz dedi annem.Annemin değiştiğini anladım ve mutlu oldum.Diğer ablamda ''Sen heteroseksüel ol ben LGBT aktivisti olurum'' diyordu, tabiki de yalandı.Ben hiçbir zaman elalemi umursamadım ''yok ne derler'' diye.İstesem sevdiğim bir erkeğin elini yolun ortasında bile tutarım.

Şu an da Biseksüel AP'yim ve Aktif olmak istiyorum ve hiçbir zaman diğer eşcinseller gibi ''yok ben böyle doğdum'' yok ''Allah bizden nefret etse bizi niye eşcinsel yarattı'' yok ''eşcinsellik doğuştandır'' ya da ''yok anne genleri baskın olduğu için biz böyleyiz'' demedim, dememde, saçmalık çünkü. Ben eşcinselliğin özgüven eksikliğinden veya sosyal fobi gibi nedenlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Bende eşcinseldim ben niye doğuştan eşcinsel doğmadım? Onu bırakın hadi eşcinsel doğdun yaratan seni aktif pasif olarak mı yarattı? Ve şuan hala gitmeye devam ediyorum,kendimi eski Ahmet'le kıyasladığımda iyiki de şuan ki Ahmet'le tanışmışım diyorum.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: EŞCİNSEL TERAPİ : AHMET'İN ÖZGÜVEN TERAPİSİ
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2014, 11:29:55 öö »
..