Gönderen Konu: Dahi Bir Korkak, ya da Aptal Bir Cesur  (Okunma sayısı 2651 defa)

visnesuyu

  • Newbie
  • *
  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
Dahi Bir Korkak, ya da Aptal Bir Cesur
« : 12 Eylül 2015, 10:06:21 öö »
       İnsanlara bağlanmakta yaşadığım zorluk bir süre sonra yalnızlığa alıştırdı beni. Bağlanmaktan korkma sebebimi az çok anlıyorum artık. Ama terapilere başlamamın üzerinden bu kadar yıl geçmesine rağmen hala istediğim düzeye ulaşamamış olmam beni içten içe yoruyor. Çoğu zaman ikilemler yaşıyorum, hatta bunun yüzünden "Siktir et heteroları, özgürce yaşa" diyorum kendi kendime. Ama ne var ki bu dediğimi yapabilmek için de çok geç artık. Fazlasıyla lanet bilgi ve tecrübe var aklımda. Dün havaalanında dönüşümü beklerken "Can Dostum( Good Will Hunting)" filmini izledim HK'nın tavsiyesi üzerine. Filmdeki karakterler fazlasıyla tanıdık geldi bana. Gerçek hayatta "Will" karakterini ben canlandırırken, "Sean" rolünü de HK oynuyordu. Will'in terapi süreci benimkiyle aynıydı neredeyse. Tabii o "eşcinsel" değildi, belki de tek fark budur. Psikologla sidik yarıştırma, hayatta herkese karşı ukala ve sarkastik bir tavır takınma, psikoloğun ofis dışında terapi yapması ve Nirvana'nın burası olması -ki ofis dışında terapi yapmamızın ardından "Vişne Suyu" yazımı kaleme almıştım. Ben bu satırları yazarken dışarıda fırtına kopuyor. Ruh halimin de bu yönde olması bir tesadüf değil öyleyse.

   Gelelim terapimi sonlandırma noktasına getirebilecek olan mühim aşamaya; bir kızla duygusal bağ kurmak Arkadaş, neresinden tutsam elimde kalıyor bu mesele. Ya ben kızı beğenmiyorum ya da o beni. Herhalde kadınlar yenildiğim alanların arasında en belirgini. Ben de korkup kaçmayı tercihe ettim bugüne kadar. Ayrıca bu aşamayı tamamlayamamam için bir sebep daha var. Eğer sorunlarımı çözersem HK ile görüşemeyeceğim büyük ihtimalle. Bu da korkutucu geliyor bana. Düşünüyorum, taşınıyorum ve bir türlü bu kadar sorunu yok etmekle ortaya çıkacak yan etkileri ortadan kaldıramıyorum.

   Aslında bugün yazı yazmayı planlamıyordum. Elektrik kesildi ve yapacak başka bir şey bulamadım. Bu yüzden yazıda bir kalite, bir derinlik olmaması gayet normal. Özetlersek, yapacağım bir işteki bütün tehlikeleri görebildiğim için o işten kaçıyorum, ama o işi yapsam ve "aptal bir cesur" olsam?