Gönderen Konu: SİNEMADA EŞCİNSEL SEKS (FUHUŞ) CİNSEL ÖZGÜRLÜK MÜDÜR?  (Okunma sayısı 3983 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4102
    • Profili Görüntüle

İstanbul'daki sinema operasyonuna tepki
Sinemada fuhuş iddiasıyla 60 erkeğin gözaltına alınmasına bazı gazeteciler twitter'dan tepki gösterdi

http://www.ensonhaber.com/istanbuldaki-sinema-operasyonuna-tepki-2013-05-07.html


SİNEMADA SEKS

İlginçtir ki geçen gün iki sinemaya yapılan ani baskında eşcinselleri (sevişmek isteyenleri diyelim) uygunsuz pozisyonda yakalayan polisler ve 60 gözaltı haberini okudum. İçlerinde yabancı uyruklularda var.. . ve sonra yapılan yorumlara baktığımda bu durumun yaşanması için (sevişmenin) bir başka seçeneğin olmadığı “başka nerede yapalım” ın açık seçik bir şekilde ifade edildiği haberlerle karşılaştım.

   İçimden tebessüm edip yazıyı okumaya devam ettim ve o çaresiz (ki ben zavallı diyeceğim) yorumcunun yazısında iyice saçmaladığına şahit oldum. Bre dengesizler, “toplum tarafından dışlandık, bize kötü gözle bakılıyor” diye düşünen o beyniniz acaba “bize neden böyle bakılıyor”u niçin sorgulamıyor. Demek ki normal olmayan, yolunda gitmeyen bir şeyler var ki toplum sizi bu şekilde yargılıyor. (Şu konuda hak vermeden geçemeyeceğim. İnsan bir başka insanı yargılamamalı.) Dönüp bir de kendinize bakacağınız yer de durmuş bu durumun legalleşmesi için dernekler, örgütler kurup yürüyüşler yapıp bu olası sürecin Türkiye’ye girip toplumu kirletmesini için elinizden geleni yapıyorsunuz.

   Sinema salonu sevişme mekanı değildir! Sinema salonu fuhuş yapılacak yer de değildir! Sinema mekanı insanların dinlenmesine, film izlemesine ve genel kültürüne katacağı pek çok bilgi alabileceği bir yerden ibarettir. Sen gel burada seviş! Olacak iş değil. Sizin ebeveynlerinize baktığımızda onlar sizi sinema köşelerinde sahiplenmemiştir sanırım. Ama gel gelelim bu yapılan yanlış davranışları bir de normal bir şeymiş gibi lanse etmek utanç vericidir. Sevişmek isteyen bunun için mevcut legal yerlere gidebilirler. Ülkemizde bu durum serbest. Hatta legal olmuştur. Bu da ayrı bir tartışma konusudur ya neyse….

   Farklılığını fark eden arkadaşlar bu durumu kabullenmek yerine çözüm yoluna gitmeyi tercih etselerdi çok daha büyük bir yol kat etmiş olacaklardı. Maalesef bu cinsel tercihini gizli yaşayan çoğu birey bu durumundan kurtulabilmek için çalmadık kapı bırakmıyor. Kişiliği zayıf ve bu durumuyla başa çıkamayacak olanlar ise kabullenmeyi tercih ediyor. Bir de tedaviye başlayıp yapamayacağını düşünüp tedaviye son verenler var. Onlar da ayrı bir tartışma konusu olabilir. Ama şu söylemek isterim. Ne olur kendinize bir bakın. Kendinizi nerede ve ne olarak görmek istediğinize karar verin. Erkek yaratılmışsanız bununda bir hikmeti vardır. Kendinizi kadın olarak hissetmeniz için bir sebep yoktur. Yanlış ebeveyn tutumları vardır. Bu arkadaşlara sesleniyorum. Acaba anneleriniz, babalarınıza nazaran daha otoriter değil mi? Küçükken bir şeyi halıya ya da yere döktüğünüzde çığlık çığlığa evi yeni temizlediğini söyleyip sizi azarladı mı? Ya da banyo zamanların da sizi keselerken canınız acıyana kadar keseledi mi? Ev de son sözü hep anne mi söyledi? Vb. İşte siz yanlış anne tutumu ile büyüdünüz demektir. Bunları bir düşünün lütfen.. amacım kimseyi yargılamak yada aşağılamak değil. Ama gözünüzü açmak isterim. Lütfen ama lütfen silkelenip kendize gelin…her şey gün gibi ortada… daha ne kadar yalanlayıp, yalanlarınızın arkasına saklanacaksınız….

   Demem odur ki; koca bir kavim helak olmuşken, dönüp de ne diye kendine bakmazsın behey insanoğlu…


ayskoksal4@hotmail.com
   
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2013, 04:38:09 ös Gönderen: psikolog »