Gönderen Konu: İMAMHATİP-TARİKAT-CEMAAT-İLAHİYAT-DİYANET : EŞCİNSELLİK FETVASI NEDİR?  (Okunma sayısı 3596 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4102
    • Profili Görüntüle



http://www.huseyinkacin.com/forum/index.php?board=29.0

devamını okumak için linki tıklayınız




Bu öğretmenin hikayesi beni çok etkiledi. Gece geç bir vakitte okumuştum, uykum kaçtı ve çok üzüldüm. Hala aklıma geldikçe üzülüyorum. DİNDARLAR EŞCİNSELLİK KONUSUNDA NEDEN SUSKUN KALMAKTADIR? yazımda yaptığım çağrının ne kadar önemli olduğunu bu öğretmenin hikayesi bir kez daha açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Batı toplumunda, kilise önce eşcinselliği bizim dini camianın davrandığı gibi görmezden geldi. Ama zamanla, Hiristiyanlığa çok bağlı, hatta Hiristiyan din adamı olmuş ve eşcinsel duyguları olan kişilerin kiliseden uzaklaşması, bazılarının da kendi kiliselerini kurma durumuyla karşılaşınca, bazı kiliseler inkarı bırakıp, çözüm sunmaya başladı. Bir takım hiristiyan danışmanlık merkezlerinde eşcinsel duyguları olan kişilere çözüm sunma ve bu danışmanlık merkezlerinin bağlı olduğu kiliseler cemaatini bilinçlendirme başladı. Ama atı alan Üsküdar´ı çoktan geçti. Batı toplumunun durumu ortada.

*****

Bizim toplumumuzda, televizyonlarda, cami kürsülerinde, sohbet meclislerinde eşcinselliği kınayan hocalarımız, ´eşcinsellik sapkınlık diye ifade edilemez´ diye bir yasa ileriki yıllarda çıkarsa şayet, inandıkları ve vaazını verdikleri dinin hakikatlerini söyleyememe, söylerlerse ceza alma durumu ile karşılacaklar. Öte yandan eşcinsel duyguları olan kişiler vicdan azabı çekmemek için zorlama fetvalar arıyorlar, öğretmenin hikayesinde olduğu gibi :´ Din konusundaki ikilemlerimi de aştım. Kuran bugünkü anlamıyla eşcinselliği cezalandırmıyor. Kuran’ın cezalandırdığı Lut kavminin işlediği suçtur ki o, eşcinsellik değil, tecavüzdür.´

Kişi din adamı da olsa, din eğitimi de alsa, imam-hatip, ilahiyat, cemaat, tarikat vs..., dini çevrede yetişmiş ve okumuş dahi olsa, maneviyat seviyesini bir ömür boyu üst düzeyde tutamıyor ve metafizik gerilimden gevşemeler olduğu dönemlerde ve günümüz şartlarında, eşcinsel davranışlara ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir devirde, psikolojik olarak gerçek kimliklerinde güçlendirilmemiş kişiler ne kadar, hoca da hacı da olsalar, ´Allah´ım kusura bakma diyebiliyorlar.´
******
Güncel ifadeyle toplumun akil insanları, kanaat önderleri, psikiyatrist, pisikoloj, cinsel sağlık uzmanı, aile danışmanı olan uzmanları, isteyen ve çözüm arayan eşcinsel duyguları olan bireyleri gerçek kimliklerinde güçlentinmek için danışmanlık hizmeti verme, ve bu konuda çalışma yapmak için tavsiye ve teşvikte bulunmalı. Daha açık bir ifade ile, cemaatlere, tarikatlarlerle gönül bağı olan uzmanlar, eşcinsellik hakkında bilimsel çalışmalar yapıp, kendi cemiyetlerindeki eşcinsel duyguları olan kişilere, kendi cemiyetlerinin dokusuna uygun çözüm sunmalı. Yarın geç olmadan!
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2013, 10:45:56 ös Gönderen: psikolog »