Gönderen Konu: EŞCİNSEL TEDAVİ'NİN AMACI: GERÇEK KİMLİĞE ERİŞMEKTİR!  (Okunma sayısı 3027 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4102
    • Profili Görüntüle
TEDAVİDE MERKEZE OTURTULMAMASI GEREKEN AMAÇ:CİNSELLİK; OTURTULMASI GEREKEN AMAÇ:GERÇEK KİMLİK‏


Gerçek kimlik

Eşcinsel duyguların tedavisi olarak bilen, reparetive therapy´de tedavi edilen ya da değiştirilmesi asıl hedeflenen cinsellik değildir. İnsanlar eşcinsel duygularından dolayı danışmana gittiklerinden ve sonuçta eşcinsel duygularında bir değişim olduğu için eşcinselliğin tedavisi olarak adlandırılıyor.

Kişi cinselliğini değiştirmeyi, dini, sosyal veya ailevi sebepleri birincil sebep tutarsa, tedavisini yanlış sebeblere bina etmiş olacağından dolayı başarı olma ihtimalleri de zayıf olmaktadır. Kişi eşcinsel duygularının gerçek kimliğinin bir parçası olmadığına ve bu duygularının doğal olmadığına inanmalıdır. Kişi cinselliği bir tarafa koyarak, kaybolmuş, çalınmış veya sahip çıkılamamış gerçek kimliğini bulma ve o gerçek kimliğinin sahip olduğu içindeki çocuğu büyütme mücadelesi olduğunu birincil ve ana sebep olarak tayin etmelidir.

Kişi kaybolmuş gerçek kimliğini bulduğu ve içindeki büyümemiş gerçek kimliğe sahip çocuğu büyüttüğü zaman, içindeki ağlayan çocuğun sevgi, rol modelliği vb… ihtiyaçlarını doğru kişilerden doğru formatta alıp, içindeki çocuğun ağlamalarını dindirdiği zaman yeniden doğmuş gibi kendisi, çevresi ve hayatla daha barışık ve daha mutlu olduğunu tecrübe edecektir. Doğru sevgiyi doğru kişilerden, doğru formatta almış olacak. Reparetive therapy ile yapılan, kişinin kendisi, anne-babası, arkadaşları, diğer hemcinsleri ve karşı cinsler ile ilişkisini doğru ve olması gereken pozisyonlara oturtmuş olacak. Kişin anılarındaki yanlış tecrübeleri ile oluşturmuş olduğu yanlış inanışları, doğrusu ile değiştirmiş olacak. Asıl tedavi edilen ve değişende budur. Gerçek kimlik geliştikçe ve büyüdükçe eşcinsel arzularında da değişimi görülecektir.

cenkcenkce@yahoo.com