Gönderen Konu: EŞCİNSELLİK NEDİR? EŞCİNSELLİK TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?  (Okunma sayısı 3317 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
(terapi hakkında bilgi almak isteyen birine verdiğim cevaplar; hatalar olabilir..)


telden mi girersiniz yani msn'de sohbet etme olanagmz yok mu?

Burak Hissi Kablelvuku
Msn den görüşebiliriz tabi..bende pek müsait olamıyorum..yaz okulu ve kpss çalışıyorum..ama uygun zamanlarda konuşabiliriz..birde ayrıca arkadaşlarım arasında "mert huzur " diye biri var..onunla da konuşmak istersen iyi olur o bayağı yol katetti..yine de her sorunu bana sorabilirsin

Çınar
anlıyorum ikinizle de konuşurum siz yetrki müsait olun ikmzn de online oldgu bi ana denk gelelim bu arada başarılar

Burak Hissi Kablelvuku
Teşekkürler
Tamam uygun bir vakitte sorularını sorabilirsin..

Burak Hissi Kablelvuku
psikolog hüseyin beyle iletişime geçtin galiba..benimde sınav bitti..müsait olduğumda sohbet edebiliriz..


Çınar
Hayir ben kimseyle iletişime geçmedim ama o psikologu cok duydum.tamam ben geceleri cok rahatim herkes yatnca 1de fln eger uygun olursanz herhangi br gun knusuruz. Bu arada snavnz nsldi?

Burak Hissi Kablelvuku
Sınav normal geçti bakalım

Evde net yok bende gündüz kampusde olduğum vakitlerde face girebiliyorum..hüseyin beyede sormak istediğiniz bişey varsa sorun...hatta şöyle yapalım çünkü farklı zamanlarda nete giriyoruz.o yüzden sen soruları buraya yaz..ben cevap vereyim o bûr türlü zaman kaybı oluyor..

Çınar
umarım istediğin puanı elde edersin. O zaman başlayayım ben. Bildiğiniz gibi bizim ülkemizde eşcinsel olmak çok ama çok zor. Ve ben de bu durumda oldugum için çok mutsuzum. Görünüşte ne ses tonumda bi acayiplik var ne de hareketlerimde üstelik hiçbir şekilde pasif yönde bir eğilimim de yok ama gayim işte erkeklerden hoşlanıyorum bu durum beni üzüyor ve bunu kabullenemiyorum bi türlü. Çok iyi düzgün bir karekterim var tüm arkadaşlarım dostlarım tarafndan hep öve öve bahsedilirim herkes neşeli eğlenceli esprili dürüst oldgmu söyler ama bnm eşcinsel olmama sadece gay olmama hepsini kapatıyor ve bnm hiçbir şekilde mutlu olmamı sağlamıyor. Ben bi erkekle bişiler yşamak istemiyorum bnmde zamnı gelnce bi aile hayatım çocuklarım olsun istiyorum ve bunun için elmden gelen her türlü fedakarlığı gösteririm. Psikolog faktörü ne denli etkli bunda yani garantisi var mı madem sizin gittiğinz yerde size yardmcı oluyorlar bu sorundan kurtarıyolrar neden o zmn diğerleri de gitmiyor herkes gider o zmn kim gay olmak ister ki sizi uzun uzun dinlemeyi çok isterim siz neler yaşadınız bnm dönemlermde ben 18 yaşındaym ve şuana kdar olan periyotta. psikoloğa gitme fikri nrden oluştu. gittiğinz süreden bgüne kdar ne değişti. bnm için bi dönüm noktası olablrsnz lütfen bana yardımcı olun.

Burak Hissi Kablelvuku
Merhaba sorularina yüzeysel cevap vermeye çalıştım ama bayağı uzun yazdım..evde pc ye yazar gönderirim..gerçi çok şey aklıma geldi birazını yazdım..umarım faydam dokunur
Vesselam..

Çınar
Tesekkurler soyleyemedgn seyleri lutfen unutma bska zman da onlardan knusuruz her sey icin sonsuz tskkrlr

Burak Hissi Kablelvuku
Önemli değil yarın bazı linkleri gönderirim..onlardan mutlaka cevabını bulursun.

Çınar
Tamam bekliyorum

Burak Hissi Kablelvuku
Öncelikle gerçekten yardımcı olmayı isterim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sorularına içtenlikle cevap vermeye çalışacam. Ben 1 yıldır terapiye başladım..ama öyle uzun soluklu değil..en son 3. Terapiye gidebildim..her terapi aralığı birkaç ayı buldu maalesef..maddi imkansızlıklar buna sebep oldu..bir de okuldaki bazı problemler buna engel oluyordu..terapiden bir sonuç almak için terapilere düzenli devam etmek şart..mert arkadaşımız 6 düzenli terapi aldıktan sonra bazı gelişmeler kaydettiğini söylemişti..ve hala devam ediyor..bu yolda irade çok önemli..bu bir süreç herkesin hikayesine ve performansına göre değişir..yalnız senin durumun öyle karışık değil anladığım kadarıyla..çok daha zor durumda olanlar var..
Eşcinsellik genelde çocukluk yaşlarda yaşanan tecavüz-taciz gibi travmalar ve anne-baba ihmali sonucu oluşan bir psikolojik sapmadır..yani tamamen psikolojik..terapi alan arkadaşlarda paylaştı..aslında çoğumuz yalancı eşcinseliz..sadece yetiştirme tarzıyla ve çevrenin olumsuz etkisiyle beraber psikolojik bir travma geçiririz..ve küçük yaşlarda hep kızlarla beraber günümüzü gün ettiğimiz için ergenlik çağında erkeklere bir kayma oluyor..çünkü erkekler daha güçlü ve kuvvetli..ve erkek bedenine

yabancı oluğumuz için onlara erotik bir his duyarız..çünkü biz onların yaptığı hiç bişeyi (top oynama ve diğer sosyal faaliyetler) yapamama haline kenidimizi endekslemiş gibi oluyoruz..babamızdan görmediğimiz ilgiyi başka erkeklerin kollarında arayış içerisine gireriz..
Birazdan daldan dala atlamış olacam..tabi bilemem çocukluğunda yaşadığın hangi olay eşcinsel olmana sebep oldu..ama şu varki senin kolaylıkla bu işin üstesinden geleceğine eminim..çünkü daha 18 inde..ve ileriye dönük bazı hayallerin var..çocuk ve sağlıklı bir aile düşlüyorsun..ve en önemlisi bulunduğun halden rahatsızlık duyuyorsun..yani bu başlangıç için iyi bişey..KARARLI VE İRADELİ OLMAK HER ZAMAN İYİ SONUÇ ALDIRIR İNSANA..PSİKOLOG sadece sana yol gösterir..pratikte sen bunları uygularsın..ve yol ayrımlarında tercihi sen yaparsın..
Dediğin gibi Türkiyede eşcinsel olmak zor..aslında her yerde aynı gibi..normal olmayan her şey insanlar tarafından yadırganır..bu konu çok uzun şuna gelmek istiyorum..hiç bi zaman eşcinsel hayatı tercih etmedim..ve yazılarda şunu okumuştum..”eşcinsel olmak bir tercih değil..ama eşcinsel hayatı yaşamak bir tercihtir.” Bu eşcinsel alemde gördüm ki çoğu şey sahte ve yalanlar üzerine kurulu..fedakarlık,sevgi ve aşk namına her şey yalan..TEK BİR GERÇEK VAR O DA CİNSELLİK..başka da bir çıkar yolu bulamadım..tüm yolların sonu oraya bağlanıyor..her ne hikmetse..
Evet insanlar neden psikoloğa gitmiyor ?..bunu bende düşündüm..insanlar genelde oldukları gibi kabullenmek istiyorlar..bazı derneklere ve LGBT nin kuruluş amacına bakarsan eşcinselleri normal olarak lanse etmeye çalışıyorlar..psikolog 12 tür eşcinsel türünden bahsetmişti..bunlardan bi kısmı genetik olarak feminen özelliklere sahip ve bulundukları durumdan bi rahatsızlık duymayan kişiler..bunlara çift cinsiyetli olanları da dahil edebilirsin..bunlara bir terapi söz konusu değil..çünkü genetik bi durum..bulundukları halden bi şikayetleri var mı..yok tabi..işte eşcinselliği savunan bu güruh tüm eşcinselleri aynı kefeye koymakla hata yapıyor..yalancı eşcinsellerin psikolojik sebepler yüzünden bu hale geldiklerini kabul etmiyorlar..şuana kadar çok yazı okudum ki..hep belli başlı hikayeler nerdeyse aynı..tecavüz-taciz olayları etken olmuş..çoğunda anne baskın baba pasif rolünde..konuştuğum çoğu kişide hayat hikayeleri benzer..bu bir tesadüf olabilir mi..bence olamaz..(hem tesadüf diye bişey yoktur.tevafuk vardır) hep aynı hikayelerin olması düşündürücü..
Şu da var..eğer normal bi cinsiyet olsaydı..hani 3. Cinsiyet diye adlandırıyorlar..böyle bişey olsaydı Allah bizleri normal bir fıtratta yaratırdı..ve ona göre bir sınır çizerdi..çünkü Allah her şeyi belli bi düzen ve kanun üzerine yaratmıştır..Allahın kudretine zor mu gelirdi..hayır sonsuz güç ve kudrete sahip Allah dileseydi öyle de yaratabilirdi..bunun SEBEBİ sadece HİKMET VE İMTİHAN dı..
EŞCİNSELLER genelde takıntılı, yalnız, huzursuz, mutsuz ve umutsuz bi ruh hali içerisinde..ÇÜNKÜ İNSAN YARATILIŞINA, FITRATINA TERS DÜŞEN ŞEYİ EŞCİNSELLİĞİ KABUL ETMEZ VE ÜSTÜNDEN ATMAYA ÇALIŞIR..TIPKI BİZİM EŞCİNSELLİKTEN KURTULMA ÇABAMIZ GİBİ..
Eğer Hüseyin beyi biraz araştırırsan onun hakkında atıp tutan bayağı insan görürsün..”MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR” MİSALİ ONLARDA GÖREVLERİNİ İCRA EDİYORLAR..yani terapi %100 sonuç verse bile insanlar koşup gelecek mi yinede..tabi hayır..bu bir sınav imtihan..değişik fikirler ortaklıkta cirit atıyor..tüm insanalr aynı fikirde olmak zorunda mı..HİÇ BİR ZAMAN TEK BİR GERÇEK YOKTUR İNSANLARIN NAZARINDA..O öyle düşünür diğeri farklı..hüseyin kaçını tanımadan peşin hüküm veriyorlar..sözde üçkağıtçı ve para için bu işi yaptığını söylüyorlar..ha şu da bir gerçek ; sözüm diğer psikologlara sanki siz karşılıksız mı yapıyorsunuz..komik sadece gülüyorum..hocayı tanıdım..eğer öyle biri olsaydı sezerdim..o kadar kişi terapiye devam ediyor..hiç biri mi anlayamazdı..kimsede cahil değil..çoğuda üniversite okuyan kişiler..
Eşcinsellerin çoğu umutsuz vaka..kimse inkar edemez..acı çekerler ama öyle yaşamaya devam ederler..kendimden biliyorum içimde koca bir özgüven boşluğu vardı..düşün hocayı aramak için aylarca bekliyorsun..paranoyak ruh halinle neden sonuç ilişkisini gelişigüzel ortaya koyuyorsun..daha ne oldu ne bitti..ama ben şak diye sonucu ortaya koydum..hep hata yaptım her şey gibi bunda da..düzenli terapilere devam etmediğim için zaman kaybı..ama bu kez geçerli bazı sebeplerim var..
Neden başladım terapiye ?.. gerçi hayat hikayemi link şekilnde atacam sana..kısaca anlatayım..dindar bi ailede doğdum..ve hep böyle yaşamaya devam ettim..üniversiteyi kazanınca cemaat evinde kaldım..inanç bağlarım daha bi kuvvetlendi..bir süre böyle devam etti..şuda var benim hiç gay arkadaşım olmadı..öyle ihtiyaç bile duymadım..hep hetero normal arkadaşlıklarım oldu..hemde çok fedakar ve temiz samimi arkadaşlar..bu alemdeki yalancı insanları görünce şükrediyorum halime..şimdi kullanılan “eşcinsel,gay” kavramlarından haberim bile yoktu..herşey üniversite 2. Sınıfta başladı..birgün içimdeki bastırdığım hisler gün yüzüne çıkacaktı..ve çıktı..bu benim zaafımdı..hem dindar hem eşcinsel olmak zor bir duygu..sanalda bazı konuştuğum insanlar ikisinin ayrı ayrı şeyler olduğunu söylüyorlar..yani hem dinini yaşayacaksın hemde nefsinin arzuladığı her şeyi yapacaksın..kusura bakmayın ama ben her haltı yiyip ondan sonra hiç bişey olmamış gibi hayatıma devam edemem..nasıl bi irade..neyse..içimde bir suçluluk psikolojisi vardı..hiç bişeye bulaşmamış olsamda..o zamanlar tek mücadele verdiğim için..bir destek alacağım kimsede yoktu..yapmadığım şeylerin ve elimde olmadan kurduğum ahlaksız hayallerin dahi faturasını kendime çıkarttım..sonra terapiye başlayınca durup düşünüyorsun..ve önceleri suçluluktan ailenin yüzüne bakamıyorsun..ve insanlarla arana kalın bi duvar örüyorsun..sonra anladım..erkeklere ilgi ve hissiyatlar ben istediğim için olmuyor..bu bir tercih değildi..HEMDE KESİNLİKLE…SAĞLIKLI ve normal bir yuva kurmak varken..Allah herkesi sınıyor..farklı farklı imtihanlar..bizimde bu..eşcinselliğin imtihan olduğuna farkına vardığım gün bir ferahladım.. Şuda terapiye başlamama sebep oldu..sosyal bi hayatım yoktu..özgüven ve cesaretten yoksun büyüdüm..yetiştirilme tarzından kaynaklanıyordu..
Sonuç olarak şuan mutluyum ve umutluyum..ailemle aram düzeldi..Allah hiç bişeyi çaresiz ve devasız yaratmamış..bu bizim içinde geçerli..ALLAH HİÇBİR KULUNA KALDIRAMAYACAĞI YÜKÜ YÜKLEMEZ..
Sorularına inşaalah cevap verebilmişimdir..vesselam
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2012, 06:02:27 ös Gönderen: psikolog »