Gönderen Konu: EŞCİNSELLER TBMM'DE LER  (Okunma sayısı 4215 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
EŞCİNSELLER TBMM'DE LER
« : 23 Eylül 2011, 02:01:33 öö »
‘Ali ile Ramazan’ Meclis gündeminde


Perihan Mağden’in iki erkeğin ilişkisini anlattığı romanı 'Ali ile Ramazan'ın TEDA’dan destek alamaması TBMM gündeminde...
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Perihan Mağden’in “Ali ile Ramazan” romanının Almanya’da yayınlanması için TEDA’ya yapılan başvurunun “muhafazakârlık” nedeniyle reddedildiği iddiasını Meclis gündemine taşındı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Nazlıaka, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Ali ile Ramazan” kitabına neden destek verilmediğini sordu.

Nazlıaka önergesinde, “Haziran 2011 tarihinde Uluslararası Af Örgütü tarafından da ortaya konulduğu gibi LGBT’lerin (Lezbiyen, Gay, Biseksüel ve Trans) Türkiye’de sağlık hizmetleri, eğitim, barınma ve çalışma hayatında şiddete de varan bir ayrımcılıkla karşı karşıya olduğunu” vurguladı ve Meclis’e yönelttiği sorular arasında şu da yer aldı: “TEDA, Türk edebiyatını çeviri fonları ile destekleyerek yurtdışında yayımlama ve tanıtma projesi olarak yürürlüğe girmiştir. TEDA, daha önce 17 kitabına destek verdiği Perihan Mağden’in iki erkeğin duygusal ilişkisini anlatan ‘Ali ile Ramazan’ isimli romanını basmak için başvuran Almanya’daki Suhrkamp Yayınevi’nin talebini reddetmiştir. TEDA’nın Perihan Mağden’in kitabının çevirisine destek talebine ret cevabı vermesinin gerekçesi nedir?”

Bu gelişmelerin ardından TEDA’dan resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Suhrkamp Verlag’ın başvurusu 6 Haziran 2011 tarihinde yapılan TEDA Danışma ve Değerlendirme Kurulu toplantısında görüşülmüş ve söz konusu başvurunun bir sonraki kurul gündemine alınmak üzere ertelenmesine karar verilmiştir” denildi. Açıklamada, erteleme kararlarının başvuruların reddi anlamına gelmediği belirtilirken, bu ertelemenin Suhrkamp Verlag’ın Perihan Mağden’in “Ali ile Ramazan” adlı eseri için yaptığı başvuruya özel bir uygulama olmadığı da vurgulandı.

Açıklamada “Suhrkamp Verlag’ın beş başvurusu ile farklı yıllarda ve farklı ülke yayınevlerinden gelen Perihan Mağden’in eserleri için yapılan 17 başvuruya destek verilmesi, ne değerli yazarımız Perihan Mağden ne de Almanya’da Türk edebiyatının tanıtılması çalışmalarında önemli bir partnerimiz olarak gördüğümüz Suhrkamp Verlag’a karşı önyargılı bir yaklaşımın olamayacağının bir göstergesidir” denildi.

Altuğ, Suhrkamp Yayınevi’nin de kendisi gibi TEDA kuruluna defalarca sözlü ve yazılı olarak başvurduğunu ancak doyurucu bir cevap alamadığını belirtmişti.

Suhrkamp Yayınevi Başkan Yardımcısı Dr. Thomas Sparr ise konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bugüne kadar TEDA ile neredeyse tüm Türk edebiyatı projelerimizde işbirliği içindeydik, bunların içinde Perihan Mağden’in iki romanı da vardı. TEDA’ya bu desteklerinden dolayı minnettarız. Mağden’in ‘Ali ile Ramazan’ı, İstanbul hayatının önemli bir bölümünü sergilemektedir: Gaye, saygı için verilen mücadele, genç eşcinsel erkeklerin umutları ve korkuları. Biz, TEDA’nın desteği olsun ya da olmasın, ‘Ali ile Ramazan’ı kasım ayımda yayınlayacağız.”

Kaynak: ntvmsnbc.com (22 Eylül. 2011)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: EŞCİNSELLER TBMM'DE LER
« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2011, 02:02:36 öö »
Türkiye`nin ilk gay namus cinayeti beyazperdede


Öldürülmesinin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen katili yakalanamayan Ahmet Yıldız’ın gerçek hikayesinden kurgulanan “Zenne”, 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödül için yarışacak.


Ahmet Yıldız, 2008’de sevgilisi İbrahim Can’la yaşadığı evinden çıktığında öldürülmüş, cinayet şüphelisi olarak Yıldız’ın babası Yahya Yıldız için de geçtiğimiz günlerde kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmıştı

'ZENNE'Yİ YILDIZ'A ADADILAR



M. Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yönetmenliğini üstlendiği film, Yıldız’a adandı. Basına “Türkiye’nin ilk gay namus cinayeti” olarak yansıyan olaydan esinlenilerek çekilen “Zenne”nin halen sonuçlanmayan Ahmet Yıldız davasını da gündeme getirmesi bekleniyor. Doğulu muhafazakar bir ailenin çocuğu olan Ahmet, İstanbul’un dans kulüplerinde zennelik yapan Can ve Türkiye’nin değer yargılarını çok iyi tanımayan Alman fotoğrafçı Daniel’in dostluk hikayesini konu alan filmin çekimleri İstanbul’da ve Kabil’de yapıldı.

Kaynak: Hurriyet.com.tr

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: EŞCİNSELLER TBMM'DE LER
« Yanıtla #2 : 23 Eylül 2011, 02:03:21 öö »
Bakan Şahin: “LGBT’ler Yeni Anayasa Sürecine Katılsın”


Bakan Şahin’in kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yasa taslağı ve “Yeni Anayasa” ile ilgili düzenlediği toplantıya Pembe Hayat’tan Belgin Çelik de katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yasa taslağı ve “Yeni Anayasa” ile ilgili kadın alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nden Belgin Çelik de katıldı. Bakan Şahin, cinayetten, şiddete ve görmez gelinmeye kadar birçok sorun yaşayan LGBT’leri ilk kez dinledi...

Pembe Hayat-LGBT Derneği adına toplantıya katılan Belgin Çelik, eski bakan Selma Aliye Kavaf’ın kendileri için kullandığı “hastalıklı” ifadesini ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun bir röportajında kullandığı “Eşcinseller de eşitlik istiyor, verecek miyiz? Tabii ki vermeyeceğiz” ifadelerini Bakan Fatma Şahin’e hatırlattı.

Bakan Şahin LGBT’lere ilişkin yeni anayasada düzenlemeye gidilmesinin pozitif bir görüşle ele alınmasını istedi.

Uğradıkları mağduriyeti Bakan Şahin’e aktaran Çelik, “Özgürlük ve eşitlik herkes için olacaksa cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ayrımcılığı ortadan kaldırılmalı ve temel insan haklarından olan LGBT hakları tanınmalı” dedi. LGBT gerçeğinin tanınmasını isteyen Çelik, Bakan Şahin’e şu önerilerde bulundu:

“Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibareleri mutlaka tasarıya eklenmeli. Biz trans bireyler cinsiyet kimliğimiz nedeniyle seks işçiliği yapmak zorunda kalıyoruz. Bunun sonucunda müşteri ve sokak çeteleri ile uğraşıyoruz ve onların şiddetine maruz kalıyoruz ve bunun yanında polis ve kolluk kuvvetleri de bizlere şiddet uyguluyor. Yani devlet eliyle de şiddet görüyoruz. İstemediğimiz bu işi mecbur kaldığımız için yapmak durumundayız. Bu saydığım sorunlarımızı engelleyici maddeler yeni yasaya eklensin.”

Bakan Şahin’in bu öneriler üzerine Çelik’e, “Sizlerle aktif çalışmak isteriz. Bunları öğrenmek, bilmek isteriz. Tasarıyla ilgili sürece katılın, önerilerinizi iletin” dediği öğrenildi.

Ailenin Korunmasına Dair Yasası Tasarısı Taslağı için öneri hazırladıklarını kaydeden Pembe Hayat’tan Kemal Ördek, öncelikle yasaya “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayırımcılığı nedeniyle şiddete maruz kalma” ifadesinin eklenmesini istediklerini kaydetti. Pembe Hayat Derneği’nin Bakan Şahin’e sunacağı öneri metni ise şöyle:

“Bakanlığın hazırladığı taslak kadın-erkek üzerine kurulmuş. Trans ve biseksüel kadınlar ile lezbiyen ifadeleri yasaya eklensin. Ayrımcılığa uğramadan, devlet tarafından korunsun. Taslakta haksız tahrike yer verilmemiş ve bu unsur eşcinseller açısından son derece önemlidir. Çünkü kovuşturma evresinde karşılaşılan birçok durum haksız tahrikle ilgili. Hakim, faillerin ‘tahrik edildim’ ifadesinin ardından haksız tahrik indirimine gidiyor. Engellensin. Acil koruyucu tedbir, fiziki koruma, güvenlik kararı verilmesi konusunda uzlaşamıyoruz. Kolluk, polis ve jandarma, cinsiyet ayrımcılığı ve cinsel yönelim ayrımı yapmadan, görevini yapsın. Polis merkezlerine yapılan mağdur başvurularında, ‘eşcinsel’ ayırımı gözetilmesin, önlem alınsın. Yine polis merkezleri bizim gibi derneklerle işbirliği yapsın, bilgilendirilsinler. Bize bir yasa lazım” dedi. Ördek, AKP hükümetinin trans ve biseksüel kadınlar ile lezbiyenleri koruyucu önlem almayı taahhüt edecek bir yapıya sahip olmadığını fakat savunuculuklarını sürdüreceklerini de kaydetti.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: EŞCİNSELLER TBMM'DE LER
« Yanıtla #3 : 23 Eylül 2011, 02:05:19 öö »
Eşcinseller Politikacılara Kitapla Ulaşacak


İzmir'de homofobiye ve eşcinsellere yapılan ayrımcılığa karşı Alman Başkonsolosluğu'nun desteğiyle çalıştay düzenlendi.

İzmir'de homofobiye ve eşcinsellere yapılan ayrımcılığa karşı Alman Başkonsolosluğu'nun desteğiyle çalıştay düzenlendi. Konuyla ilgili yürütülen kampanyanın sonuçlarının politikacılara iletileceği belirtildi.

Adını, Nazi Almanyası'nda gay ve lezbiyenlere takılan damgalardan alan Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği tarafından Alman Başkonsolosluğu desteği ile düzenlenen 'Toleranssızlığa ve Homofobi'ye Karşı: Türkiye'de yasal koruma' adlı uluslararası çalıştay Ege Palas Oteli'nde düzenlendi. Çalıştay öncesinde bir konuşma yapan İzmir Alman Başkonsolosu Margit Haberle, ülke olarak insan haklarına verdikleri öneme dikkat çekerek, Türkiye'deki lezbiyen, gay, biseksüel, transeksüel (LGBT) bireylerin hak mücadelesi ile yürütülen projeye de destek verdiklerini söyledi.

KİTAP POLİTİKACILARA SUNULACAK

2011'in bahar aylarında başlatılan kampanya ile LGBT bireylere yönelik hak ihlallerinin önüne geçilmesinin amaçlandığını kaydeden Haberle, "Kampanya sonunda bir kitapçık hazırlanarak politika yapıcılara sunulacaktır. Almanya ile bu konudaki ortaklık 2011 yılından beri devam etmektedir. Ülkemiz, uluslararası bağlamda insan haklarını geliştirmek için çalışmalarını devam ettirecektir" diye konuştu.

YUNANİSTAN'DA DA İHLAL VAR

Yunanistan'da iki LGBT kuruluşuna üye olan Efklia Panagiotidou ise kendi ülkesinde bir valinin aynı cinsten iki kişinin nikahını kıymasının ardından diğer valilere aynı durumda soruşturma açılacağının söylendiğini anlattı. Yunanistan'da eşcinsellerin yasalarla korunmasının Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde konulduğunu ancak uygulamaya geçmesinde sıkıntılar olduğunu ifade eden Panagiotidou, cinsel tercihi farklı olan bireylerin kimliklerini çevresine anlatmakta bile zorlandığına işaret etti ve "Önce açığa çıkma sorununu çözmek gerekiyor" dedi.

Daha sonra, Almanya'da kurulu Türkiyeli Eşcinseller GLADT'tan da Birol Işık ve Amir Saermiam ve İskoçya RFSL'den Maria Sundin, İskoçya Equality Networks'den Scott Cuthbertson yaşadıkları ülkelerdeki durumu anlattı.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı 17.09.2011 (sondakika.com)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: EŞCİNSELLER TBMM'DE LER
« Yanıtla #4 : 12 Şubat 2012, 11:40:44 ös »
27 Mart 2011 Pazar akşamı TV5 Ana Haber Bültenindeki söyleşide
"eşcinsellik hakkında"
gündemdeki eşcinsel parti adaylarının varlığını konu alarak konuşma yaptı.

http://www.youtube.com/watch?v=u1iMl9dDm-o&feature=related  tıklayınız


http://www.youtube.com/watch?v=tYzUWd-BFag&feature=related tıklayınız


26/12/2011 tarihli Radikal Gazetesinde sitemiz ve eşcinsel terapiler hakkında
yayınlanan makaleye ulaşmak için tıklayınız

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1073587&Yazar=PINAR_OGUNC&Date=26.12.2011&CategoryID=97#