Gönderen Konu: 'Eşcinsel erkeklerin' kansere yakalanma riski daha fazla  (Okunma sayısı 3110 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
'Eşcinsel erkeklerin' kansere yakalanma riski daha fazla
« : 09 Mayıs 2011, 11:33:27 ös »
'Eşcinsel erkeklerin' kansere yakalanma riski daha fazla


California'da 120 bin kişiyle görüşülerek yapılan araştırma, bunun nedeni tespit edilemedi.

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, eşcinsel erkeklerin, heteroseksüel erkeklere oranla kansere yakalanma riskleri iki kat daha fazla.

California'da 120 bin kişiyle görüşülerek yapılan araştırmanın sonuçları Cancer (Kanser) adlı tıp dergisinde yayımlandı. Araştırmaya göre, lezbiyen ve biseksüel kadınların da heteroseksüel kadınlara göre, sağlıkları daha kötü. İngiliz Kanser Araştırma Kurumu, bu farklılığın nedenlerinin belirlenmesi için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtti. California'da 2001, 2003 ve 2005'te yapılan sağlık araştırmalarında 3,690 erkek ve 7,252 kadın, hayatlarının bir aşamasında kendilerine kanser teşhisi konduğunu söyledi. Araştırmaya katılan 122,345 kişiden 1493 erkek ve 918 kadın kendilerini eşcinsel olarak tanımlarken, 1116'sı biseksüel olduğunu belirtti. Bu verilere göre, ortalama olarak 10 yıl önce kanser teşhisi konan eşcinsel erkeklerin heteroseksüellere göre bu hastalığa yakalanma oranı iki kat fazla çıktı.

HIV faktörü
Kadın eşcinseller arasında böyle bir bağlantı yok. Araştırma kanserden kurtulanlarla yapıldığı için, bu veriler, gerçek kanser vakası sayısını temsil etmiyor. Bazı hastalar, araştırma tamamlanmadan öldü, bazıları ise araşatırmaya katılamayacak hastaydı. Boston Üniversitesi Kamu Sağlığı Merkezi'nden Dr. Ulrike Boehmer, "Bu verilerden eşcinsel erkeklerin kansere yakalanma riski fazla' gibi bir sonuç çıkarılamaz. Zira daha yüksek vaka sayısının altında daha karmaşık nedenler olabilir" dedi. Bu çerçevede, eşcinsel erkeklerde daha fazla tümör bulunup bulunmadığı ya da kurtulma oranlarının daha fazla olup olmadığı araştırılacak. Terrence Higgens Vakfı'nın HIV ve Cinsel Hastalıklar Direktörü Jason Warriner ise, "HIV'in belli kanser türlerine neden olduğunu biliyoruz. Eşcinsel erkeklerin HIV'e yakalanma oranı, olmayanlara göre daha fazla." dedi.

Kaynak: 09.05.2011 Mynet.com