Gönderen Konu: Tarkan : Eşcinsellik psikanalizle düzelir mi?  (Okunma sayısı 4177 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4102
    • Profili Görüntüle
Tarkan : Eşcinsellik psikanalizle düzelir mi?
« : 27 Eylül 2012, 10:57:58 ös »
Eşcinsellik psikanalizle düzelirmi?

 

Tarkan'ın Eva dergisine, eşcinselliğin psikanalizle düzelebileceği açıkladı.

Tarkan, Bulgar dergisi Eva'yla yaptığı söyleşide özel hayatını anlattı. Eşcinsel olmadığını, ancak eşcinselliğin çocukluktaki birtakım sorunlar nedeniyle oluştuğunu ve psikanalizle düzelebileceğini söyledi.

Haziran'da, Sofya'da kapalı gişe konser veren Tarkan'ın Eva dergisi muhabiri Roslava Kumanova'yla yaptığı söyleşide polemiğe neden olan sözleri şunlardı:

“Eşcinsel değilim. Hakkımdaki dedikoduların çoğu yalan. Bunlara aldırmamam gerektiğinin de farkındayım, ancak her gün hakkımda yalanlar çıkıyor.
Geçmişte yayımlanan fotoğraflara gelince. Arkadaşlarla birlikte bir çıplaklar plajına gittik. Aramızda kızlar da vardı, ancak onlar karenin dışında kaldı. Herhalde Türkiye'de böyle şeylerden hoşlanırlar, bilmem... Resimler yayınlandıktan sonra hemen basın toplantısı düzenleyip ‘tamam, homoseksüelim, madem ki böyle hoşunuza gidiyorsa' dedim.
Homoseksüellerin, çocuklukta yaşadıkları sorunlar yüzünden öyle olduklarını düşünüyorum ve bu insanların psikanalizle kendilerini düzeltebileceklerine inanıyorum.”

PSİKANALİZ NEYSENİZ O OLMAYA YARAR
(Psikanalist Onur Saltuk Dönmez)
Bu soruya genel bir yanıt vermek zor. Bazen düzelebilir, bazen de düzelmeyebilir. Ancak “düzeltme” ifadesine karşıyım; çünkü psikanaliz bir şeyleri düzeltmez. Buradan yola çıkmaz. Psikanaliz kendiyle barışık insanlar yaratır. Eşcinselse eşcinseldir ve kendi gerçeğini kabul eder. Eğer eşcinselliği bir tepki sonucu meydana gelmişse analizan (psikanalizden geçen kişi) analistiyle bir aktarım ilişkisi kurar. Yani analistini annesinin, babasının, kardeşinin yerine koyar. Bilinçdışı süreçleri ona aktarır, eğer bir sorun varsa, bu yolla düzelebilir.
Analizan analistine bir şeyleri değiştirmek için taleplerle gelebilir, ancak analiz sürecinde aslında değişmeyen şeyleri kabullenmeyi öğrenir. Çünkü psikanaliz neyseniz o olmaya yarar.
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2012, 11:08:54 ös Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4102
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tarkan : Eşcinsellik psikanalizle düzelir mi?
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2012, 11:17:51 ös »
27 Mart 2011 Pazar akşamı TV5 Ana Haber Bültenindeki söyleşide
"eşcinsellik hakkında"
gündemdeki eşcinsel parti adaylarının varlığını konu alarak konuşma yaptı.

http://www.youtube.com/watch?v=u1iMl9dDm-o&feature=related  tıklayınız


http://www.youtube.com/watch?v=tYzUWd-BFag&feature=related tıklayınız


26/12/2011 tarihli Radikal Gazetesinde sitemiz ve eşcinsel terapiler hakkında
yayınlanan makaleye ulaşmak için tıklayınız

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1073587&Yazar=PINAR_OGUNC&Date=26.12.2011&CategoryID=97#