Gönderen Konu: ÜLKE TV ERSOY DEDE İSLAM ve EŞCİNSELLİK TARTIŞMASI  (Okunma sayısı 3445 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
ÜLKE TV ERSOY DEDE İSLAM ve EŞCİNSELLİK TARTIŞMASI
« : 24 Ocak 2013, 11:56:13 öö »
Hüseyin bey,

Sizin icin uygunsa bıçak sırtına e-mail atayım, uygun görürsenin sizin sitedeki forma yazayım ve oradaki üyelerinde email göndermelerini tavsiye edelim, ersoy dede sizi programına konuk etmesini istiyelim. aşağıdaki linke aşagıdaki yazıyı gönderdim.

http://www.facebook.com/photo.php?v=588112211215996


http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151653675809466&set=a.443581049465.227493.388018089465&type=3&theater


Akşamki programın sonlarına doğru denk geldim ve programı tam olarak izleme imkanım olmadı. Eşcinsel duyguları konuşurken ayrı ayrı değerlendirilmesi gereken ama maalesef sürekli birbirine karıştırılan bir püf nokta hakkında görüş beyan etmek istiyorum. Eşcinsel duyguların gelişmesine ortam hazırlayan ilişkilerde kırılganlık ve bunun sonucu öfke ve kişinin kendini kendinden ve diğerlerinden ayrıştırması, anne yarası, baba açlığı, cinsel ve diğer her türlü taciz ve travmalar konusu ayrı bir konu; eşcinsel kimliklerini toplumda ifade eden kişilerin karşılaştığı sorunlar ayrı konu. Bunları birbirinden ayrıştırmak ve ayrı değerlendirmek lazım. Eşcinsel duyguları konuşurken konuşmalar ayrımcılık çerçevesine çekilirse, meselenin kaynağına ulaşılmış olmaz ve doğru sonuç da çıkmaz. Saatlerce konuşulur konuşulur ama, sonra bir arpa boyu yol alınmadığı tecrübe edilir. eşcinsel davranışlarını aleni ifade edenlerin karşılaştıkları ayrımcılık, eşcinsel duyguları olanların bir kısmının yaşadıkları, eşcinsel duygularını aleni ifede ettikten sonraki sorunları. Bu ikinci fotograf. Birinci fotograf da ise, tüm eşcinsel duyguları olan kişilerin, hem de eşcinsel duygularını aleni ifade eden kişilerin, duygularını aleni ifade etmeden önce karşılaştıkları genel sorunlar: Yukarıdaki bahsettiğim eşcinsel duyguların gelişimine zemin hazırlayan sebeplerin konuşulması ile yol alınacaktır. Demircan hoca çok muhterem biri olabilir. Saygı duyarım. Ama şahsen ben eşcinsellikle ilgili bir TV programında onu bir taraf olarak görmek istemiyorum. Kişilerin saflaşmasında katkısından başka bu konuya yapıcı bir katkısının olabileceğine inanmıyorum.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2013, 11:59:17 öö Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: ÜLKE TV ERSOY DEDE İSLAM ve EŞCİNSELLİK TARTIŞMASI
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2013, 11:57:10 öö »
ÜLKE TV’DE EŞCİNSELLİK TARTIŞMASI

Moderatörlüğünü Ersoy Dede'nin yaptığı Ülke TV’de ekrana gelen Bıçak Sırtı'na bu hafta, eşcinsellik konuşuldu.

BARBAROS ŞANSAL : “BENİM NÜFUS KÂĞIDIMDA İSLAM İBARESİ YOK”

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, Modacı Barbaros Şansal ve Prof. Dr. Arif Verimli’nin konuk olduğu programda eşcinselliğin İslamiyet’teki yeri ve toplumun bakış açısı tartışıldı. Barbaros Şansal, kimliğinde İslam ibaresi bulunmadığını, devletin eşcinsel derneklere yardım yaptığını söyledi. Ersoy Dede'nin sunumuyla ekrana gelen Bıçak Sırtı bu hafta eşcinselliğin İslam'daki yerini masaya yatırdı. Geçtiğimiz günlerde eşcinsellikle ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen İlahiyatçı Ali Rıza Demircan ve eşcinsel olduğunu açıklayan modacı Barbaros Şansal, Bıçak Sırtı'nda Ersoy Dede'nin sorularını yanıtladı.

“TÜM CANLILAR EŞCİNSELDİR”

Programa Ali Rıza Demircan’ın “Eşcinsellik yasaktır, haramdır” açıklamasıyla başlandı. “Seküler yaşamda eşcinselliğin yüzde 3, İslam toplumunda ise binde bir olduğunu vurgulayan Demircan’ın sözlerine Barbaros Şansal “Binde bir gibi bir oran yok tüm canlılar eşcinseldir” cevabını verdi.  Demircan, “Yaşayan tüm canlılarda yüzde 7 civarında böyle bir gerçek var” diyerek sözlerine devam eden Şansal’ın bu açıklamasını kabul etmedi.

“BENİM NÜFUS KÂĞIDIMDA İSLAM İBARESİ YOK ”

Demircan, “Bir insanın eşcinsel olması onu Müslümanlık dairesinden çıkarmaz ama bu eşcinsellik doğuştandır, beni yaratan doğuştan beni doğuştan eşcinsel eğilimlerin mahkûmu kıldı. Böyle iken bana bu eşcinsellik yasağını getirdi” iddiasını sürdürürse İslam dairesinin dışına çıkar ahiret hayatı da mahvolur. “ dedi. Barbaros Şansal, Demircan’ın bu sözleri üzerine : “Sadece İslam olarak değerlendiriyorsunuz. Benim nüfus kâğıdımda maalesef İslam ibaresi yazmıyor. Dolayısıyla ben de kendi inançlarım doğrultusunda bunu düşünmek durumunda özgür olduğumu düşünüyorum.” şeklinde yanıt verdi. Ersoy Dede programın diğer konuğu Arif Verimli’ye;  “Eşcinsellik doğuştan mı? İmrenmeyle mi oluşuyor? Değiştirilebiliyor mu? Yani Barbaros Şansal ‘ben bundan sonra heteroseksüel bir yaşam sürmek istiyorum’ derse olur mu?” sorularını yöneltti. Verimli,  “Eşcinsellik bir hastalık sınıflandırılmasında geçmez.  Uluslararası hukuk, kişi eşcinselliğinden memnunsa buna müdahale etme hakkını doktorlara vermez. “ yanıtını verdi.

“DEVLET EŞCİNSEL DERNEKLERE YARDIM EDİYOR”

Oldukça ilginç çıkışlarda bulunan Barbaros Şansal programda birçok kişinin bilmediği bir konuyu da gündeme getirdi. Şansal,  Kaos Gl, LGT gibi derneklere, devletin para verdiğini söyledi.  Çocukluğunda hep renkli kıyafetleri seçtiğini söyleyen Şansal, cinsel eğiliminin doğuştan gelebileceğine dikkat çekti ve küçük bir çocuğa makyaj yapıp şarkı söylettirmenin eşcinsellikten daha büyük bir tehlike olduğunu vurguladı. Prof Dr. Arif Verimli, “Demokrasilerde önemli olan kural çoğunluk değil çoğulculuktur” diyerek programı kapatırken izleyenlere “çoğulculuk” çağrısında bulundu.