Gönderen Konu: A HABER & DEŞİFRE & Mehmet Ali ÖNEL : LEZBİYENLİK - EŞCİNSELLİK  (Okunma sayısı 4494 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Mehmet Ali ÖNEL @desifrehaber
Ne zamandan beri eşciselliği övmek ilericilik, tartışmak cehalet oluyor. Bunu Dünya tartışıyor. Bak Fransa'ya gündem bu.

deşifre'de 4 Prof ile eşcinselliği konuştuk. Ben de görüşlerimi söyledim. Saldırılar müthiş. Cevap vermiyorum.

Eşcinselliğin siyasi-sosoyolojik hamiliğini yeni çağın dini(!) NEW AGE tarikatları yapıyor. Arkada ise Yeni Dünya Düzeni Baronları

AB'de eşsinsellik hızla yayılıyor. New Age tarıkatları eşcinselliğin yayılması için fonlar oluşturuyor. Hedefte Türkler mi var?


Mehmet Ali ÖNEL
Araştırmacı Gazeteci
mehmetalionel@gmail.com
desifre@ahaber.com.tr

http://www.ahaber.com.tr/Gundem/2013/03/16/desifrede-escinsellik-tartismasi

http://www.ahaber.com.tr/webtv/videoizle/desifre-15032013
« Son Düzenleme: 18 Mart 2013, 09:16:32 öö Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
-   Eşcinsellik kimine göre İslam'da yasak, sınırlı bir gruba göre değil. Kimine göreyse, tıpkı alkol kullanmak, yalan söylemek gibi bir günah ve kişinin kendisini bağlar. Sizce hangisi doğru?

Eşcinsel terapi sürecinde  konuya dini bir bakış açısı sunulmaz. Psikolojik gelişim süreçleri açısından iyileşme arayışında bulunan kişiye yaklaşılır. Dini kavramlar bu süreçte irdelenmez. Eşcinsel bireylerin iyileşme sürecinde konuya dini açıdan yaklaşmaları istenmez çünkü eşcinsel eğilimleri olan kişiler bu olaya  lut kavmi, haram, cehennemde yanmak  düşünceleri ile yaklaşırlarsa bu düşünceler sadece eşcinselleşme sürecini hızlandırır ve kalıcı hale getirir.  Din adamlarının eşcinsellik konusundaki yaklaşımları eksik ve yetersizdir. Ayrıca eşcinselliğe çözüm getirmek yerine tam tersine “ dindar eşcinseller “ kavramını kabullendirmektedir. Eşcinsel yönelimi olan kişiye “ sabır “ telkini vermek ve bu duyguların varsa “ günaha girmeden hayatını sürdür, kadına ilgin yoksa evlenme sabret cennette karşığını alcaksın  “ gibi telkinler bulunmak “dindar eşcinseller “ kavramını pekiştirmektedir. Dini bakış açısı sadece eşcinsel gelişim sürecinde koruyucu bir etki yaratabilir fakat asla iyileştirici bir sürece yönlendirmez. Eşcinsel eğilimleri yada yaşamı olan birey bu durumdan rahatsızlık duyuyorsa çözüm eşcinsel tedavi  konusunda deneyimli bir psikologla terapi görüşmesine başlamasıdır.
« Son Düzenleme: 16 Mart 2013, 06:37:26 ös Gönderen: psikolog »