İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - bureax

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8
76
Levent KAÇIN / TAŞINDI: Tarafsız Medya
« : 12 Haziran 2009, 04:05:55 ös »

77
Tarih & Türkiye / Tarafsız Medya
« : 12 Haziran 2009, 04:05:28 ös »
Levent KAÇIN

Bir ülkenin yapısını medyasını takip ederek öğrenebilirsiniz. Çok büyük bir güçtür medya. Türkiye’de bir yerlere gelmek isteyenler ya gazete satın almışlar ya da gazeteci . Çünkü bizler ülkedeki gelişmeleri medyadan takip edip medyadan okuduklarımıza göre yorumluyoruz olayları . Kısacası önümüze ne koyulursa onu yemek zorundayız . Böyle olunca da medya istediğini kahraman yapıp istediğini de alaşağı edebiliyor.
Taraf Gazetesi’ nin haberine göre Ergenekon davasından tutuklu sanık emekli tuğgeneral Levent Ersöz ‘ ün mahkemede Medya patronları Mehmet Emin Karamehmet, Cem Uzan, Bedrettin Dalan ve Emin Şirin’in kendisini makamında ziyaret ettiklerini bu ziyaretlerin de kayda alındığını söylemiştir. Bu görüşmelerinden birinin konu başlığı “Biz kaç kişiyiz” adlı sivil toplum platformunun kurucularından ve cumhuriyet mitinglerinin baş aktörü Tuncay Özkan’ın  Mehmet Emin Karamehmet ‘in medyasının başında kalması için yapılan rica ! (vergilerleriyle birlikte maliyetinin yıllık 9 milyon dolar olduğunu belirtilip istememesine rağmen) olduğu belirtilmiştir.
Hala devam eden ergenekon davasının sonuçlanmasının ne kadar önemli olduğunun belirtilmesine gerek yoktur sanırım. Ülke olarak geçmişimizde bunun örneklerini gördük. Davalar asıl amacından saptırılarak küçük hedeflere yönlendirilip sonlandırılmıştır. Zaman zaman Ergenekon sürecinde de bu tip soru işaretleri belirdi kafamızda . Emekli Org. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Hanım'ın, GATA Beyin Cerrahisi'nde görevli, Albay Nusret Demircan ile yaptığı konuşma gazetelere yansıyınca bu soru işaretleri iyice yoğunlaşmıştı. Son yapılan karargah evleri operasyonu ile süreç işlemeye devam ediyor gibi gözüküyor .
Sonuç olarak bu davanın ne şekilde sonuçlanacağını belirlemek isteyen  güçler her yolu deniyorlar. Birçok güvendiğimiz kurum güvenirliliğini yitiriyor. “Şu mahkeme bizim öteki onların” lafları ortalarda dolaşıyor. Yarsav başkanının asker ve gazeteci ile yemek yemesi , Gata gibi bir kurumun üzerinde şüphe bulutlarının dolaşması ve medyadaki müthiş güçler savaşı.
Asrın davası dediğimiz Ergenekon ‘un müdahaleye uğramadan çözülmesi uzun zamandır saklanan ,uydurulan haberlerle uyutulan bizlerin gözlerimizdeki bağları çıkarmamızı sağlayacaktır. Medya, bürokrasi, iş dünyası, terör örgütleri arasındaki ilişkiler gün ışığına çıkaracaktır. Demokrasinin bize dikte ettirildiği gibi olmadığını göreceğiz demokrasiyi daha iyi yaşayacağız
   Yada filler tepişirken çimenler ezilecek.

78
Levent KAÇIN / TAŞINDI: Siyaset Bu mudur
« : 12 Haziran 2009, 04:04:57 ös »

79
Tarih & Türkiye / Siyaset Bu mudur
« : 12 Haziran 2009, 04:04:53 ös »
Levent KAÇIN

Sağcılar sağ partiye solcular sol partiye dinciler biryere koministler başka biryere …. körü körüne bağlanmak Belli kalıplara sığdırmamamız gereken belkide en önemli olguyu yıllardır aynı şekilde sürdürüyoruz
   Kırat, altıok , güvercin , Galatasaray , Fenerbahçe Beşiktaş parti taraftarı olmak takım taraftarı olmakla aynı statüde yenilsekte yensekte ölene kadar beraberiz seninle geçmişte bunun cezasını çok çektik hatta vasiyetler edilirmiş bu konularda  ben öldükten sonra bu partiye oy verirsin kızım yada oğlum. Artık daha bilinçliyiz  mesnetsiz vaatlere ( herkese iki anahtar) kanmıyoruz.
   Bir partinin dini kullanarak vatandaşın önüne çıkması bende sizdenim demesi , Diğerinin ise Atatürk’ü ele alarak kendine pay çıkarması , kimin tekeline girebilir ki Atatürk ?  Keza cumhuriyet yada laiklik , hangimiz milliyetçilik duygularımızı tartışamaya açabiliriz. Bu değerleri en iyi biz koruruz bizim peşimizden gelin demekle siyaset yapılmamalı. Dinimize de Atatürk’ede biz en iyi şekilde sahip çıkarız .Siyasi partinin görevi değerleri korumak mı yoksa vatandaşın yaşam koşullarını iyileştirmek mi olmalı? Bir siyasi partinin oy almak için en çok yapması gereken projeler üretmek üretilenleri ise hayata geçirmek ülkenin dinamiklerine göre içerde güven vermek dışarıda ise en iyi şekilde temsil etmek.
    Bu tür düşünceler insanları kutuplaştırmaktan öteye geçmez ve bu değerler doğrultusunda kutuplaşmak
bizi çok iyi yerlere götürmeyeceği geçmişimizde yaşamış olduklarımızla sabittir. Tarihimizde kapanması çok zor yaralar açmıştır. 
   Amaçlarının ortak olduğunu bildiğimiz liderler neden hergün birbirlerine sataşarak siyaset yaparlar anlaşılması zor bir durum. Gerek tv de gerekse yapılan mitinglerde icraatlar yada projelerden çok birbirlerinin açıklarını yada zayıflıklarını anlatmaları dedikodu siyaseti yapmaları alışkanlıktan mıdır bilinmez . Şüphesiz hepsinin amacı aynı bu amaç doğrultusunda seçimlerden sonra bir araya gelip fikirlerini ortaya koyarak ülke adına bir şeyler üretmek şimdilik bir ütopyadan ibaret. gibi görünüyor.
Değişim en üsten başlamalı. Hergün birlik beraberlik mesajları verip uygulamada kendi yandaşlarını öneçıkarmak yada yarar sağlamak ne yaman bir çelişkidir. Acaba partizanlıktan vazgeçebilirmiyiz. Bilim ve teknolojinin başdöndürücü bir hızla ilerlediği günümüz de akıl partizanlığın önüne geçebilirmi?
Oy’unuzu verirken bir daha düşünün ve hak edene verin

80
Levent KAÇIN / TAŞINDI: Seçimler Her Yıl Yapılsın
« : 12 Haziran 2009, 04:04:20 ös »

81
Tarih & Türkiye / Seçimler Her Yıl Yapılsın
« : 12 Haziran 2009, 04:04:16 ös »
Levent KAÇIN

Seçimler yaklaştığı zaman ummalı bir çalışma gözlenir. Ekonomiye katkısı olduğu kesin broşürler, el ilanları ,bayraklar, mitingler… Çok kişiye ekmek parası çıkıyor bu dönemde. Sorsan seçimlerin yılda bir kez yapılmasını isterler. Olumsuz yönü de vardır. İki gün önce bir arkadaşımda seçimlerden ağlaşıyordu. İhale almışlar belediyeden ama seçimler nedeniyle ( Tabi ekonomik krizinde etkisiyle) işler durdurulmuş. Seçimlerden sonraya bırakılmış. Seçimler nedeniyle bazı hizmetlere ara verilir.
   Benim bu seçimlerde da en çok ilgimi çeken taraf ise ortaya çıkarılan yolsuzluklar. Bu saate kadar al takke ver külah herkes kendi işin de, herkes kendi çapında bir icraatla! uğraşıyorken, kimse kimsenin tavuğuna hişt pişt demezken, seçimler yaklaşınca ortaya çıkarılan yolsuzluklar, flaş haberler, havada uçuşan dosyalar, çamur deryası bir süreç
   Diğer seçimlere nazaran daha iyi bu durum . Önceden seçim vaatleri vardı Şimdi çok güldüğümüz ama o zaman inandığımız. 1991 seçimlerinde Süleyman Demirel “Kim ne veriyorsa beş lira fazlasını vereceğim” Demişti. Yetmedi daha sonrada meşhur (Birisi ev biriside arabanın olmak üzere) “İki anahtar” Halefi Tansu Çiller ‘de bu bu yoldan yürüdü ve “Her mahalleye milyoner” sözünü verdi. Daha sonra bu söylemi hafif gelmiş olacak ki “her mahalleye trilyoner” olarak değiştirdi. Bizde yedik.Mesut Yılmaz Susurluğu çözecekti altında kaldı. Devlet Bahçeli “ Apoyu asacağız dedi” Sonra o meşhur ip elden ele dolaştı meydanlarda .Necmettin Erbakan ‘ın vaatleri ise: Her ile havaalanı ,hızlı tren ve Taksim’e cami. Seçim vaatlerinde bana göre Demirel’den sonra en iyisi Cem Uzan: ÖSS kalkacak , mazot 1 tl olacak, ücretsiz kitaplar, gümrük birliğinin iptali vs. Daha sonra 1 tl lik mazotu CHP, MHP, DP de söylemlerine aldılar. AKP ise en önemli konu olarak; İşsizlik dedi.Hala artıyor. IMF ile anlaşmayacağız dedi. Anlaştık . Enflasyon dedi . Onda başarılı oldukların söyleyebiliriz. Birde Her partinin sakızı olan bir konu var. Dokunulmazlıkların kaldırılması .Ama hala dokunulmazlar.     
     CHP şimdi elinde klasörle meydanlarda dolaşıyor karanlıkta kalan “Deniz Feneri” nin aydınlatılması için Keza yolsuz dedektifi Kemal Kılıçdaroğlu’ nun ortaya çıkardıkları ve beraberinde AKP’ den gelen  istifalar. CHP ‘de çok ağır bir kayıp verdi yolsuzluklar yüzünden. Peki bu yolsuzluklar nasıl ortaya çıkıyor.  İhbarla . Neden İhbar peki ? Ya çevrilen işten az pay alındı, ya istediği adam istediği sıradan aday gösterilmedi. Son örnek : Mehmet Sevigen , söylediği gibi iddiayı ortaya çıkaran Vatan gazetesinin sahibinin istediği adamı istediği yerden aday gösterilseydi hala görevinin başında olacaktı. Seçimler öncesi millete boş vaatler yutturacağına böyle birbirlerinin kirli çamaşırlarını otaya çıkarsınlar daha iyi . Böyle olsa seçim önceleri her yıl yapılsın seçimler.

83
Levent KAÇIN



3 Kasım 1996 saat 19;25 suları…yakın tarimizde ülkemiz için dönüm noktalarının belkide en önemlisi . Susurluk yakınlarında bir trafik kazasıyla ortaya çıkan devlet-mafya-siyaset ilişkileri . Birçok sivil toplum örgütleri ve madyanında desteğiyle  Aydınlık için bir dakika karanlık kampanyaları ile toplum olarak bu skandal ilişkilerin ortaya çıkarılması için yapılan eylemler askıda kaldı. Müdahale çok gecikmedi ve gündem bi anda değiştirilerek bişeylerin üstü örtüldü. O saman farkında değildik ama  bu meçhul kaza ilerleyen zamanlarda daha büyük patlamaların habercisi olmuştu.
13 Haziran 2007 Ümraniye’ de bir evde bulunan el bombaları yeni bir skandalın başlangıcı olmuştu nerelere kimlere kadar sıçrayacağını tahmin edemeyeceğimiz kadar büyük bir skandal . Çok geçmeden arkası gelmeye başladı hayrete düşüren gözaltılar tutuklamalar ortaya çıkan krokiler bunun sonucunda da yeraltlarında gizlenmiş mühimmatlar silahlar….
Toplumumuzun genel yapısı gereği içeriğine çok bakmadan kutupluşmalar oluşturduk. Bir kısmımız bunun koca bir yalan olduğunu ve bişeylerin intikamını almak için uydurulmuş senaryolardan ibaret olduğunu savunduk . Bir kısmımız ise ortaya çıkanların demokrasinin büyük bir başarısı olduğundan dem vurduk. Usül olarak yanlış bulanlar, gereksiz yere gözaltına alınanların olduğunu savunanlar. Sonuç olarak ergenekonun uzanamadığı yer yada kimse kalmamış gibi görünüyor.
Danıştay saldırısı , cumhuriyet gazetesinin bombalanması ,Dink cinayeti vs. ülkemizde yapılmak istenenleri çok net açıklıyor gibi ; korku devleti oluşturmak ,daha kötüsü bunların vatan için yapıldığının savunulması ; Vatan için yapılan eylemler ! ülkenin ilerlemesini durdurup gerilemesine neden olmamalı.
Böyle bir yapılanmanın ortaya çıkarılması kesinlikle bir başarıdır. En önemlisi bunu sonuca bağlayabilmek, sonuca bağlanırsa hukukun üstünlüğünün ,  hukukun bağımsızlığının ve demokrasinin en önemli göstergesi olur.
Davanın uzun süreceği muhakkak İtalya‘daki benzer yapılanman çözümlenmesi yaklaşık 5 sene sürmüştür. Velhasıl bu hamur daha çok su götürecek zaman geçtikçe yayılarak devam edecek gibi gözüküyor sonunu çok merak ettiğimiz bir dizi gibi merakla bisonraki bölümlerini bekleyeceğiz.

84
Din & Felsefe / Allah - Vahapzade
« : 12 Haziran 2009, 04:01:38 ös »
1925 yılında doğmuş, Şubat 2009'da kaybettiğimiz dünyaca ünlü Azeri şair ve yazar Bahtiyar Vahapzade'nin bir eseridir.

Vahapzade - Allah (mp3)

85
Levent KAÇIN / TAŞINDI: Davos Davos Olalı...
« : 12 Haziran 2009, 03:55:41 ös »

86
Levent KAÇIN / TAŞINDI: Kaybediyoruz (dil)
« : 12 Haziran 2009, 03:55:36 ös »

87
Levent KAÇIN / TAŞINDI: Açılımlar
« : 12 Haziran 2009, 03:55:29 ös »

88
Levent KAÇIN / TAŞINDI: Güven
« : 12 Haziran 2009, 03:55:23 ös »

89
Levent KAÇIN / TAŞINDI: Önce Biz
« : 12 Haziran 2009, 03:55:15 ös »

90
Levent KAÇIN / TAŞINDI: kredi kartları
« : 12 Haziran 2009, 03:55:06 ös »

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8