Gönderen Konu: Amsterdam mı İstanbul mu?  (Okunma sayısı 4785 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Amsterdam mı İstanbul mu?
« : 12 Mayıs 2010, 09:57:42 öö »
Amsterdam mı İstanbul mu?

Birkaç arkadaşım geçen hafta Amsterdam'a gitti. Amsterdam'a gitmenin tüm gerekliliklerini yerine getiren bu ekipten aldığım iki bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum:

* Amsterdam, gördüğüm en uygar Avrupa şehri.

* Amsterdam'da neredeyse her şey özgürce yapılabilirken sokaklarda bi tane apaçi ya da it kopuk yoktu.

Peki İstanbul'un Amsterdam'dan ne eksiği var? Çoğu insanın 'Dünyanın en yozlaşmış şehri' olarak gördüğü Amsterdam gerçekten de çok güzel bi şehir. İnanmıyorsanız internetten bikaç Amsterdam fotoğrafına bakın. Efendi gibi caddeler, insan ölçeğinde binalar, alçak kaldırımlar, insan gibi insanlar, bol turist, Rönesans, falan filan. Amsterdam'a bok atan kafalara birkaç şey söylemek lazım.
Amsterdam'ı savunmuyorum, çok da sevmiyorum, ama İstanbul, açıkçası bu haliyle Avrupa 2010 Kültür Başkenti'yken bile çok afedersiniz Kadıköy'den biraz ufak olan Amsterdam'ın yanında patates gibi bi şehir kalıyor. Bi kere o her yerde fuhuş var denilen Amsterdam'da sokaklarda bi tane bile hayat kadını göremiyorsunuz. Gelelim İstanbul'a, saat akşam 7 oldu mu bir Cumhuriyet Caddesi'ne, Bağdat Caddesi'ne çıkın bakalım, yol kenarında ne göreceksiniz? Evet, siz de kadın göremiyorsunuz, çünkü her yerde travestiler müşterilerle pazarlık yapıyor (Travestilere karşı değilim ama gün ortasında da olacak iş var, olmayacak iş var, sonunda travesti severler bırakın sevsinler, bize/size giren çıkan yok). Sabah işe mi gideceksiniz, Taksim Meyda'nında saat 8.30-9 gibi geceden çalışmış eskort kızlar, hayat kızları, tele kızlar, tele erkekler taksilerden iniyor.
Şimdi gelelim zurnanın isttt dediği noktaya. İstanbul'da çocuk yetiştirdiğinizde mi çocuğunuzu istenmeyen içerikten daha uzun süre uzak tutabilirsiniz, yoksa fuhuşun çok net olarak sadece tek bir noktada yapılabildiği Amsterdam'da mı? Bir de olayın sarhoş-esrarkeş kafası var ki, hiç sormayın.


http://m.radikal.com.tr/ArticleDetail.aspx?ArticleID=36507&Continue=1
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2010, 11:42:08 ös Gönderen: alıntı »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amsterdam mı İstanbul mu?
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2012, 11:45:38 ös »
27 Mart 2011 Pazar akşamı TV5 Ana Haber Bültenindeki söyleşide
"eşcinsellik hakkında"
gündemdeki eşcinsel parti adaylarının varlığını konu alarak konuşma yaptı.

http://www.youtube.com/watch?v=u1iMl9dDm-o&feature=related  tıklayınız


http://www.youtube.com/watch?v=tYzUWd-BFag&feature=related tıklayınız


26/12/2011 tarihli Radikal Gazetesinde sitemiz ve eşcinsel terapiler hakkında
yayınlanan makaleye ulaşmak için tıklayınız

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1073587&Yazar=PINAR_OGUNC&Date=26.12.2011&CategoryID=97#