Gönderen Konu: terapi çok dindar.  (Okunma sayısı 118 defa)

Kdr_51

  • Newbie
  • *
  • İleti: 6
    • Profili Görüntüle
terapi çok dindar.
« : 26 Mart 2024, 06:54:08 ös »
terapiye başlama nedenim evlenmek değildi. evlenmek kelimesinden tiksiniyorum. ben özgür irademle cinsellik yaşamak istiyorum. tek gecelik cinsel ilişkiler yasamak istiyorum. psikoloğum ve danişanlari %80 oranında dindar. danışanların dindar olması beni etkiliyor. ya bende onlar gibi düzeldikten sonra evlenmek gibi saçmalık birşeyi düşünürsem ? ya özgürlüğüm elimden alınırsa. ben bunca zamandır sevişmeyi bekliyorum. gay ilişki yaşamadim ve düzeldikten sonra  her gece farkli bir kadinla sikişmek istiyorum. bu benim en doğal hakkim. ama bunun için onay alamiyorum. yada cevremdeki dindar insanlar beni etkiliyor. ve düzelemiyorum

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: terapi çok dindar.
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2024, 10:40:22 öö »
Eşcinsellik kimine göre İslam'da yasak, azınlıkta kalan bir gruba göreyse değil. Kimine göreyse, tıpkı alkol kullanmak, yalan söylemek gibi bir günah ve kişinin kendisini bağlar. Sizce hangisi doğru?

Eşcinsel terapi sürecinde konuya, dini bir bakış açısı sunulmaz. Ancak psikolojik gelişim süreçleri açısından iyileşme arayışında bulunan kişiye yaklaşılır. Dini kavramlar bu süreçte irdelenmez. Eşcinsel bireylerin iyileşme sürecinde konuya dini açıdan yaklaşmaları istenmez, çünkü eşcinsel eğilimleri olan kişiler, bu olaya Lut kavmi, haram, cehennemde yanmak düşünceleri ile yaklaşırlarsa, bu düşünceler sadece eşcinselleşme sürecini hızlandırır ve kalıcı hale getirir.

Din adamlarının eşcinsellik konusundaki yaklaşımları eksik ve yetersizdir. Ayrıca bu kişiler, eşcinselliğe çözüm getirmek yerine tam tersine dindar eşcinseller kavramını kabullendirmektedir.

Eşcinsel yönelimi olan kişiye sabır telkininde bulunmak ve bu duyguların varsa günaha girmeden hayatını sürdür, kadına ilgin yoksa evlenmeden sabret, cennette karşılığını alacaksın gibi tavsiyelerde bulunmak, "dindar eşcinseller" kavramını pekiştirmektedir. Dini bakış açısı sadece eşcinsel gelişim sürecinde koruyucu bir etki yaratabilir fakat asla iyileştirici bir sürece yönlendirmez. Eşcinsel eğilimleri ya da yaşamı olan birey bu durumdan rahatsızlık duyuyorsa çözüm eşcinsel tedavi konusunda deneyimli bir psikologla terapi görüşmesine başlamasıdır. https://www.habervakti.com/din-adamlarinin-escinsellik-konusundaki-yaklasimlari-eksik-ve-yetersizdir/amp