Gönderen Konu: Mecburuz (Geri kalmış toplumların en büyük sorunlarından biridir eğitimsizlik...  (Okunma sayısı 4785 defa)

alıntı

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
Levent KAÇIN

Geri kalmış toplumların en büyük sorunlarından biridir eğitimsizlik. Tarihte önemli işler yapmış kişilerin çoğunda okuma alışkanlığının olduğunu görürüz. Ülkelerin kurulmasında ve gelişmesinde en büyük etken eğitim değilmidir?
Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Atatürk ve daha niceleri Tarihimize damgasını vurmuş bu kişilerin kitap okumadaki üstünlüklerini hepimiz biliyoruz . 2. Dünya savaşından sonra bitik bir hale gelen Almanya ve Japonya’ nın en büyük özelliğidir okumak
İlkokuldan başlayarak eğitim sistemimizdeki her kademede okumanın faydaları anlatılır ve okuma alışkanlığının kazanılması için çeşitli aktiviteler yapılır ama genede yeterli seviyeye sahip değiliz okumak konusunda
Boş vakitlerimizi tv zaplayarak yada tv deki kavgalarla reyting yapmaya çalışan proğramları izleyerek dolduruyoruz . Kahvehanelerde boş masa bulunmuyor zamanı en keyifli bir şekilde öldürebilmek için otobus beklerken, otobüste yolculuk ederken  şöyle bir durup düşündüğümüzde o kadar çok vaktimiz varki. Bu vakitleri kendimize birşeyler katmak için kullanmayıp beyhude harcıyoruz. Kitap okuyarak karar verme yetimizi, kendimize olan güvenimizi , sahip olduğumuz bilgiyi, tecrübeyi ,olaylara karşı bakış açımızı geliştirmek varken tembelliğin alâsını yapıyoruz okumuyoruz.
Aslında ekonomik krizin toplumumuzu ağır bir şekilde etkilediği şu zamanlarda kafamızı dağıtmaya yarayacak bunalımlarımızı kendi lehimize çeviremeye yarayacak en etkili ve yararlı yöntem okumak olacaktır.
Yerel Yönetimler başta olmak üzere en küçük birimden en büyük birimine kadar bu konuda önlemler alınarak okuma alışkanlığının kazandırılması yönünde çalışmalar başlatılıp takibi yapılmalı.Dünya çapında yapılan okuma ile ilgili araştırmalarda çıkan sonuçlarda halimiz içler acısı bir örnek; Almanya’da insanların günlük okuma oranları 24 dakika , bizde bu oran 12 saniyedir
Tarihimizde çok büyük başarılara imza atmış bir neslin evlatları olarak ülkemizi daha ilerilere götürmek için kendimiz için etrafımızdakiler için kitaplarla çok sıkı bağlar kurmalıyız. Okumalıyız çok okumalıyız.

                  Levent K