Gönderen Konu: LÛT KAVMİ, İBNEYE İBNE DİYEN BİRİLERİ ÇIKMADIĞI İÇİN BATTI…  (Okunma sayısı 3402 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4100
    • Profili Görüntüle
HAYIR, LÛT KAVMİ İBNELİKTEN BATMADI… LÛT KAVMİ, İBNEYE İBNE DİYEN BİRİLERİ ÇIKMADIĞI İÇİN BATTI…
 
Küfür; canını dünyanın yaktığı duyarlı ama hasta adamların inlemesidir. Küfretmesini bilmeyen insanda tevazu yoktur. Susarak, şartların olgunlaşmasını bekleyerek, küfretmeden sırasını bekleyen insan kindardır, hesapçıdır.
Haram adımlar atacağımız kunduralarımıza nasıl da ahlâk bağcıkları düğümlüyoruz. Küfretmesini bilen affetmesini de bilir çünkü küfür kavga öncesi rahmet dolu bir kulak çekmedir.
Ahlâk; erdem olmaktan çıkıp bilim dalı oldu. Zira erdem; ahlâkın sürekliliğidir!
Felsefe “Ahlâk Sorunu ve Ahlâkın Temelleri” ni araştırmaktan, bu araştırmaya para dökmekten iflasın eşiğine geldi.
Ahlâkın temeli olan dini inkâr edip ahlâkçılığı öngören insanlardır ağzımın ayarını bozan…
Küfür, acilen verilen kutsal bir ifade özgürlüğüdür. Cebinde avukat tutacak parası olmayan asil, kibar beyefendilerin şiiridir.
Kulak, yeni bir şey duyduğunda irkilir. Yabancı kelimeler korkutur… Aynı dili konuşamadığınız insanlarla oturduğunuzda gerilim vardır. İşte, bütün mesele karşımızdaki insana daha evvel duymadığı kelimelerle küfretmesini becerebilmektir.
Ahlâksızlığın artık kulaklara yabancı gelmediği bir çağda “Ahlâkçılık Psikozu” gelişiyor.
Ahlâk: Allah’a, peygamberlere, kitaba, meleklere, ahrete.. inanmaktır. Kitaba ve sünnete uygun yaşayan insandır ahlâklı olan… O, kendisini yaratana karşı inanmayıp, zikretmeyerek hainlik, terbiyesizlik yapmıştır. Allah’a ve ahiret gününe inanmayan birinin ahlâk çeki karşılıksızdır. Bizim gözümüzde garantisi yoktur, onunla ticarete girmek istemeyiz.
Namaz kılmayan birine kimse çıkıp “Ahlâksız” diyemiyor ama en adi işlerle çocuğuna ekmek götüren adamlardan “Meslek Ahlâkı Dersleri” alıyoruz.
Ben kendimi dilini tutamayan fakat namazlarını kılan, Allah’tan korkan adamların yanında daha iyi hissediyorum. Namaz kılmayıp gramerine dikkat eden, kelimeleri seçerek kullanan heriflere ise çapkın olarak görüyorum.
Bir ahlakınız varsa; yüksek tepelere çıkıp ibnelere “İbnesiniz” deyin. Yoksa; oturun oturduğunuz yerde ibnelik etmeyin. Biliyoruz ki Lût kavmi ibnelikten değil, ibnelere ibne diyecek kimse kalmadığı için helâk oldu.
Çocuklarımızı kaybediyoruz. Dünya garip bir şekilde dönüyor. Eksen kayması var, eksenimize kayıyorlar. Din elden gidiyor, biz dilimizi kurtarmanın peşindeyiz…
Ahlâkın ahlâksızlığından, ahlâksız ahlâkçılardan kurtulana dek yazılarımız sürecek… Selam olsun, zulmün karşısında küfretmesini bilenlere…


Bülent Akyürek