Gönderen Konu: Hiç ölmeyen canlı bulmuşlar diğer hiç ölmeyen şey para mı?  (Okunma sayısı 5530 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Parayı bulan insanlar acaba bunun hiç bitmeyeceğine inanmışlar mıdır? Para bulunmadan önce koyun yerine tavuk veriyorsun, değiş tokuş yapıyorsun iki taraf da yararlanıyor. Ama şimdi bunların yerine bir kağıt parçası veriliyor ne kadar mantıklı? Sırf bu para yüzünden ne kadar çok şey oldu düşünsenize; Merkez Bankası ve bir dolu örgüt kuruldu. Sizce para yüzünden sadece bunlar mı oldu?
İnsanlara hırsın katkatını aşıladı, iletişimi kopardı, hayatta kalma zorunluluğu geldi daha bir dolu şey… İnsanlar bu hayatta kalmak için her yolu deniyorlar (kendine dayak attırıp para kazanan kişiler var). Bunlar insanlıktan mı çıkıyor yoksa kağıt parçası olan para, insan vücudunda virüs gibi canlanıyor mu? Bu öyle bir virüs ki hiç sonu yokmuş gibi gözüküyor. Bence de öyle ve hep canlı kalacak. Bilmiyorum bu yazıyı benim yazmam ne kadar doğru? Beni tanıyan insanlar bu yazının benden çıktığına büyük ihtimal inanmazlar…
Şimdi günümüzde olan bir baba-çocuk ilişkisini inceleyelim.
Ailesine bakmaya çalışan bir baba en çok neyi ister? Genellikle çocuğum zorluk çekmesin, diğerleri tarafından ezilmesin, cebine  para koyayım rahat yaşasın gibi bir sürü şey… Baba olan kişi kendini bunu yapmaya zorunlu hissediyor. Çocuğu büyüdüğünde kendi kendine bu paraları kazanabilsin istiyor. Babanın bu amacı %80 lik bir amaç, aslında diğer şeylerin bir önemi yok. Para sisteminin içine çektiği nokta da bu aslında. Babanın daha çocuk 5 yaşında iken ona cebindeki paraları saydırması? İşyerine götürüp  orada nasıl para kazanıldığını göstermesi? Paranın ne kadar ve ne kadar önemli olduğunu öğretmesi ne kadar doğru sizce? Evet baba açısından gayet doğru ve yapılması gereken bir şey. Hep derler ya ilerde anlarsın babanın yaptıklarını… Bu baba sabah  7’de çıkıp gece 12’de  geliyor ve çocuğunun yüzünü göremiyor ama çocuğuna iyilik yapıyor. Nasıl bir durum ki bu… Çocuk açısından düşünsenize Baba=PARA, bu mudur? Bu mudur ya sadece babanın anlamı bu mudur?
Şimdi bunu kendinize sorun bu çocuk veya bu baba siz misiniz?

http://www.ipsizkukla.com/hic-olmeyen-canli-bulmuslar-diger-hic-olmeyen-sey-para-mi/

http://www.ipsizkukla.com/