Gönderen Konu: [Haber] ‘Facebook, cinsel hastalıkları patlattı’  (Okunma sayısı 5283 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
[Haber] ‘Facebook, cinsel hastalıkları patlattı’
« : 26 Mart 2010, 12:06:18 ös »
26 Mart 2010 Cuma, 09:50:23 Haberturk

İngiltere’deki sağlık uzmanlarına göre, cinsel yolla bulaşan frengi gibi hastalıklardaki aşırı artışın nedeni Facebook.
26 Mart 2010 Cuma, 09:50:23
 Çünkü popüler sosyal paylaşım sitesi, ‘tek gecelik ilişkileri’ ve ‘daha fazla kişiyle iletişim olanağını’ artırarak cinsel hastalıkların yayılmasına neden oluyor.

İngiltere’de uzmanlar, cinsel yolla bulaşan frengi hastalığının ülkenin bazı bölgelerinde artarak görülmesinin sebebi olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook’u gösterdi. Sağlık görevlilerine göre, Facebook insanlara, cinsel ilişkiye girmek için daha fazla kişiyle buluşma olanağı sağlıyor. Ülkenin Sunderland, Durham ve Teesside bölgelerinde virüsün daha fazla görülmeye başlandığını ifade eden Kamu Sağlığı Direktörü Profesör Peter Kelly, sosyal paylaşım siteleri ve vakalardaki artış arasında güçlü bir bağlantı ortaya çıktığını söyledi.

“FRENGİ 4 MİSLİ ARTTI”

Kelly, “Frengi yıkıcı bir hastalıktır. Risk rasgele ve korunmasız bir şekilde cinsel ilişkiye girenlerde oldukça yüksektir. Özellikle ülkenin 3 bölgesinde frengi vakalarında 4 misli artış görüldü. Sosyal paylaşım siteleri, insanların tek gecelik, geçici cinsel ilişkiler yaşamasını daha kolay hale getiriyor” diye konuştu. Teesside’da geçtiğimiz sene 30 frengi vakası tespit edilirken, bu yıl sayının çok daha yüksek olduğu söyleniyor. Yapılan araştırmalar Sunderland, Durham  ve Teesside’daki gençlerin bu tür sosyal paylaşım sitelerini ülkenin geri kalanına göre yüzde 25 daha fazla kullandığını ortaya koydu.
 
 
http://www.haberturk.com/saglik/haber/503339-facebook-cinsel-hastaliklari-patlatti
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2010, 09:13:53 ös Gönderen: alıntı »