Gönderen Konu: Seçimler Her Yıl Yapılsın  (Okunma sayısı 10299 defa)

alıntı

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
Seçimler Her Yıl Yapılsın
« : 12 Haziran 2009, 04:04:16 ös »
Levent KAÇIN

Seçimler yaklaştığı zaman ummalı bir çalışma gözlenir. Ekonomiye katkısı olduğu kesin broşürler, el ilanları ,bayraklar, mitingler… Çok kişiye ekmek parası çıkıyor bu dönemde. Sorsan seçimlerin yılda bir kez yapılmasını isterler. Olumsuz yönü de vardır. İki gün önce bir arkadaşımda seçimlerden ağlaşıyordu. İhale almışlar belediyeden ama seçimler nedeniyle ( Tabi ekonomik krizinde etkisiyle) işler durdurulmuş. Seçimlerden sonraya bırakılmış. Seçimler nedeniyle bazı hizmetlere ara verilir.
   Benim bu seçimlerde da en çok ilgimi çeken taraf ise ortaya çıkarılan yolsuzluklar. Bu saate kadar al takke ver külah herkes kendi işin de, herkes kendi çapında bir icraatla! uğraşıyorken, kimse kimsenin tavuğuna hişt pişt demezken, seçimler yaklaşınca ortaya çıkarılan yolsuzluklar, flaş haberler, havada uçuşan dosyalar, çamur deryası bir süreç
   Diğer seçimlere nazaran daha iyi bu durum . Önceden seçim vaatleri vardı Şimdi çok güldüğümüz ama o zaman inandığımız. 1991 seçimlerinde Süleyman Demirel “Kim ne veriyorsa beş lira fazlasını vereceğim” Demişti. Yetmedi daha sonrada meşhur (Birisi ev biriside arabanın olmak üzere) “İki anahtar” Halefi Tansu Çiller ‘de bu bu yoldan yürüdü ve “Her mahalleye milyoner” sözünü verdi. Daha sonra bu söylemi hafif gelmiş olacak ki “her mahalleye trilyoner” olarak değiştirdi. Bizde yedik.Mesut Yılmaz Susurluğu çözecekti altında kaldı. Devlet Bahçeli “ Apoyu asacağız dedi” Sonra o meşhur ip elden ele dolaştı meydanlarda .Necmettin Erbakan ‘ın vaatleri ise: Her ile havaalanı ,hızlı tren ve Taksim’e cami. Seçim vaatlerinde bana göre Demirel’den sonra en iyisi Cem Uzan: ÖSS kalkacak , mazot 1 tl olacak, ücretsiz kitaplar, gümrük birliğinin iptali vs. Daha sonra 1 tl lik mazotu CHP, MHP, DP de söylemlerine aldılar. AKP ise en önemli konu olarak; İşsizlik dedi.Hala artıyor. IMF ile anlaşmayacağız dedi. Anlaştık . Enflasyon dedi . Onda başarılı oldukların söyleyebiliriz. Birde Her partinin sakızı olan bir konu var. Dokunulmazlıkların kaldırılması .Ama hala dokunulmazlar.     
     CHP şimdi elinde klasörle meydanlarda dolaşıyor karanlıkta kalan “Deniz Feneri” nin aydınlatılması için Keza yolsuz dedektifi Kemal Kılıçdaroğlu’ nun ortaya çıkardıkları ve beraberinde AKP’ den gelen  istifalar. CHP ‘de çok ağır bir kayıp verdi yolsuzluklar yüzünden. Peki bu yolsuzluklar nasıl ortaya çıkıyor.  İhbarla . Neden İhbar peki ? Ya çevrilen işten az pay alındı, ya istediği adam istediği sıradan aday gösterilmedi. Son örnek : Mehmet Sevigen , söylediği gibi iddiayı ortaya çıkaran Vatan gazetesinin sahibinin istediği adamı istediği yerden aday gösterilseydi hala görevinin başında olacaktı. Seçimler öncesi millete boş vaatler yutturacağına böyle birbirlerinin kirli çamaşırlarını otaya çıkarsınlar daha iyi . Böyle olsa seçim önceleri her yıl yapılsın seçimler.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4077
    • Profili Görüntüle
Ynt: Seçimler Her Yıl Yapılsın
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2012, 12:10:49 öö »
27 Mart 2011 Pazar akşamı TV5 Ana Haber Bültenindeki söyleşide
"eşcinsellik hakkında"
gündemdeki eşcinsel parti adaylarının varlığını konu alarak konuşma yaptı.

http://www.youtube.com/watch?v=u1iMl9dDm-o&feature=related  tıklayınız


http://www.youtube.com/watch?v=tYzUWd-BFag&feature=related tıklayınız


26/12/2011 tarihli Radikal Gazetesinde sitemiz ve eşcinsel terapiler hakkında
yayınlanan makaleye ulaşmak için tıklayınız

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1073587&Yazar=PINAR_OGUNC&Date=26.12.2011&CategoryID=97#