Gönderen Konu: [Haber] Egemen Bağış: Eşcinsellik bence hastalık değil  (Okunma sayısı 6583 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
http://www.internethaber.com/escinsellik-tartismasi-kizisiyor-237114h.htm

Eşcinsellik Tartışması Kızışıyor
15 Mart 2010 Pazartesi 10:21

Devlet Bakanı Egemen Bağış'tan Bakan Kavaf'a AB yanıtı: Eşcinsellik bence hastalık değil!

Bağış “Bazıları İslamlaşma işareti görüyor: Restoranlar içki ruhsatlarını kaybediyor, el ele tutuşan gençler rahatsız ediliyor, Aile Bakanı (Aliye Kavaf) homoseksüelliği hastalık olarak nitelendiriyor” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Ben homoseksüelliği bir hastalık olarak görmüyorum. Fakat tarihçi olmadığım kadar doktor da değilim. Ayrıca Türkiye’nin muhafazakârlaştığını da düşünmüyorum. Sadece muhafazakârlar geçmişe göre daha çok görünüyorlar.”
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2010, 09:08:13 ös Gönderen: alıntı »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellik tartışması kızışıyor
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2010, 03:13:42 ös »
(Yorumlar)

seda sel - 17.03.2010 12:29

toplumumuz eşcinsellik kavramını bilmez, ibnelik olarak bilinir bu toplumumuzda. ve hakarettir ibne demek bir erkeğe, bizim toplumdaki anlamı da budur. bakan ablamız doktor değildir, siyasetçidir ve toplum tarafından seçilmiş ve toplum adına iş görür. hasta mısın sen ya dediğimizdeki anlamında toplumun ibneliği maraz görmesine işaret etmiştir. insanın cinselliği üreme amaçlı kendisindeki işlevdir, kadın ve erkek henüz üremenin zorunlu koşullardır. eşcinsellik üreme amacına hizmet etmediği için doğal olamaz, hastalık mıdır sapma mıdır bilemem ama natürel olmadığı açıktır. zaten hastalık diye bir şey de yoktur ki, hepsi bir doğal yaşam şeklidir; hastalık da doğaldır yani. hayat ölümcül bir hastalıktır yani, eninde sonunda öldürür. iş felsefe konusu değildir, ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol demekle mevlana ibneliği yadsımıştır. kadınları kesmemeli, dövmemeli fakat sevmeli. erkek erkeği severse kadını da kadın mı sevecek. olmaz ki, herkes zıttını çeker. cinsellik üreme amacına hizmet etmeyecekse, ters ilişki normal ve olağansa yani; anüs bir cinsel organ ise kadında da var anüs, bunlar sapkınlık değilse freud da hiç bir şey bilmiyormuş demektir.


halide aydın - 17.03.2010 14:46

eşcinsellik hastalık mı değil mi konusuna karar verecek olan hekimler ile psikologlardır, bakan değil. bakan türk toplumunun genel bakış açısını söylemiştir. sonuçta siyesetçi kadın, fikrini söylemiş ve genelin bakışı da bu bu ülkede. onları toplatıp tedavi kamplarına almıyor ya, eşciseller sevişmeye devam ediyorlar. sorun yok ülkede. cinsellik bir üreme fonkisiyonudur, eşcinsellik bu kapsamın dışında fantazidir. erkek ve kadın olmak gibi bir şey değildir yani, bu onların istediklerini yapmalarına engel değildir tabi bence. ötenazi gibi eşcinsellik de tanınabilir. bunun hastalık olması ve olmaması durumu değiştirmez. 
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2010, 09:10:49 ös Gönderen: alıntı »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
Ynt: [Haber] Egemen Bağış: Eşcinsellik bence hastalık değil
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2012, 04:21:56 ös »
27 Mart 2011 Pazar akşamı TV5 Ana Haber Bültenindeki söyleşide
"eşcinsellik hakkında"
gündemdeki eşcinsel parti adaylarının varlığını konu alarak konuşma yaptı.

http://www.youtube.com/watch?v=u1iMl9dDm-o&feature=related  tıklayınız


http://www.youtube.com/watch?v=tYzUWd-BFag&feature=related tıklayınız


26/12/2011 tarihli Radikal Gazetesinde sitemiz ve eşcinsel terapiler hakkında
yayınlanan makaleye ulaşmak için tıklayınız

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1073587&Yazar=PINAR_OGUNC&Date=26.12.2011&CategoryID=97#