Gönderen Konu: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?  (Okunma sayısı 8785 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım? Sorular-Cevaplar
-Terapi sürecinden sonra başarılı olan örnek var mı?
Evet var. Psikoloji kaynaklarında da eşcinsellikten kurtulmak isteyenlere uygulanan dönüşüme yönelik terapilerde başarı sağlamış yüzlerce vaka örneği var.
-Terapi sürecine dahil olursam ifşa olur muyum?
Dahil olmazsan eşcinsel ilişkilere girdikçe ilişkilerle birlikte ifşa olmuş olacakken, terapideki ifşayı düşünmek bir akıl oyunu. Gizliliğe önem veriyorsan terapistine durumu özellikle izah edersin. İfşa falan olmazsın. En kötü ihtimali düşünelim mi? Terapiye başlamadın ve eşcinsel ilişkilere girmeye başladın. Bu şekilde ifşa oldun. Veya terapiye geldin terapi aldığın ifşa oldu. İki ifşayı kıyasla! Ve ifşa korkun varsa hiç düşünmeden hemen terapiye başla! Terapiye başlayınca ve dönüşüm sağladıkça zaten eşcinsel ilişkilere girip ifşa olma riskin de bitmiş olacak. Yani akıl oyununun aksine terapi ifşa riskini azaltacak ve sonucunda bitirecek olan yoldur.
-Terapi sürecinde başarısız olursam?
Ya başarılı olursan? Denemekten ne çıkar. Hele ki onca başarı sağlayan kişi varken niçin yolun başında hatta yola bile girmeden önce olumsuz düşünesin ki, heyecanını yen ve sürece başla, olumsuz düşünmeyi bırak. Başlayınca ve başarma adımlarını attıkça mutlu olacaksın inşâallah.
-Niçin Hüseyin Kaçın?
 Eğer eşcinsellikten kurtulmak istiyorum diyorsan; "Eşcinsellikten kurtulmak istiyorum, bu durumdan rahatsızım" diyen kişiye "sen kurtulamazsın, bu durum normal, alışmalısın" diyen terapistleri tercih etmemelisin; çünki seni durumunun normal olduğuna ikna etmeye çalışacaktır. Oysaki dünyada değişik ülkelerde "eşcinsellikten kurtulmak istiyorum" şeklinde terapiste başvurulduğunda bu noktada kişinin isteği doğrultusunda dönüşüme destek olacak terapi uygulayan klinikler ve terapistler de var. Dönüşüme destek olan kişileri değil de, bu durum normal deyip sizi çözümsüz bırakacak kişileri tercih etmek bence bu açıdan mantıksız. Sonuçta beni huzursuz eden bir eylemden kurtulmak istiyorsam, tercih özgürlüğüm varsa (ki tabiiki var), tercihim eşcinsellikten kurtulmak ise bu noktada beni eşcinselliğe ikna eden değil, dönüşüm yolunda destekleyen bir profesyonele başvurmak isterim. Türkiye'de dönüşüme destek olacak birkaç isim var. İçlerinde en çok eşcinsellikten kurtulmak isteyen danışan örneği gören isim zannediyorum Hüseyin Kaçın'dır. Dolayısıyla tecrübe açısından Hüseyin Beyi gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Benzeri şekilde danışan örneği çok olan ve dönüşüme destek verecek, sizi eşcinselliğe alışmanız için ikna etmeye çalışmayacak herhangi bir profesyonel bulabilirseniz tabiiki onu da tercih edebilirsiniz.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2022, 10:49:06 ös »
Eşcinsel ilişki mi?  Hakiki dostluk mu?
Hakiki ve samimi dostlukta; "erotizm" ya da "aşık olduğunu" hissetme yoktur! Samimi dostlukta saygı, destek, güven, anlayış vb. değerler vardır. Dolayısıyla samimi dostluk asla eşcinsel sevgiye veya ilişkiye kurban edilmemelidir. Burada en önemli noktalardan bir tanesi de eşcinsel erotik çekim duyulan kişiyle tanışılıp, dostluk yoluna gidildiğinde şayet o kişi de tam anlamıyla heteroseksüel yapıda ise bir süreden sonra eşcinsel erotik çekimde gözle görülür azalma ve sonunda tamamen bitme yaşayan çokça yaşanmış örnek vardır. Burada en mühim nokta ise eşcinsel çekim duyulan hemcinsin tam anlamıyla heteroseksüel olması/hiçbir manipülasyona kapılmaması ve hiçbir erotik açılmaya fırsat vermemesi gerekmektedir. Eşcinsel bireyin kendisine akıl oyunu oynadığı en mühim nokta ise bu dostluğu "ileri düzey bir dostluk" olarak nitelendirip cinsel ilişki olmasa bile gizliden aşık olma gibi bir sürece girmesidir. Bu süreç bireyin kendisini kandırdığı, arada eşcinselliğin olmadığına dair bir hissiyata girdiği ve fakat bal gibi de gizli eşcinsel hisler duyduğu bir süreçtir. Bu süreçte, gerçekten ve samimiyetle neler hissettiğinin farkına varan eşcinsel birey, heteroseksüel arkadaşıyla arasındaki ilişkide "cinsel ilişkiden" vazgeçtiği gibi "gizli aşktan" da vazgeçebildiğinde işte o zaman hakiki dostluk bağı kurulmuş olacaktır. Bu durumda eşcinsel bireyin bilinçaltında, heteroseksüel arkadaşına karşı "Acaba zamana yaysak belki bir gün o da beni sever mi? Bir gün cinsel ilişki kurabilir miyiz?" tarzında gizli sorular bittiğinde hakiki dostluğa merhaba denilecektir. Kendisine erotik çekim duyulan hemcinsle erotizm olmadan hakiki bir dostluk bağı kurulabilecekken; bu dostluğu erotizme feda etmemeli ve bitirmemeli! Yeter ki yukarıda izah edilen "akıl oyununun" farkına varılsın.
Şayet bir süreç akışı yapılacaksa da: "Eşcinsel çekim duyulan kişiden kaçmamak, akabinde arkadaş olmak, akabinde kafada o "arkadaş" ile eşcinsel cinsel ilişki arzusundan vazgeçmek, akabinde akıl oyununa kapılmayıp "gizli aşık olma" etabını da atlatarak sonucunda eşcinsel çekim duyulan tam anlamıyla heteroseksüel arkadaş ile "hakiki dostluğa" ulaşmak şeklinde süreç özetlenebilir. Süreci baltalayabilecek iki önemli husustan bir tanesi çekim duyulan hemcinsin de eşcinsel hisler hissediyor olması/yahut eşcinsel manipülasyonlara kapılıyor olması, diğer bir tanesi ise eşcinsel bireyin yukarıda izah edilen kendi kendini kandırdığı akıl oyununu oynamasıdır. Bu iki hususta da tedbirli olunduğu sürece; yani hakiki dost olunmak istenen kişi tam anlamıyla heteroseksüel olunca ve hiçbir eşcinsel manipülasyona da fırsat vermedikçe ve eşcinsel birey de kendisine "gizli aşık olma" akıl oyununu oynamadıkça; eşcinsel çekimin yerini önce "arkadaşlığa" ve sonra "hakiki dostluğa" bıraktığı ve bu deneyimler arttıkça eşcinsellikten kurtulmak isteyen bireyin eşcinsel duygularının da dönüştüğü çoğu kere tecrübe edilmiştir. [Not: Bu yazı sadece eşcinsel ilişkilerden ve duygularından rahatsız olup, "eşcinsellikten kurtulmak istiyorum" diyen bireylere yönelik bir yazıdır. Kurtulmak istemeyen bireylere yönelik kaleme alınmamıştır. Kurtulmak isteyen bireyler için ise kalplere su serpme, yeni bir bakış açısı oluşturma ve önemli bir çıkış yolunu -kendi içerisindeki dikkat edilmesi gereken hususlarıyla birlikte- özetleme amacı taşımaktadır.]

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2022, 05:02:01 ös »
"Eşcinsellikten kurtulmak isteyen gariban kitle"
Eşcinsellere karşı düşmanca hisler besleyen kitle ve eşcinsel yaşam tarzını benimseyen kitle. Bu iki taraf da birbirlerine sallayıp duruyor. Bir de bu iki tarafın arasında kalmış: "eşcinsel duygular hisseden ve fakat bu durumdan kurtulmayı ve heteroseksüel bir kimliğe dönüşmeyi isteyen kitle ki" en "garibanı" da bu kitle... Her iki taraftan da tepki yiyen ve anlaşılmak istenmeyen kitle. Bireyin eşcinsel hisler hissettiğini duyduğu anda dışlayan, aşağılayan, hakaret eden, "bireyin kurtulmaya ilişkin çabasını" dahi hiçe sayan muhataplar bir yanda; "sen normalsin, bu doğuştan, durumunu kabullen" diyen muhataplar diğer yanda... İşin en enteresan tarafı ise eşcinselliği kabullenmiş bireylerin talep ettikleri "anlayışı ve özgürlüğü" eşcinsellikten kurtulmak isteyen bireylere göstermemeleri. Psikoloji kaynaklarında eşcinsellikten kurtulmak isteyenlere uygulanan dönüşüme yönelik terapilerde başarı sağlamış yüzlerce vaka örneği varken hâlâ DSM Endeksinde bunun hastalıktan çıkartıldığı göz önüne konularak siz de "eşcinsel yaşam tarzını benimseyin" dayatması yapılıyor. DSM Endeksinin Psikoloji Biliminde ne derece güvenilir olduğu, kesin delil olarak dikkate alınıp alınamayacağı, bir dönem hastalık dediği şeye bir başka dönem hastalık demeyen endeksin bundan yıllar sonra tekrar hastalık deyip diyemeyeceği, kabul edilebilirliği, geçerliliği, sosyolojiden/siyasetten/ideolojilerden etkilenip etkilenmediği soruları bir yana velevki Amerika'da birileri bir endeks üretti ve eşcinselliği artık "hastalık olmaktan çıkarttık" dedi. Buna rağmen rahatsızlık duyduğu hislerinden dolayı dönüşmek isteyen bireye niçin dönüşüm yönünde destek olmanın önü kapatılsın ki? Yani bireyin rahatsız eden histen kurtulması bir "iyilik hâli" iken bireyi rahatsız olduğu bu hisse iknâ etmek ne denli etik? Hele ki Psikoloji kaynaklarında eşcinsellikten kurtulmak isteyenlere uygulanan dönüşüme yönelik terapilerde başarı sağlamış yüzlerce vaka örneği varken... Örneği olmayan, mantık kurallarına ters bir durum da ortada yokken. Bir bireyin cinsel organları normal erkek ya da kadın organından, hormonal bozukluğu yok ve fakat eşcinsel hisler hissediyor ayrıca bu hislerinden rahatsız ve biyolojik cinsel kimliğini psikolojik olarak da yaşamak istiyor, eşcinsel hislerinden kurtulmak istiyor. Bu bireyi eşcinselliğe iknâ etmek yerine, kendisini rahatsız eden hislerinden kurtulmak isteyen bu bireyin dönüşümüne destek olmakta ne zarar var? Hani özgürlük, hani anlayış? Burada "homofobi" gibi bir kavram daha üretilmeli belki de: "Eşcinsellikten kurtulmak isteyen ve ayrıca bunu başaranlara duyulan fobi"
Homofobiden muzdarip eşcinselliğini kabullenmiş bir bireyin, eşcinsellikten kurtulmak isteyen bir başka bireye duyduğu öfke ve aşağılama davranışı da bir başka fobi olmuyor mu? Bırakalım eşcinsellikten kurtulmak isteyen birey de bu yönde destek alsın, ikna edilmeye çalışılmasın, özgürce tercih ettiği yönde desteklensin. Hastalık mı değil mi tartışmalarına bir yönüyle girmeye gerek bile yok; çünkü dönüşümü gerçekleşmiş olan en az 1 Vaka örneği bile varsa(ki psikoloji kaynaklarında yüzlerce örneği var); dönüşümde akla mantığa aykırı bir şey de yok; o zaman dönüşüm mümkün iken eşcinsel yaşam tarzına iknâya zorlanmak istemiyor kimse! Yeter artık! Eşcinsellikten kurtulmak isteyenleri rahat bırakın, onları dışlamayın, hakir görmeyin, dönüşüm isteklerini destekleyin; hiçbir şey yapmıyorsanız en azından köstek olmayın!

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2022, 02:06:23 öö »
"Eşcinsel partner arayış uygulamalarındaki tehlikeler!"

İnternet üzerinden, yahut eşcinsel arkadaş bulma uygulamalarından tanışılan kişilerin içerisinde buluşma sağlandığında madde bağımlısı, hırsız, gaspçı, bulaşıcı hastalıkları bulunan ve sair birçok kişiye denk gelinmesi tehlikesi hiç de azımsanmayacak bir tehlikedir. Bunun da ötesinde uyuşturucu madde kullandığını -kanunen suç olduğunu bildiği için- "yüksek kafa" vb. ifadelerle kılıfına uydurarak yazmaktan çekinmeyen kişiler de sıkça denk gelinen durumlardır. Bazı bireylerin de bulaşıcı hastalığı olduğunu bilmemesi yahut bildiği hâlde gizlemesi neticesinde ilişkiler yoluyla başkalarına da bulaştırdığı örnekler mevcuttur. Burada mühim nokta ise eşcinsel ilişkiye girmek isteyen bireyin bir anda kendisini bir suç mağduru, bulaşıcı hastalık muzdaribi, hatta suçlulardan etkilendiği takdirde belki de bir suç faili olarak bulması tehlikesidir. Tertemiz gençlerimizin bir anda kendilerini uyuşturucu bataklığında bulmaları veya sağlıklarının bozulması tartışmasız hiç istenmeyen durumlardır. Tüm bu süreçler kazasız atlatılabilirse şayet; herhangi bir suça bulaşmamış, bulaşıcı hastalığı bulunmayan bir partnere denk gelinse dahi burada da şayet birey "eşcinsel hislerinden kurtulmak isteyen bir birey ise" asla aradığı hazzı da bulamayacaktır ki bu konu ayrı bir yazıda daha uzun ele alınması gereken bir konudur. Özetle: Eşcinsel ilişkilerde boşalma olunca bireylerin suçluluk duyması, aktifin boşalınca pasifi bir anda uzaklaştırması, pasifin hiçbir zaman doyuma ulaşmayıp daha fazlasını istemesi, ilişkilerin uzun süreli ve sadakatli olmaması, acı verme/acı görme tarzı sapkın fantaziler, cinsel hastalıklar, samimiyetin olmaması, bireylerin bir sex objesi olarak görülmesi, daha 18 yaşını doldurmamış, reşid olmamış, kanunen "çocuk" olarak nitelendirilen çocuklarla ilişkiye girmek isteyen sapıkların bulunması ve benzeri birçok husus sıralanabilir.
Eşcinsellikten kurtulmak isteyen bireyin eşcinselliğini hiç eyleme vurmaması, şayet bu yola girmiş ise de eyleme vurmaya son vermesi dönüşümde çok önemlidir.
Son olarak, arayışınız neticesinde hiçbir suça bulaşmamış, bulaşıcı hastalığı bulunmayan bir kişiye denk gelebildiyseniz, eğer eşcinsel hislerini dönüştürmek isteyen bir bireyseniz kendinizi kandırmayı bırakıp burada da şu hususu hiçbir zaman gözardı etmemelisiniz: *"Biyolojik cinsel kimliğinin gereğince karşı cinsi cinsel ve duygusal olarak tatmin edememiş ve hemcinsine yönelmiş bir bireyin sizi tatmin etmesi, size yetmesi hiçbir zaman mümkün değildir!"*

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #4 : 30 Mayıs 2022, 08:50:50 öö »
"Dönüşüm isteği, samimiyet, direnç"
Eşcinsel duygular hisseden ve fakat bu duygularından kurtulmak istediğini beyan edip terapiste başvuran kişilerde en mühim hususlardan bir tanesi "dönüşümü gerçekten isteyip istemedikleri", diğer bir söyleyişle "dönüşüm samimiyetidir."
Burada gerçekten dönüşmek isteyen kişi terapi sürecinde yer yer direnç gösterse veya ara sıra kopmalar yaşasa bile bir şekilde sürece devam etmek isterken; kendi iç dünyasında kendisine karşı dönüşüm hususunda samimi olmayan danışan suçu terapiste yıkarak yahut dışsal başka faktörleri öne sürerek terapiden vazgeçebilir. Dönüşüm samimiyeti bulunmayan danışanın terapistin tavsiyelerini yerine getirmemesi ve bu tavsiyeleri yerine getirmedikten sonra olumlu sonuçlarla karşılaşmayı beklemesi bir samimiyet sorunu ve gizli akıl oyunudur. Bununla birlikte dönüşüm samimiyeti olup da tavsiyeleri yerine getirmekte zorlanan psikoterapi ilminde "direnç" olarak tabir edilen boyutu ayrı değerlendirmek gerekir. Dönüşüm samimiyeti bulunmayan danışanın bu samimiyet elde edilene kadar başarısı hemen hemen imkansız iken, direnç gösteren danışanın direnç sebepleri tespit edilip farkındalıkla çözüldüğünde tedavi başarısı çok daha hız kazanır. Eşcinsellikten kurtulmak isteyen kişilerde belki de en önemli husus "niyettir," niyetteki sırlardan en önemlisi ise "Dönüşüm samimiyetidir." Bu basamak aşıldığı takdirde, işinde mahir psikoterapist süreçte karşılaşılması muhtemel dirençleri doğru tespit edip çözümleyince, danışan da süreç boyunca dönüşüm samimiyetini muhafaza ettikçe sonuç Allah-u Teâlâ'nın izni ve inayetiyle başarılı olacaktır. Dönüşüm niyeti ve samimiyeti olmayan danışan sadece iç dünyasını rahatlatmak adına "dönüşmek istiyorum" deyip terapiste başvurduğunda aslında bilinçdışında kendisine "sen böylesin, böyle kal" denilmesini isteyen gizli bir yöne hizmet etmektedir. Süreç içerisinde bu gizli akıl oyununu anlayan ve niyetini/samimiyetini tazeleyen danışan asıl o zaman gerçekten dönüşüme başlamış demektir. Aksi hâlde niyetini ve dönüşüm samimiyetini yukarıda bahsedilen "gizli akıl oyunu" üzerine inşa eden danışanın, terapiste gidip tavsiyelerine uymadıktan sonra "buradan fayda görmüyorum" diyerek dış faktörlere sorumluluğu yıkması ve kendi iç dünyasını rahatlatmaya çalışması gizli bir akıl oyunudur. Gözler önüne serdiğimiz bu akıl oyununu bilmeden kendisine oynayan ve bu yazıyı okuyunca farkına varıp niyetini ve dönüşüm samimiyetini tazeleyen "bir kişi" bile çıksa işte o bireyin dönüşümü o andan itibaren gerçekten başlamış olacaktır ve bu gizli akıl oyununu deşifre eden iş bu yazı da amacına ulaşmış olacaktır.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2022, 12:28:08 ös »
" Düşen hep yerde mi kalır? "

Alkol bağımlısı, uyuşturucu bağımlısı, heteroseksüel seks bağımlısı, nasıl kurtulmakta zorlanıyorsa, eşcinsellikten kurtulmak isteyenler de benzeri şekilde zorlanıyorlar. Burada iyileşme süreci boyunca düşüşler yaşanabilir, önemli olan ilerlemelere  odaklanmak ve sürece devam etmek. Yılmamak, yıkılmamak, iyileşme sürecini bitirmemek, dik durmak, düşülen yerden kalkmayı bilmek... Düşersin, ya pes edip kaybedersin; ya da ders çıkartıp  bir daha düşmemek üzere yoluna devam edersin. Yılmayın, yıkılmayın, düşmeyin, düşerseniz de kalkmayı bilin!

Yol açık, yola çık, yoldan asla çıkma!

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #6 : 27 Haziran 2022, 12:17:39 ös »
-Eşcinsellikten kurtulmak isteyenlere yönelik tedavilerin bilimsel boyutu-
 
Eşcinsellikten kurtulmak isteyen kişilere "sen böylesin, böyle kal" diyen zihniyet hatalıdır. Kişilerin özerklik ve kendi kaderini tayin etme hakkına saygı, eşcinsel davranışın ahlaki statüsüyle ilgili farklı değer sistemlerine saygı ve eşcinsel yönelimi değiştirmeye yönelik bazı çabaların başarıya ulaşabileceğini gösteren
bilimsel verilerin olması "eşcinsellikten kurtulamazsınız" diyenlerin göz ardı ettiği konulardır. Psikoloji kaynaklarında her ne kadar baskılar sonucunda toplumdan gizlenmek istense de "eşcinsellikten kurtulmak isteyen danışanlardan başarılı olan vaka örnekleri" mevcuttur. Bundan dolayı eşcinselliğin tanı kriteri el kitabından kaldırılıp kaldırılmaması önemli değildir. Önemli olan kişinin "eşcinsel yöneliminden kurtulmak isteyip istemediğidir." Eşcinsel yöneliminden kurtulmak isteyen, durumundan rahatsız olan, heteroseksüel olmak isteyen bir bireye zoraki dayatmalar yapıp, "sen eşcinselsin, böyle kalmak zorundasın" demek bilimsel etikle bağdaşmaz. Danışanın bireysel psikoterapi hedeflerini seçme hakkına ve heteroseksüel potansiyelini araştırma hakkına saygı duyulmalıdır, bu bir sağlık hakkıdır.
Nitekim eski çalışmalarda (eşcinsellik Tanı El Kitabından kaldırılmadan önce), eşcinsel yönelimin bazı danışanlarda değişebildiği yönünde birçok veri var. Aşağıda, cinsel yönelimin değişmesi üzerine yayımlanmış bazı "yeni" veriler bulunuyor:
Spitzer, R. L. (2003, Ekim). Spitzer’in çalışmasında cinsel yönelimi ağırlıklı olarak eşcinsel olan bazı bireylerin, bir çeşit onarım terapisi yoluyla, ağırlıklı olarak heteroseksüel olduğu hipotezi test ediliyor. Çalışmadaki iki yüz gönüllü (143 erkek ve 57 kadın) katılımcı, son beş yıl içerisinde homoseksüellikten heteroseksüelliğe hiç değilse minimal bir düzeyde değişim yaşadığını söylüyor. Katılımcıların çoğunluğu, terapiden önce ağırlıklı ya da sadece homoseksüel olan yönelimlerinin ağırlıklı ya da sadece heteroseksüel yönelimle değiştiği yönünde bildirimde bulunuyor. Tam değişim yönünde bildirimlerse az görülüyor. Kadın katılımcılar arasında değişim bildirenlerin oranı, erkek
katılımcılara göre kayda değer oranda daha yüksek. Spitzer, katılımcıların kendi bildirimlerinin büyük oranda güvenilir olduğu, bu yüzden de onarım terapisinin bir türüyle cinsel yönelim değişiminin, bazı gey erkeklerde ve lezbiyenlerde gerçekleştiği sonucuna varmış.
Nicolosi, J., Byrd, A. D. ve Potts, R. W. (2000b). Bu çalışma, eşcinsel yöneliminden memnun olmayan sekiz yüzün üzerinde insanla yapılan anketin sonuçlarına dayanıyor. Ankette kişilere değiştirme terapisi ve cinsel yönelimi değiştirme olasılığıyla ilgili inançları sorulmuş. Yetmiş kapalı uçlu, beş açık uçlu soru bulunuyor. Katılımcıların yedi yüz yirmi altısı profesyonel bir terapist ya da kilise danışmanıyla değiştirme terapisine katıldığını söylemiş.
Katılımcıların yedi yüz yetmiş dokuzu (% 89,7) değiştirme terapisi görmeden ya da “kendine yardım” çabalarından önce kendini “heteroseksüelden çok homoseksüel,” “neredeyse sadece homoseksüel” ya da “sadece homoseksüel” gördüğünü söylemiş. Katılımcılar grup olarak, eşcinsel düşünce ve fantezilerin sıklığında geniş ve istatistiksel açıdan kayda değer azalmalar olduğunu
söylüyor; bunlarıysa değiştirme terapisine ya da “kendine yardım”a atfediyor. Ayrıca psikolojik, kişilerarası ve manevi sağlıklarında kayda değer iyileşmeler olduğunu söylüyorlar.
Ayrıca bkz. Byrd, A. D. ve Nicolosi, J. (2002). Bu makalede, eşcinsel olarak tanımlanan bireylerin tedavisi üzerine çalışmalar meta-analiz tekniğiyle birleştirilmiş. Tedavinin etkilerini değerlendiren ve çoğu 1975’ten önce yayımlanmış çok sayıda çalışma saptanmış. Bunlardan 14 adedi, dâhil etme ölçütlerine uyuyor ve meta-analizde kullanılabilecek istatistikler içeriyor. Analize göre, tedavi gören ortalama danışan, alternatif tedavi görenlerin %79’una kıyasla ya da çeşitli sonuç ölçümlerini içeren tedavi öncesi puanlara göre daha iyi durumdadır. Bu on dört çalışmanın analizine göre, eşcinsellik tedavisi etkili olabilir.
Ayrıca bkz. Jones, S. ve Yarhouse, M. (2007). Değişim üzerine bu çalışmanın bir özeti <http://narth.com/docs/rekersrev.html>’de bulunabilir; Byrd, A. D., Nicolosi, J. ve Potts, R. W. (2008) [Kaynak: DR. JOSEPH NICOLOSİ'nin yazdığı,
"UTANÇ ve
BAĞLANMA YİTİMİ: Onarım Terapisi Pratiği" isimli kitap]
Sonuç olarak: Bu ve benzeri birçok veriye göre eşcinsellikten kurtulmak isteyenlerden başarılı olan vaka örnekleri bilimsel kaynaklarda vardır. Danışanın bireysel psikoterapi hedeflerini seçme hakkına ve heteroseksüel potansiyelini araştırma hakkına saygı duyulmalıdır!

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #7 : 24 Temmuz 2022, 03:07:49 ös »
*-Eşcinsellikten kurtulmak mümkün iken eşcinsel hayatı seçmek mi?-*

Bilimsel kaynaklarda eşcinsellikten kurtulmuş olan vaka örnekleri mevcuttur. Dolayısıyla istenildiği takdirde eşcinsellikten kurtulmak mümkündür! Bu noktada kişinin eşcinsel hayatı mı, yoksa eşcinsellikten kurtulmayı mı seçeceği yönünde bir seçim imkânı vardır. Eşcinsellikten kurtulmak isteyen bireyin azimli-kararlı olması ve kurtuluş yollarına başvurması gerekmektedir. Kişinin en başta eşcinsel ilişkilerden uzak durması, eşcinsel fanteziler kurmaktan kaçınması, eşcinselliğin dönüşümünün mümkün olduğuna dair kitapları okuması(Dr. Joseph Nicolosi'nin Türkçe'ye de çevrilmiş kitapları vardır.), eşcinsellikten kurtulmak isteyenlere "sen böylesin, böyle kal" deyip eşcinselliği teşvik eden değil de, eşcinsellikten heteroseksüelliğe dönüşümde destek olacak bir psikoterapiste başvurması çözüm yollarındandır. Çözüm yollarına ilişkin daha geniş çaplı bir yazı belki ilerleyen aşamada kaleme alınabilir. Şu aşamada bir çırpıda bu hususlara değinerek çözüm için çaba sarfetmekte kararsız kalanlara çıkış yollarından sadece birkaç tanesi gösterilmek istenilmiştir.
"Kıymetli kardeşim! Yol açık, yola çık, yoldan çıkma!"

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #8 : 02 Eylül 2022, 09:36:37 ös »
-"Eşcinsel aşk" aldatmacası-

"Biyolojik cinsel kimliğinin gereğince karşı cinsi cinsel ve duygusal olarak tatmin edememiş ve hemcinsine yönelmiş bir bireyin sizi tatmin etmesi, size yetmesi hiçbir zaman mümkün değildir!"
 "Eşcinsel aşk" adı altında yaşanan duygusal çalkantıların cinsel tatmin sağlandıktan sonra yatışması ve bir süreden sonra ilişkinin sonlanması kaçınılmaz sondur.
Eşcinsel ilişkilerde önce aşk adı altında tarafların birbirini kandırmaları, bir başka söyleyişle birbirlerine kanmaları ve kendilerini bir aldatmacaya inandırmaları sonucunda ilk başlarda herkes eşcinsel aşk balonuyla uçmaktadır. Cinsel ilişkilerle bu balon sönmeye başlar. Bir süreden sonra bir tarafın diğerini aldattığı, yahut iki tarafın da ortak isteği ile 3. Kişinin ilişkiye katıldığı, yahut tarafların ayrıldıkları çok sıkça görülmektedir. Bu nedenle kişilerin "eşcinsel aşk" aldatmacasını görmeleri ve kendilerine gizli bir oyun oynamayı bırakmaları/başkalarına da gizli bir oyun oynamayı bırakmaları gerekmektedir.
Eşcinsel aşk arayışı hüsranla sonunçlanan dehşet sayıdaki kişi gecelik ilişkilere yönelerek bir süreden sonra sadece cinsellik kanalıyla hayatlarına devam etmektedir. Bu noktada eşcinsel aşk aldatmacasını görüp bu sonuçsuz arayışı bırakmak ve heteroseksüel kimliği kuvvetlendirmeye yönelmek eşcinsellikten kurtulmanın en önemli adımlarındandır.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2022, 12:35:52 ös »
-Eşcinsel aşk aldatmacasından hakiki dostluğa-

Eşcinsel aşk aldatmacası ile kişinin kendisini bağladığı hemcinsi aslında "hakiki dost" olabileceği bir arkadaşıdır. Burada hakiki ve samimi bir dostluk eşcinsel aşk adı altında erotize edilerek heba edilmiş olur. Diğer bir açıdan bakarsak erotize edilen hemcins ile eşcinsel aşk aldatmacasını fark edip kontrollü bir arkadaşlık yapıldığı takdirde bir süreden sonra asıl aranılan şeyin erotizm değil samimi, sağlıklı yani hakiki bir dostluk olduğu anlaşılacaktır. Bu noktada hemcinsimizin de heteroseksüel olması, dürüst/temiz bir insan olması ve kesinlikle cinsel ilişki yahut eşcinsel aşk(!) taleplerine onay vermemesi elzemdir, aksi takdirde hakiki dostluğa ulaşılamaz. Şayet kendisine cinsel çekim duyulan hemcins aynı zamanda tam bir heteroseksüel ve dürüst/temiz bir insan ise bu takdirde kendisiyle arkadaşlık yapıldığı takdirde hissedilen erotizm ve eşcinsel aşk(!) bir anda sönecektir. Eşcinsel aşk denilen şeyin bir aldatmaca olduğu da sürecin sonunda farkedilecektir. Arkadaşlığın artması ile birlikte aslında erotize edilen hemcinsin de bir insan olduğu, doğruları ve yanlışları olabileceği, temiz ve dürüst bir insan ise hatalarıyla da kusurlarıyla da kendisiyle bir arkadaşlık bağı içerisinde sosyalleşilebileceği anlaşılmaktadır. Erotize etme durumunda ise hedefteki hemcins sanki kusursuz/hatasız gibi görünmekte ve kişi hep bir kendi kendini aldatmanın girdabındadır. Hemcins ile erotize edilmeyen samimi dostluklar eşcinsellikten kurtulmak isteyenler için bir nevi ilaç gibidir. Erotize edilen hemcins ile(şayet tam bir heteroseksüel ise ve dürüst/temiz bir insan ise) yapılacak dostluk/arkadaşlık da eşcinsellikten kurtulmak isteyen birey açısından bir nevi ilaç gibidir. Bir süre sonra cinsel ilişki isteğinin gittiği, akabinde eşcinsel aşk aldatmacasının farkedildiği, akabinde samimi ve hakiki dostluğun eşcinselliğe kurban edilmemesi gerektiği farkedildiğinde eşcinsellik tamamen ortadan kalkacak ve hakiki dostluğa ulaşılmış olacaktır. Hakiki dostlukta gizli eşcinsel aşka dahi yer yoktur. Samimi dostluk ilişkisini açık yahut gizli eşcinsel aşk aldatmacasına kurban etmeyen birey bir süre sonra eşcinsellikten tamamen kurtulacaktır. Burada hemcinsin de heteroseksüel olmasına dikkat çekilmesinin nedeni kişinin cinsel ilişkiye girme talebini karşılayan yahut eşcinsel aşk(!) duygusuna yatırım yapacak olan bir hemcinsin kişinin dönüşümünü baltalama ihtimalidir. Yoksa karşılıklı olarak eşcinsel çekim duyan bireylerin de bir süreden sonra bu durumdan rahatsızlık duymaları, kesinlikle cinsel ilişkiye girmeme ve eşcinsel aşk aldatmacasından vazgeçme kararı almaları ve akabinde dönüşmek istemeleri üzerine aralarındaki eşcinsel çekimi samimi ve hakiki bir dostluğa dönüştürmeleri mümkündür. Dönüşümün baltalanmaması adına ise heteroseksüel bir hemcins arkadaşın hakiki dost olarak seçimi her zaman daha önemli olacaktır. Aslında heteroseksüel bir  hemcins arkadaş seçimi kişinin heteroseksüel bireylerin neler hissettiğini anlamasına da son derece yardımcı olacak ve rol model bir cinsel kimliği incelemesine yardımcı olacaktır. Sonuç olarak istenildiği takdirde eşcinsellikten kurtulmak mümkündür!

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #10 : 01 Ekim 2022, 09:43:51 ös »
-Eşcinselliğin eyleme vurulması, duygu, bağlılık, dönüşüm-

Eşcinsel duygular hisseden ve fakat bu duygularından rahatsız olup heteroseksüel bir hayat sürmek isteyen eşcinsellerin hayatlarında bir çizgi oluşmaktadır. Bu çizgi en azından eşcinselliğin eyleme vurulmaması ile başlayıp akabinde duygusal bir dönüşümle birlikte heteroseksüel cinsel ve duygusal bağlılığa giden bir çizgide hayat akışını yakalamaktadır.
Eşcinselliğin eyleme vurulması yani bir başka söyleyişle eşcinsel cinsel ilişkiye girmek çoğu bireyde boşalma neticesinde tiksinme, öfke, acı vb. hisleri de beraberinde getirir. Eşcinsel ilişkiye giren çoğu kişi ilişki esnasında haz yaşarken, boşaldıktan sonra mutluluk hissini devam ettirememektedir. Eşcinselliği eyleme vurmak, kişinin hayatını çizgisinden de çıkarmaktadır. Tiksinme, öfke, acı gibi hislerle birlikte çizgisi bozulan birey aslında aradığının eşcinsel ilişki olmadığını da görmüş olmaktadır. Bu hâliyle beyhude arayışlar ve sınırlı hazlarla duygusal tatmin ve mutluluk bulunmayan ilişkilerle ömür tüketilmektedir.
 Çizgimizi bozmadan yaşanacak bir hayatta ise düşmeler kalkmalar olsa bile sonuçta bir çizgi takip edilmektedir. Eşcinsellikten kurtulmak ümidi ile mücadele veren bireyin eşcinselliği eyleme vurmaması bile başlı başına bir başarı hikayesidir. Devamında karşı cinse duygusal ve cinsel çekim güçlendirilecek ve neticesinde bireyin dönüşümü gerçekleşecektir. Eşcinsellikten kurtulmak isteyen bir bireye "sen böylesin ve dönüşmen mümkün değil" demek haksızlıktır! Psikoloji kaynaklarında istediği takdirde emek ve çaba göstererek eşcinsellikten heteroseksüelliğe dönüşmüş vaka örnekleri mevcuttur! İsteyen kişilerin emek ve çaba göstererek dönüşmesi mümkündür! Allah-u Teâlâ eşcinsel duygular hisseden ve fakat bu duygulardan rahatsız olup dönüşmek isteyen tüm kardeşlerimizin yâr ve yardımcısı olsun. Amin!

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #11 : 29 Ekim 2022, 10:25:24 ös »
-Gariban Eşcinsellere-
Eşcinsel duygular hisseden ve fakat kurtulmak isteyen kitlenin en önemli vasfı belki de garibanlıktır. Bu gariban, önce duyguları ile nasıl mücadele edebileceğinin yolunu arayıp kendisiyle savaşır. Bu savaşı verirken bir yandan hakaret eden, dışlayan bir kitleye maruz kalır, öte yandan kendisini eşcinselliğe alıştırmış/eşcinsellik propagandası yapan bir başka kitleye maruz kaldır. Bu iki uç kitlenin arasına sıkışmış kalmış olan gariban eşcinseli ise anlayacak ve derdine derman olacak kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir. Eşcinselleri dışlayan kitle, hakaret ederek garibanı ezmekte; eşcinsellik propagandası yapan kitle ise garibana "sen düzelemezsin, dönüşemezsin" diyerek garibanı ezmektedir. Bu yönüyle bu garibanın yaşam mücadelesi giderek zorlaşmaktadır. İşte asıl odaklanılması gereken ve derdine derman olunması gereken de tam olarak bu kitledir. Hüseyin Hoca gibi psikoterapistlerin bu kitleye destek olmaya çalışması çok önemlidir. Gariban eşcinselin aslında kalbindeki zenginlikleri görmek ve saklı cevheri açığa çıkarmak kuyumcu titizliği gerektirmektedir. Bu kuyumcu titizliğinde çalışan psikoterapistlerin sayısının artması gerekmektedir. Eşcinsellikten kurtulmak isteyen garibana "sen böylesin, böyle kal" diyen bir psikoterapistin gariban eşcinsele hiçbir yararı dokunmayacaktır, hatta zararı dokunacaktır. Dönüşmek isteyen kişiyi, alışmaya zorlamak sağlık hakkının da ihlalidir. Dolayısıyla gariban eşcinselin, "içindeki gizli cevheri ortaya çıkarıp, dönüşmesine vesile olacak" bir psikoterapist tercih etmesi gerekmektedir. İstenildiği takdirde eşcinsellikten kurtulmak mümkündür.
Son olarak gariban eşcinsel kardeşlerime sesleniyorum. Dünyadaki herkes sizi dışlasa ben bağrıma basarım, dünyadaki herkes size hakaret etse ben o hakaretleri göğüslerim, dünyadaki tüm eşcinsel propagandası yapanlar "siz böylesiniz, böyle kalın" dese ben "hayır isteyen kurtulabilir!" derim. Siz ki samimi niyetle bu hislerinizden kurtulmak istediniz, iki uç kitlenin de ortasında kaldınız, "gariban" oldunuz, bu saatten sonra kimse göz yaşınızı silmese ben silerim, elimden hiçbir şey gelmese oturup beraber gözyaşlarınıza eşlik ederim.
Yalnız değilsin gariban kardeşim!

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #12 : 20 Mart 2023, 10:15:31 ös »
"Eşcinsellikten kurtulmanın ilk basamağı: Kurtulmayı istemek/Dönüşüm isteği/Samimiyet"
Eşcinsel duygular hisseden bir bireyin "kurtulmayı samimiyetle istemesi" dönüşümün ilk basamağıdır. Her şeyden önce ilk etapta samimi bir dönüşüm isteği gerekir. Bu istek akabinde ise asla doğru seçilmemiş bir psikoterapiste başvurulmamalıdır. Burada doğru seçim derken vurgulanmak istenen bir kısım psikoterapistlerin dönüşmek isteyen eşcinsellere dönüşmeleri konusunda yardımcı olmaları; lakin diğer bir kısım psikoterapistlerin ise (ki malesef çoğunluğu böyle) eşcinsellikten kurtulmak isteyenlere "sen böylesin, böyle kal" demeleri ve dönüşmelerine yardımcı olmak bir yana kişiyi "eşcinselliğe alıştırmaya" çalışmaları gerçeğidir. Bu noktada kurtulmak isteyen birey, kendisini "eşcinselliğe alıştırmak isteyen" birisini değil, kendisini dönüşüm konusunda destekleyecek bir psikoterapisti seçmelidir. Hüseyin Kaçın da dönüşüm konusunda destek olabilecek psikoterapistlerden bir tanesidir.
Gelelim başa, eşcinsel duygularından kurtulmak istediğini beyan edip doğru terapiste başvuran kişilerde en mühim hususlardan bir tanesi "dönüşümü gerçekten isteyip istemedikleri", diğer bir söyleyişle "dönüşüm samimiyetidir." Bu hususta kişinin motivasyonu, kişiyi çözüme ulaştıracaktır. Psikoloji Bilimi kaynaklarında,  istenildiği takdirde doğru psikoterapiler ile eşcinsellikten kurtulmuş vaka örnekleri çokça mevcuttur. Bir kişi bile dönüşümü başarabilmiş ise (ki yüzlerce başaralı vaka örneği bilimsel kaynaklarda var) dönüşüm Allah-u Teâlâ'nın izni ve inayetiyle mümkündür! Yeter ki samimiyetle isteyin, azimli olun, doğru adımlar atın!

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #13 : 22 Mart 2023, 01:11:46 öö »
Eşcinsellik Aile Hastalığıdır!

Eşcinsellik, bir aile hastalığıdır. Eşcinsellik, bireysel olarak cinsel kimlik bunalımı olarak yaşanırken içinde yetiştiği ailenin hastalıklı olmasından kaynaklanmaktadır. Toplumda eşcinsel sayısı arttığı, kabul gördüğü ve örgütlendiği oranda aile çökmüş demektir. Eşcinsellik, babanın iktidarı yerine annenin egemenliğinin kutsanmasıdır.
Eşcinsellik bireyin değil bireyin yetiştiği ailenin hastalığının dışavurumudur. Eşcinsellik bir aile hastalığıdır. Batı'da eşcinsel lobilerinin güçlü ve planlı çalışmaları sonucunda eşcinsel evlilik yasalarının çıkması ve eşcinsel birlikteliklerin artması, Batı'da ailenin çöktüğünün bir göstergesidir. Batı'da çoktan çöken aile, Doğu'da da artan bir hızla çökmektedir.

Eşcinsel Terapi Benim Ailem 5. Bölüm Fragman

https://www.youtube.com/watch?v=dqM3TJpZ5rM&list=UUNBtxcE3q3ObDgRtQe0qynw&index=1



http://escinselterapi.net/huseyinkacin/

http://escinselterapi.net/forum/

Eşcinsellik Aile Hastalığıdır!

https://www.habervakti.com/escinsellik-aile-hastaligidir-makale,2038.html?fbclid=IwAR1KMAypvtlCCxETGvbwZ4oGT92J0r3aBQN3VNjl2t7s9hBzRGmvNWJzoXc

Benim Ailem Belgeseli

https://www.youtube.com/watch?v=1HpbJLmROLU&list=UUNBtxcE3q3ObDgRtQe0qynw&index=11

Benim Ailem 1. Bölüm

https://www.youtube.com/watch?v=CCMXqn8U70M&list=UUNBtxcE3q3ObDgRtQe0qynw&index=7

Benim Ailem 2. Bölüm

https://www.youtube.com/watch?v=v-6UbOMkP38&t=369s

Benim Ailem 3. Bölüm

https://www.youtube.com/watch?v=tXHaVWGvYH8&list=UUNBtxcE3q3ObDgRtQe0qynw

Benim Ailem 4. Bölüm

https://www.youtube.com/watch?v=1HpbJLmROLU&list=UUNBtxcE3q3ObDgRtQe0qynw&index=11

https://www.youtube.com/watch?v=CCMXqn8U70M&list=UUNBtxcE3q3ObDgRtQe0qynw&index=7

Kürt sorununu kırk yıldır nasıl "dört başı mamur" çözemediysek; yeni yeni büyüyen eşcinsellik sorununu da "dört başı mamur" çözemeyeceğiz ve dini kurumlarımız, ailevi değerlerimiz büyük yara alacaktır.

Eşcinsellik Türk toplumunun kılcal damarlarına kök saldığında, cinsel özgürlükler bu kadarıyla yetinmeyeceklerdir. Eşcinsellik doğal bir yaşam biçimi olarak toplum tarafından kabul edildiğinde; Pedofili (çocuklarla seks) de doğal hale gelecek, bir adım ötesinde ise Ensest'in de (aile içi seks) doğal bir duygu olduğunu psikoloji ve psikiyatri bilimi bize en kısa zamanda bilimsel olarak ispatlayacaktır.

https://www.habervakti.com/ozal-in-bahsettigi-uc-bes-capulcudan-teroristler-cikmisti-erdogan-in-bahsettigi-uc-bes-capulcudan-ise-escinseller-cikiyor-makale,1541.html?fbclid=IwAR1Akgk_ORB-CkFSzTiPTi3z4OYi17uVv0T_d0CjGGhM2VlsEMrXNsQ3ZO0

DEVLET HER ÇOCUĞA SAĞLIKLI EBEVEYNLER SAĞLAMAK ZORUNDA

Devlet her çocuğa ruh sağlığı yerinde anne-baba sağlamak zorundadır ifadelerini kullanan Kaçın, Siz devlet olarak aileyi korumazsanız geliştirmezseniz, aileyi merkeze koymazsanız toplumsal çöküş başlar. Burada tüm psikologlar sorunlar anlamında genelde anne-babaya odaklanırlar. Tamam anne-baba sorun çıkarabilir ama burada devletin hiç mi etkisi olmayacak. Çocuklarımızı 6-7 yaşında okula veriyoruz. Bir anne-baba çocuğunu devlet okuluna verdiği anda o çocuk anne-babanın değildir. Devlet bu emanetin bilincinde mi ve bu konuda hassasiyet gösteriliyor mu? açıklamasında bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=0LYcuhJOuuI&list=UUJdkrJhiL6pyF6B8vXad8Ew&index=3

https://www.habervakti.com/dosya/escinsellik-bir-hastalik-mi-kavramlarla-nasil-zihnimizle-oynuyorlar-h81171.html?fbclid=IwAR3Y4Czjk6CQvnT5EcoFSjxxe0hI3WhhbHpkQPv9D8bWuWqCw_vhQCCtG3A

https://www.youtube.com/watch?v=0LYcuhJOuuI&fbclid=IwAR3T3VzkZQx7MM_-DfTuOPGkjgsaKmoHohM26zVIUSOKfSAQoFnkT1Hst7U

'Türkiye artık eşcinsellik sorunuyla yüzleşmeli'
Başarılı programcı Bülent Deniz'e konuşan eşcinsel terapisti psikolog Hüseyin Kaçın, Türkiye artık eşcinsellik sorununu halının altına süpüremez. Bu gerçeklikle yüzleşilmeli. ifadelerini kullanarak kritik uyarılarda bulundu.

https://www.habervakti.com/dosya/turkiye-artik-escinsellik-sorunuyla-yuzlesmeli-h81004.html?fbclid=IwAR3bCylgsndM9C_YddGIdbngIatUIlPs6FHizJnwo9P19MJSXXU3pahyKBw

https://www.youtube.com/watch?v=pDj1U1xuTwk&fbclid=IwAR034rxZfxS6xWA7l4nOO2ENobKlduzECdidFePArFi0f13Gg81ISDVurkw&app=desktop

Yazarımız Psikolog Hüseyin Kaçın, eşcinsel ifadesi yerine LGBT ifadesinin kulanılmasını yanlış bulduğunu ifade ederek büyük tehlikeyi işaret etti. Kaçın, toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında toplumun dinamikleriyle oynanmaya çalışıldığını da belirtti.

https://www.habervakti.com/dosya/unlu-psikolog-tehlikeyi-isaret-etti-lgbt-degil-escinsel-h61739.html

Eşcinsellik hakkında yaptığı açıklamalarla ve ortaya koyduğu terapi yöntemleriyle tanınan haber sitemiz yazarı ve psikolog Hüseyin Kaçın, 7 yıl önce katıldığı bir televizyon programında 'eşcinsellik'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

https://www.habervakti.com/dosya/unlu-psikolog-escinsellik-tehlikesini-yillar-once-boyle-ortaya-h74213.html

Boderline Kişilik Bozukluğu: Eşcinsellikten İyileşerek Nasıl Kurtuldum?
Köşemizde eşcinsellikten kurtulmuş kişilerden Selim'in ikinci yazısını yayınlıyoruz:

https://www.habervakti.com/boderline-kisilik-bozuklugu-escinsellikten-iyileserek-nasil-kurtuldum-makale,1599.html

Tövbe edersem eşcinsellikten kurtulur muyum?
Köşemizde eşcinsellikten kurtulmuş kişilerden Selim'in terapi süreçlerine dair kaleme aldığı yazısını yayınlıyoruz:

https://www.habervakti.com/tovbe-edersem-escinsellikten-kurtulur-muyum-makale,1598.html

Özal'ın bahsettiği üç beş çapulcudan teröristler çıkmıştı; Erdoğan'ın bahsettiği üç beş çapulcudan ise eşcinseller çıkıyor

https://www.habervakti.com/ozal-in-bahsettigi-uc-bes-capulcudan-teroristler-cikmisti-erdogan-in-bahsettigi-uc-bes-capulcudan-ise-escinseller-cikiyor-makale,1541.html

Ahlak: Zeki Müren "İbne" Değildir.
https://www.habervakti.com/ahlak-zeki-muren-ibne-degildir-makale,1531.html

Türkiye'nin Çözümlenmeyen Yeni Sorunu: Eşcinsellikten Kurtulmak İçin Neler Yapılabilir?

https://www.habervakti.com/turkiye-nin-cozumlenmeyen-yeni-sorunu-escinsellikten-kurtulmak-icin-neler-yapilabilir-makale,1475.html

Din adamlarının eşcinsellik konusundaki yaklaşımları eksik ve yetersizdir.

https://www.habervakti.com/din-adamlarinin-escinsellik-konusundaki-yaklasimlari-eksik-ve-yetersizdir-makale,1448.html

Kamuoyunda pompalanan "eşcinsellik, özgürlük" vs. dayatmalarına karşı bir okurumuzdan gelen değerlendirmeyi sizlerle paylaşıyoruz. "Medya, meziyetmiş gibi öteden beri eşcinselliğin özgürlük olduğunu vurgular. Böylelikle eşcinselliğe karşı çıkanlar da özgürlük düşmanı olur tabii. Durmadan bunu pompalayan yayınlardan etkilenen Müslüman kesim, günah işleme özgürlüğüne saygı duyulması gerektiğine inanmaya başladı sonunda...

https://www.habervakti.com/ozgurlugu-putlastirmis-humanist-muslumanlarin-dikkatine-makale,1473.html

Sadistlerden, Eşcinsellerden, Grinin Elli Tonundan, Asr-ı Saadet Oluşur Mu?

https://www.habervakti.com/sadistlerden-escinsellerden-grinin-elli-tonundan-asr-i-saadet-olusur-mu-makale,1401.html

Eşcinsel ideoloji ve örgütler

https://www.habervakti.com/escinsel-ideoloji-ve-orgutler-makale,1020.html

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4381
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellikten kurtulmak için terapiye başlamalı mıyım?
« Yanıtla #14 : 25 Haziran 2023, 11:42:42 ös »
-Eşcinsellikten kurtulmak isteyenlere yönelik çalısmalar üzerine-
Ülkemizde malesef eşcinsellikten rahatsız olup, dönüşmek isteyenlere yönelik çalışmalarda eksiklik var. Bir taraftan "sen eşcinselsin eşcinsel kal, dönüşemezsin" diye kendi ideolojisini bilim olarak dayatmaya çalışan bir kitle var, diğer taraftan eşcinselliğin sadece fiile vurulmasına karşı çıkan ama çözüm üretmeye yanaşmayan bir kitle var. Bu iki kitle arasında eşcinsellik dönüşümü isteyenlere çözüm üretecek kitle çok aktif değil. Burada Sivil Toplum Kuruluşları kurulması tabiiki önemli ve fakat en başında bu işe yıllarca emek vermiş Hüseyin Kaçın gibi psikoterapistlerin de dinlenilmesi önemli. O onu beğenmiyor, bu bunu beğenmiyor, o başka görüşte, bu başka görüşte saçmalıklarını bir kenara bırakıp, eşcinselliğin kişi istediği takdirde dönüştürülebileceğini savunan tüm psikoterapistlerin dinlenilmesi ve bilimsel çalışmalara ağırlık verilmesi gerekiyor. Bu işe kim emek verdiyse hepsiyle oturulup konuşulmalı ve bilimsel çalışmalarla destekli bir STK faaliyeti yürütülmeli. Bu konu Üniversiteler bünyesinde ele alınmalı ve eşcinselliğin kişi istediği takdirde dönüşümünün mümkün olduğuna dair bilimsel yayınlar yapılmalı. Bu konudaki ilgili ve nitelikli bilimsel çalışmalar STK faaliyetleri ile toplumun geniş kitlelerine yayılmalı. Eşcinsellikle mücadele, eşcinsellerle mücadeleye dönüştürülmemeli; yani insan kaybetmeye değil insan kazanmaya odaklı bir strateji geliştirilmeli. Kimsenin gücendirilmediği ve hakarete maruz kalmadığı, doğru yaklaşım ve üslupla kalplerin kazanılmaya çalışıldığı, çözüm odaklı ve bolca bilimsel dayanaklı kapsamlı bir çalışma stratejisi gerekli.