Gönderen Konu: Puslu Vadi (3 Kasım 1996 saat 19;25 suları…yakın tarimizde ülkemiz için dönüm..  (Okunma sayısı 4922 defa)

bureax

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • İleti: 62
    • Profili Görüntüle
Levent KAÇIN



3 Kasım 1996 saat 19;25 suları…yakın tarimizde ülkemiz için dönüm noktalarının belkide en önemlisi . Susurluk yakınlarında bir trafik kazasıyla ortaya çıkan devlet-mafya-siyaset ilişkileri . Birçok sivil toplum örgütleri ve madyanında desteğiyle  Aydınlık için bir dakika karanlık kampanyaları ile toplum olarak bu skandal ilişkilerin ortaya çıkarılması için yapılan eylemler askıda kaldı. Müdahale çok gecikmedi ve gündem bi anda değiştirilerek bişeylerin üstü örtüldü. O saman farkında değildik ama  bu meçhul kaza ilerleyen zamanlarda daha büyük patlamaların habercisi olmuştu.
13 Haziran 2007 Ümraniye’ de bir evde bulunan el bombaları yeni bir skandalın başlangıcı olmuştu nerelere kimlere kadar sıçrayacağını tahmin edemeyeceğimiz kadar büyük bir skandal . Çok geçmeden arkası gelmeye başladı hayrete düşüren gözaltılar tutuklamalar ortaya çıkan krokiler bunun sonucunda da yeraltlarında gizlenmiş mühimmatlar silahlar….
Toplumumuzun genel yapısı gereği içeriğine çok bakmadan kutupluşmalar oluşturduk. Bir kısmımız bunun koca bir yalan olduğunu ve bişeylerin intikamını almak için uydurulmuş senaryolardan ibaret olduğunu savunduk . Bir kısmımız ise ortaya çıkanların demokrasinin büyük bir başarısı olduğundan dem vurduk. Usül olarak yanlış bulanlar, gereksiz yere gözaltına alınanların olduğunu savunanlar. Sonuç olarak ergenekonun uzanamadığı yer yada kimse kalmamış gibi görünüyor.
Danıştay saldırısı , cumhuriyet gazetesinin bombalanması ,Dink cinayeti vs. ülkemizde yapılmak istenenleri çok net açıklıyor gibi ; korku devleti oluşturmak ,daha kötüsü bunların vatan için yapıldığının savunulması ; Vatan için yapılan eylemler ! ülkenin ilerlemesini durdurup gerilemesine neden olmamalı.
Böyle bir yapılanmanın ortaya çıkarılması kesinlikle bir başarıdır. En önemlisi bunu sonuca bağlayabilmek, sonuca bağlanırsa hukukun üstünlüğünün ,  hukukun bağımsızlığının ve demokrasinin en önemli göstergesi olur.
Davanın uzun süreceği muhakkak İtalya‘daki benzer yapılanman çözümlenmesi yaklaşık 5 sene sürmüştür. Velhasıl bu hamur daha çok su götürecek zaman geçtikçe yayılarak devam edecek gibi gözüküyor sonunu çok merak ettiğimiz bir dizi gibi merakla bisonraki bölümlerini bekleyeceğiz.
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2009, 04:17:44 ös Gönderen: bureax »