Gönderen Konu: Baba kavramı  (Okunma sayısı 2102 defa)

Lifetime

  • Newbie
  • *
  • İleti: 36
    • Profili Görüntüle
Baba kavramı
« : 11 Mayıs 2020, 12:12:51 öö »
Baba nedir ? TDK ya sorduğumuzda "Çocuğu olan erkek, peder,    Çocuğun dünyaya gelmesinde etken olan erkek' Hayvanında  yavruları oluyor ve onlarda bir anne ,baba oluyorlar. Bizi onlardan ayıran fark düşünebilmektir. Bir babadan ne beklenir ( evlat olarak )
-En başta hayatta yaşadığı tecrübeleri ne yapıp ne yapmaması gerektiğini öğretmek bunu aslında hayvanlar yapıyor. Düşünüp en azından bunu kafamda oluşturabiliyorum. Bizdeki baba ( yaşayan ölü :) ) soyun devam etsin kurbanı ve gelecek nesilin katilidir.
Bir yerde bu nesli kurtarabilmek( kurutmak) lazım.
Bu yılbaşında 2020 bir serüvene başladım. Hüseyin hoca ile yolumuza bakıyoruz.
Bir ümidim var belki gerçek belki de bir hayal dünyası kuruyorum kendime
Ben açıkçası hala içimde acaba Hüseyin hoca psikolojimizi sömüren bir insan mı diyorum
Şu en son diyanet başkanının konuşması ( inançlı biri değilim) hak veriyorum insanları buradan uzak tutabilmek lazım
 Bir toplumda aile kavramı yıkılırsa büyük sorunlar , hatta klasik söz  "devlet bekası" sorunu ortaya çıkar.
Hüseyin hocada bu aile kavramını ayakta tutuyor bence tabi yaklaşımı direk din üzerine değil. Maalesef bizim Türk toplumunda şu lanet soyu devam ettirmede çok kurban veriyoruz. Bunlardan biri eşcinsellik olarak bakıyorum. Bazıları ne alakası var diyecek aileyle belki herkeste aynı sebepler aynı sonuçlar doğurmayabilir. Bendekini bu kanıya bağlıyorum.
Neyse  başlangıca dönersek bu dünyada örnek alabileceğim bir peder( baba) yok ki günah çıkartayım.Bizim hayatımızı skt.. ama onu bu şekilde  yetiştirende ailesi  onunda farklı problemleri var. Anne ilede sağlıklı bir ilişkimiz yok Lanet olası  ebeveynler kendinize bir bakın nesli mahfetmeyin !
Bir yazı dizisi başlatıyorum. Bakalım buda benim için bir başlangıç olur belki
Not : Hüseyin hoca bana ne kattı özgüven obsesif kişiliğinin bilincinde olma
Çok dağınık yazdım kafam dağınık belkide ondandır. Haftalık bir yazı koymaya çalışacağım buraya






Lifetime

  • Newbie
  • *
  • İleti: 36
    • Profili Görüntüle
Ynt: Baba kavramı
« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2020, 10:38:29 öö »
Geçen bir tavsiye ile film İzledim ( The return diye )
Açıkçası Filmi izledikten sonra düşündüm. Acaba ben yıllarca yanımda olan babama haksızlık mı yapıyorum. Olumlu yönden irdelemeye çalıştım.Ve aklıma bir gün ben kara kara düşünürken samimeytsiz bir soru  ile bir derdin mi var oldu. O da okuldan dolayı ağzımı aradığını düşünmem.( Şuan aklıma gelen sorma düşüncesi ) Sonra acaba hayatta bana hiç mi birşey öğretmeye çalışmadı dedim. Sonra saçmalama birşeyler öğretmiştir dedim. Düşündüm ve aklıma hep şu şekil canlandı Tamam birşeyler öğretti ama o benim sayemde oldu
 Örnek bir işi ilk defa yaparken  yapamazsın onu kendi bildiği şekilde yapar seni azarlar belki dover  Sonra onu bir şekilde öğrenirsin o öğrettiği için değil yani
 Hep hayatı show. Onun ipiyle kuyuya inmem. Çünkü bilirim ki o kuyuya inerken ip kopacak bir yerde
Neyse  hep diyordum ve diyecektim ki Bir gün hakikaten oğluma birşey öğreteyim. Oğluma destek olayım. Arkamda bir babam var desin düşüncesi oluştursa onu belki affederim. Belki öldüğünde onun arkasından gözyaşı dökerim diyordum ama şuan düşünüyorum da bu mümkün olmayacak  düşünme sistemi yok adamın bunu idrak edemeyerek toprağa gübre olup gidecek.

Son olarak insan yalnız kalmak istemez. Psikolojisi bozulur bazen yalnızlık durumunda keşke o şekilde bile bir babam  olsaydı diyebilir. Bozuk psikoloji ile ...

Not: Terapilerdeki kayıtlarımı dinleyip bunları kaleme almak bana  yanlışlarımı görmemi  ve daha iyi değerlendirmemi sağlayarak  düzelme de katkıda bulunduğunu hissediyorum. Bunları kaleme aktarmak çok zor 3 ve 4 terapileri mi dinleyip not aldım bunları haftaya kadar düzenleyip paylaşmayı planlıyorum. Bu işe keşke daha önce başlasaydım.

Lifetime

  • Newbie
  • *
  • İleti: 36
    • Profili Görüntüle
Ynt: Baba kavramı
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2020, 08:52:39 öö »
Ve bir babalar günü daha babasız olmak
Hayvan olarak bir baba ama insan olarak muamma
Babalar günü onun için bir hediye kazanma günü :)
Hayatında para türevleri olsun yeter

Lifetime

  • Newbie
  • *
  • İleti: 36
    • Profili Görüntüle
Ynt: Baba kavramı
« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2021, 11:53:03 ös »
Allah'ım kendimi ne kadar yıpratmışım ne kadar bir düzelir umudu beslemişim.  Narsist kendini beğenmiş  olarak kodlayınca Bu adam neyini beğenecek diyordum. Ama şimdi net söylüyorum ki Babam Narsist hemde öyle böyle değil
Ve Şuan daha rahat hissediyorum ve Cidden değişmez diyerek artık daha rahat takmama düşüncesine girdim.
Adam bağıra bağıra narsistim dedi ömrü boyunca ve Dün farkettim. Ve rahatım
Artık narsistle nasıl mücadele edilir ona bakıyorum.