Gönderen Konu: Çocuğumu nasıl bir okula yazdırayım?  (Okunma sayısı 7677 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
Çocuğumu nasıl bir okula yazdırayım?
« : 11 Haziran 2009, 09:33:42 öö »
Çocuğumu nasıl bir okula yazdırayım?

 İlkokula çocuğu başlayacak olan velilerin bu ara en büyük problemi bu. 14 yıldır bir anaokulu işlettiğim için bana şu an velilerimin en çok sorduğu soru, çocuğumu hangi okula vereyim?

 Devlet okuluna vereceklerin yeni sistemde seçeneği yok zaten, devlet tarafından yerleştiriliyorsunuz.

 Özel okula verecekseniz; çocuğunuzun nasıl olduğu artık bellidir, derslere çalışacak mı, sosyal tarafı mı daha gelişmiş, bunlar artık üç aşşağı beş yukarı kendini belli etmiştir. Ancak objektif olun. Genelde anne babalar bazı durumların farkında olsalar bile görmezden gelirler ve kendi çocuklarını zorlarlar. Bu da ilerki yıllarda sırf ders yüzünden ararlarında kötü bir ilişki olmasına neden olur.

 

 Çocuğunuz ders çalışmayı sevmiyorsa onu göz göre göre derslerin ağır işlendiği bir okula yollamanın manası yok. Bu durumda hem çocuğunuz hem siz üzülürsünüz. Sosyal aktivitesi daha fazla olan bir okula yollamanızda fayda var bu durumda.

 

 Ancak benim gördüğüm, anne babalar kendi hırslarını çocukları üzerinden tatmin etmeye başladıkları noktada o çocukların mutsuz olduğu.

 Okul kesinlikle önemli, okumak da. Sakın yanlış anlaşılmasın. Bunun sonuna kadar arkasındayım. Ancak çocuklarımızın dünyasını karartma bahasına değil. Önce mutlu çocuklar olsunlar. Tabi bu da onlara herşeyi sunmakla olmuyor. Onlara zaman ayırmalıyız. En önemlisi de bağırsanız bile sizin ona olan  sevgisinden şüphe etmemeli çocuk.

 

 Çocuğun sosyal olması en az ders başarısı kadar önemli. Ben nice okul birincileri ancak sosyal olmayan insan gördüm hayatta bir yere gelememiş.

 Çocuğunuzun tesbitini yapın ve ona uygun olan en iyi okulu seçmeye çalışın. Biliyorum zor bir karar. Sistemimiz de bunu iyice zorlaştırıyor.

 Okul seçen tüm velilere sabır diliyorum, hepinize kolay gelsin.

Aylin KOTİL