Gönderen Konu: EŞCİNSEL ARKADAŞLARIMA SESLENMEK İSTİYORUM: SİZLER EŞCİNSEL DEĞİLSİNİZ!  (Okunma sayısı 2764 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
SİZLER EŞCİNSEL DEĞİLSİNİZ!

          Eşcinsellik bir cinsellik çeşit olduğu daha kanıtlanmış değildir.Bunun üzerine bir çok tetkikler yapsalar da daha hiçbir araştırma sonucu bunun aksini kanıtlamış değildir.Ama bazı psikologlar bunun bir hastalık olduğu kanısına varmıştır.Bu psikologlar hemen hemen her ülkede vardır.Ama 1974 ‘te Amerikan piskologlar derneğinin “eşcinsellik bir hastalık değildir ve tedavisi de olamaz.”bildirgesiyle tüm dünyada bunun bir hastalık olmadığını kabul etmişlerdir.Şu gerçeğe değinmek istiyorum.Hala eşcinsel terapileri yapan ve bu konuda sonuç alan psikologlar vardır.Hem de her ülkede.Ama bu psikologlara baktığınız zaman tv’lerde konuşturulmayan Doç da olsa adının önündeki Dr de olsa konuşmlarına fırsat verilmeyen kişlerdir.Sizlere bu kişilerin video linklerini atarım.Baktığınız zaman eşcinsellik gerçekten fiziksel(hormanal veya bedensel) hiçbir farklılığı olmayan bireylerdir.Dolayısıyla tıbben zaten üçüncü bir cinsel çeşidi deme hakkı zaten olamaz.Buna rağmen derler mi onu da derler gerçi.Fakat psikologlar ve psikiyatırlar farkediyor ki eşcinsellik düşünme fonksiyonlarındaki bir bozukluk olarak görüyorlar.Bunun üzerine zaten 1974’e  kadar tedaviisi kabul edilen ve yapılan bir hastalık olmuştur.1974’te birden söz konusu bile edilmeyen bir hale dönmüştür.
                  Peki arkadaşlar size söylüyorum.Ben bu psikologlara giderek nasıl bir heteroseksüel bir erkeğe dönüştüm.Bende eşcinseldim.Bende erkeklere deli gibi haz duyuyordum.Ne değişti biliyor musunuz?Bir psikologla yaptığım görüşmelerle fantezi duygularım değişti.Çünkü bu bir cinsel kimlik bozukluğuydu.Lgbt’ci kısım amerika ve ingiltere merkezli olduğundan direk olarak buna karşı durmaktadır.Amerika’da açok zor bir şekilde yerini alan “I am Michael” adlı film bir cinsel dönüşüm hikayesini konusunu içermektedir. Bu filmde ki baş kahraman herhangi bir psikolog veya psikiyatıra gitmediği halde rahatlama üzerine klise konuşmalarına,yoga gibi bazı tekniklere gidiyor.Zaten bu filmin sinemada yer almasını belki bu gibi yerler etkilemiştir.Psikologg veya psikiyatr olsa idi.Bu filmi izleyemeyebilirdik.Neyse bu film de eşcinsel olan bir birey bu gibi terapi etkisi yapan yerlere gittikçe artık erkeklere bakmaz oluyo.Hatta bir kızla evleniyor.Lgbt’ci kısım buna baskılama diyor.Şunu diyeceğim.Baskılamayla rahatlamanın arasındaki farkı bilmiyorlar mı? Yoksa bilinmek istenmiyor mu?Erased Boy diye bir film daha geliyor. Sanıyorum şubat 2018 de vizyona girecek.Sinemaya bile böyle filmler yayınlanırken bir curcuna kopuyor ortalıkta.Psikolojide cinsel kimlik bozukluğu diye bir şey var.
                    İlk önce bu duruma cinsel kimlik bozukluğu olan heteroseksüelim diye  başlamak gerekiyor sonrasını Hüseyin Kaçın,Cem Keçe gibi psikologlara giderek halledebileceğinizi temin ederim.Bu da bir psikolojik bir sorun.Zaten hemcinse haz duyan organ beyin.Psikoloji de beyin üzerinde çalışan bir bilim dalı.
                     Ben de eşcinseldim.Ben de erkeklere ilgi duyuyordum.Hem de pasiftim.Hüseyin Kaçın’a gitttiğimde anlamıştım ki hepsi psikolojikmiş.Orada şunu anladım.Çocukken ihtiyacımız olan duygusal sevgiyi alamadığımızda ve buna eklenecek çeşitli sebeplerden  duygusal bir yoksunluk oluşmuş.Benim bile farkında olmadığım bir şeydi.Ergenlikte bu cinsel bir yoksunluğa dönüşüyor.Burada alamadığımız baba sevgisini bir başka erkekten alma ihtiyacı oluşuyor.Bu bir istek değil.Resmen ihtiyaç oluyor.Sonra gördüm ki terapilerle eksiğimizi doldurduğumuz zaman bu değişiyor.Terapiler bizim fantezi dünyamızı değiştiriyor.Dolayısıyla ilgimizi de değiştiriyor.Kızlara ilgi duymayan ben birden bire hayatıma giren bir kıza ilgi duyuyordum.Bu his çok başka oldu.İnsanın hayatı,düşündükleri değişiyor çünkü.
         I am Michael’i izlediğimde farkettim ki bunun bir  dönüşüm terapisinden farkı yok.O nun da kiliseye gibi yerlere gitmesiyle düşünme şekli değişiyordu.Rahatlama terapileriyle fantezi dünyasını değiştiriyordu  bence.
        Sadece bu Türkiye’de değil ki ingiltere’de Amerika’ da çok zor durumda  da olsa bu terapiler yapılıyor.Çünkü resmen adamlara bu terapiyi yasaklıyorlar hiçbir gerekçe olmadan.
    Ben yazıyorum çünkü ,bunlar anlatılmıyor,yasaklanıyor.Ama gerçekler eninde sonunda ortaya çıkacaktır.Sizler eşcinsellik sorunu olan bir heteroseksüelsiniz.Sizler eşcinsel değilsiniz.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
Ben, Michael - I Am Michael izle ; Gus Van Sant'in yapımcılığında senenin en çok konuşulmaya aday filmlerinden. 2007 yılında, eşcinsel hakları savunucusu, hayatını o âna kadar kuir kimliğiyle sürdürmüş Michael Glatze arkadaşlarını ve yakınlarını şoke eden bir kararla “eşcinsellikten vazgeçtiğini” açıklar. Bununla da kalmaz, Hıristiyan bir rahip olarak yaşamını devam ettirmeye karar verir. Ona böyle bir kararı aldıran nedir? Justin Kelly, bu ilk yönetmenlik denemesinde, Michael’daki bu dönüşümün bütün kırılganlığı ve karmaşasının farkındalığıyla, ona sempatiyle yaklaşmamızı sağlayan sorular soruyor. Michael’ın uzun süredir birlikte olduğu partneriyle, idealist, bohem, kuir aktivizmine dahil olduğu yıllardan başlayıp, ölümle karşılaştığı sarsıcı kazaya kadarki süreci ele alan film, Michael’ın cinsellik ve inanç arasındaki kararsızlığıyla baş başa bırakıyor bizi. Özünde bir insanın yaratma ve yok etmeyle ilişkisine dair olan Ben, Michael senenin en çok konuşulacaklarından olmaya aday. Gus Van Sant’in yapımcı olarak yer aldığı film meşhur gazeteci Benoit Denizet-Lewis’in Benim Eski Gay Arkadaşım adlı makalesinden uyarlanmış.

http://www.altyazilifilmhd.com/ben-michael-izle.html

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle