Gönderen Konu: Eşcinsellik nedir Erkek Eşcinselliğini anlama rehberi Eşcinsellik nasıl düzelir?  (Okunma sayısı 3476 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Erkek Eşcinselliğini anlama ve anlamsızlastırma rehberi,

Part 1: Önsöz

Eşcinsellik tarih boyunca insan hayatının bir parçası olmuştur. Yakin dönemde “politik doğruculuk” çerçevesinde eşcinselliğin tamamen biyolojik olduğu ve asla değiştirilemeyeceği fikri globalleşen dünya medyası aracılığıyla empoze edilmeye çalışılmıştır. Peki neden? Bu fikrin empoze edilmesinin kime ne faydası var? Gay lobisi, dış mihraklar, şeytani güçler gibi komplo teorisi gibi algılanabilecek sebeplerin yani sıra asıl neden eşcinsel insanların gördüğü zulmü bitirmektir. Eşcinselliği kabul ettirmek fikri yanlış olsa da; bu fikrin temellerinin kötü niyetle atıldığını düşünmüyorum. Fakat bu tavır öyle bir noktaya gelmiştir ki eşcinselliği, benliği ile uyuşmayan ya da heteroseksüel olup eşcinsel fantezileri olan insanlara bu hastalıklı düşünceler çeşitlilik ve insan doğasının renkliliği temaları altında yutturulmaya çalışılır. İyi niyetle başlayan bir akım, eşcinsel lobisinin ve yeni bir sektörün kötü emellerine alet olmuştur. Bu noktada escinselliği kabul etmiş insanlar (özellikle 70-80 sonrası batı dünyasında yayılan özgürlük hareketiyle birlikte eşcinsel hayatı seçen ve ulusal ve uluslararası psikoloji derneklerinde yönetici yapılmış eşcinsel psikolog/psikiyatrlar), ben bu farklılığı kabul ettim o zaman herkes kabul etmelidir gibi bencilce bir düşünce yapısını benimsemişlerdir ve bir yerden sonra insanların eşcinsel olmayı istememe hakkı ellerinden alınmıştır. Batı dünyasının ve kültürünün açmazı budur, dogmatik bir kültüre uymadıklarını ve herkesin kendi kültürünü yaşayabileceğini savunurlar fakat çoğu yaşam tarzını ve görüşleri politik doğruculuk çerçevesinde reddederler. Bu aslında açık uçlu bir sınava benzer. Hoca sınavdan önce öğrencilerine, sorulara istediğiniz cevabı vermekte özgürsünüz dese de kendi istediği cevabi görmediği öğrenciye not vermeyecektir. Peki bu noktada özgürlükten bahsedebilir miyiz?

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Part 2: eşcinsellik nedir?

Erkek escinselliğinin temelinde bir erkeğin kendini gerçek bir erkek gibi görmemesi yatar. Bu insan açık olarak olarak escinsel ya da tamamen escinsel olmak zorunda değildir. Kadınlardan hoşlanan ve cinsel ilişkiye girebilen fakat bilinçaltında eşcinsel fantezileri olan biri de bu rehber içinde escinsel kategorisi altında incelenecektir. Çünkü açık, gizli, geçici veya durumsal escinselliğin hepsinin temeli aynıdır: insanın kendi erkekliğine olan güvensizliği.

Erkek escinselliğinin bir çok farklı türü vardır, fakat bu rehberde iki alt başlık altında bahsedilecektir.
i) açık eşcinsel (eşcinsel hayatı kabullenmiş ve benimsemiş, kadınsı eşcinsel)

Sebep genelde 0-3 yas arasi bağ kurulamayan babadır. ( burada kurulmuş ve kopmuş bir bağdan bahsediliyor, bu sebeple babasız büyüyen erkekler eşcinsel olacak diye bir kaide yoktur, çünkü zaten kurulamayan bir bağın kopması mümkün değildir.)

ii) gizli eşcinsel (eşcinselliği benliğiyle çelişen, eşcinsel olmak istemeyen, kadınlara karşı da cinsel istek hisseden, erkeksi eşcinsel)

Sebep genelde fazla kontrolcü bir annedir ya da bir küçüklük travmasıdır


Tabi ki bu iki başlığın kesişim yerleri bulunabilir. (Bu sınıflandırma yapılırrken Joseph Nicolosi’nin pre/post odipal eşcinsel sınıflandırılmasından yararlanılmıştır.) ilk grubu pasif ikinci grubu da aktif escinsel olarak nitelendirmek tamamen doğru olmamakla beraber, doğruluk payı bulunabilir.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Part 3: Eşcinsellik nasıl düzelir?

Escinselliği yenmenin yolu, öncelikle nedenleri anlamaktan geçer. Nedenler anlaşıldığı zaman ben erkek değil miyim sorusu altında yatan utanç duygusu giderek azalacaktır. Utanç azaldıkça ve erkek gerçekten bir erkek olduğunu özümsedikçe yaşadıklarından dolayı kendine üzülecek ve onu bu duruma getiren sebeplere kızacaktır. Bu baslangıç için çok önemli bir adımdır. Kendine kızıp başkalarına üzülmek yerine, baskalarına kizip kendine uzulmek iyilesme surecinin baslangicidir.

Bu surecte gidip gelmeler olacaktir, fakat yasanan her nevrozda kisinin cinsel veya romantik escinsel isteginin altindaki asil nedeni gormesi, bir sekilde huznu getirecektir. Bu patern tekrarladikca, asil resim netlesecek ve erkek artik gercek bir erkek olduguna inanmaya baslayacaktir.

Escinsel cinselligi askin bir sonucu degildir, erkek olmaya calisan erkegin gercekleri gormeyip cozumu baska bir erkekte bulmaya calismasidir. Escinselin zihni ve vucudu bir degildir bu yuzden bilincalti onu bir erkek vucudu ile butunlesme konusunda uyarmaktadir. Kendi vucudu ile butunlesmesi (kendi ile cinsel iliskiye girmesi) mumkun olamayacagi icin, bu butunlesmeyi baska bir erkek vucudunda yasamak gecici bir erkeklik hazzi verecektir. Aslinda escinsel iliski goze inen bir perdenin, oldugundan farkli algilanan bir hayatin sonucudur.

Ne zamanki erkek escinselliginin nedenlerini anlar, hayatin gozunun gorduklerinden fazlasi olmadigini ozumser ise o asamada zaten escinsellik sacma gelecektir. Bu tavrini korudukca ise zamanla pornografik escinsel goruntuler erkege igrenc bile gelebilir.

Escinselligi yenmenin yolu ironik olarak bu durumu bir dert haline getirmemektir. Aslinda dusunuldugu zaman escinsellik bir sikinti ya da hayat secimi degildir, sadece bir nevrozdur. Bu surecte bos bir beyin ve saglikli bir dusunce akisi yararli olacaktir bu sepeble cesitli ilaclar kullanilip, yoga veya din gibi meditasyon yollarindan yardim alinabilir. Her ne kadar escinselligi yenme konusu dindar bir gorus altina yerlestirilse de, ateist bir insan da bu goruslerden pekala yararlanip iyilesebilir. Fakat bu asamada hic degilse bir yaraticinin olduguna olan inancin faydasi olacaktir ki boylece danisan gercekten bir erkek olarak yaratildigina inansin( ki zaten gozune perde inmemis yani bos bir kafayla dusunebilen bir insanin gercekleri gormesi cok da uzun zaman almayacaktir).

Kisaca bos bir kafa ve hayatin icinde olma duygusu ile insan narsismden ve takintilarindan ve boylece escinselliginden kurtulabilir. Aslinda yapilmasi gereken sey sadece hayati oldugu gibi gormek, gozun onune inen perdeyi kaldirmaktir. Hayat gorundugunden cok daha basittir. Benlik algisini yikmak, self conscious (kendinin farkinda- iyi bir ceviri degil) olmamak ve hayati sahsi algilamamak bu surecte cok onemlidir. Aslinda erkek sadece etrafindakiler ile etkilesime gectigi kadar erkektir. Erkek boslukta yer kapladikca ve kendinin dunyanin sadece kucucuk bir parcasi oldugunu anladikca hayattan daha cok keyif alacak ve hayatini olmak degil yapmak uzerine kuracaktir. Bu surecte benlik algisini yikmak cok onemlidir, bir yerden sonra escinsellik zaten anlamsiz ve sacma gelecek ve danisan “etrafimda benden farkli bu mukemmel ve estetik yaratiklar(kadinlar) varken, neden kendim gibi olan bir seyle beraber olmak isteyeyim?” diye dusunecektir.

—————————-SON——————————
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2018, 09:22:59 öö Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle