Gönderen Konu: Samanın Altı (...Biz bunlarla kafamızı meşgul ederken diğer yandan da 1984 ...)  (Okunma sayısı 4712 defa)

alıntı

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
SAMANIN ALTI

Ülkemizde gündem o kadar hızla değişiyorki takip edemez olduk dünyadaki ekonomik krizin olumsuz yansıması bununla birlikte gelen işçi çıkarılmaları , üretimde azalma ve de yer yer durdurma, ülkemizin yakın zamandaki geçmişini ve geleceğini yakından ilgilendiren ergenokon olayı ; Hepimiz nerelere ve kimlere kadar uzanacağını kafamızda oluşan soru işaretleri ile bekliyouz
Biz bunlarla kafamızı meşgul ederken diğer yandan da 1984 yılından beri ülkemizi bölmeye çalışanlar Kürt sorununun varlığının dile getirilmesi ve Kürtçe yayınların başlamasıyla devam eden kürt açılımları; bu uğurda ufacıkta olsa bir zafer kazanmış olmanın sevinciyle salyalarını akıtıyorlar.
Yıllardır dağlarda güdülenmiş ve saçma fikirleri doğrultusunda askerimizle çatışan ve arkasında gözyaşlarından başka hiç birşey bırakmayan yeri geldiğinde güya özgürlüğü için savaştığını söyledikleri kürt vatandaşları kurşuna dizen (çoçuk, yaşlı, kadın ayrımı gözetmeksizin) yaptığı eylemlerle kendisine ve yandaşlarına büyük rantlar sağlayan terör örgütü; silahla yapamadıklarını takım elbiselerini giyip siyasi alanda yapamaya çalışıyorlar.
Bir belediye başkanı kürsüye çıkıpta çok rahatlıkla "Bu Halkın Dilini ve Kültürünü Kabul Edenler Bir Gün Toprakların Adını da Kabullenecekler" bunu söyleyebiliyor ve hala orda oturuyorsa hangi özgürlüğün peşindir acaba ?
Milletvekili yerel seçimlerde sözde kürdistanın sınırlarının çizileceğini söyleyerek oy toplamaya çalışması sınırlandırılmış bi özgürlükle açıklanabilirmi?
Çocuk katilinin tecrit edildiği safsatalarının dolaştığı günlerde hala bi yerlere emirler vererek istediğini yaptırabilmesi özgürlüğün sınırlanın zorlanması değilimidir.
Bölgede güçlü bir Türk devleti varlığının rahatsızlığını duyanlar yıllarca nifak tohumlarını serperek ülkemizi çeşitli şekillerde ayrımcılığa götürdüler laik-dinci, alevi - sünni. Kürt – Türk vs.. Şimdide kardeş kardeşi vurdurarak meyvelerini topluyorlar. Ne acıdır ki  Kürt halkının sözüm ona liderliğine kalkışan kandırılmışlar en büyük kötülüğü yine kürt halkına yapıyorlar.
Bize zorla seyrettirilen seyrettirilmeye çalışılan bu acı senaryo acaba daha ne kadar sürecek bu kadar zamandır almamız gereken dersleri hala alamadık mı ?  Ne zaman UYANACAĞIZ…..