Gönderen Konu: Çocukluk Mastürbasyonu  (Okunma sayısı 6587 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Çocukluk Mastürbasyonu
« : 21 Mart 2017, 04:19:11 ös »
Çocukluk Mastürbasyonu

Ailelerin oldukça endişelendiği ve danışmaktan çekindiği bir konu olan çocukluk dönemi mastürbasyonundan bahsetmek istiyorum. Aslında bu durum 18. Aylıkken başlayabilir çocuklarda ve 6 yaşına kadar görülebilir. En yoğun olduğu yaş grubu ise 4 yaş grubudur. 6 yaşından ergenliğe kadar ise düşüş gösterir.
Çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren cinsel organlarıyla oynarlar. Ebeveynler ise sürekli ellerini oralarından çekmesini söylerler. Kimi çocuk bu laflara aldırmaz devam eder. Kimi çocuk ise daha gizlenerek devam eder. Bazı çocuklar yatakta ve ya yere uzanıp ileri geri sürtünerek kendini uyarır. Nefes nefese kalır,kızarır, terler . Tıpkı cinsel doyum sağlar gibidir. Bu manzara karşısında aileler ise oldukça korkarak  sert tepkiler verebilmektedirler. Gösterilen aşırı  tepki aslında ailenin yüksek kaygısıyla orantılıdır.
Sıkça görülen bu durum aslında ailelerin düşündüğü ölçüde korkulacak bir durum değildir. Fakat ortada çözülmesi gereken bir sorunda vardır. Bebeklik döneminde çok uzun süre kendi başına bırakılan,özellikle meme emmemiş ya da emzik verilmemiş, emziği zorla elinden alınan çocuklarda, başka bir değişle uyarılma eksikliği çeken çocuklarda  daha çok rastlanır. Yeni bir kardeşin doğumu ve ilgi azlığı ya da aşırı bunaltan ilgi görmesi gibi nedenler çocukta kendi kendine doyum sağlama gereksinimi yaratabilir. Kimi zaman kaşıntıya yol açan kıl kurdu ya da sünnet derisin yangısı çocuğun bu uyarmadan hoşlanmasına ve yinelemesine yol açar. Bu nedenlerin ortaya çıkarılması ve giderilmesi yönünde önlemler alınması en uygun yol olur. Çocuğu korkutup yıldırmakla bunun önüne geçilemez. Olsa olsa çocuğu gizliliğe zorlar. Yıldırma ve sindirme çocukta kalıcı ruhsal çatışma ve saplantılara neden olur. Bu nedenle çocuğun üstüne gitmek  yerine öncelikle neden bu hareketi yaptığı  anlaşılmalı, çocuğa bağırmadan kızmadan ilgisi başka yönlere kaydırılmalıdır. Tüm baş etme yöntemlerine rağmen devam etmesi halinde ise  vakit kaybetmeden bir psikologa gidilmesi önerilir.
                                    Psikolog Umut BAYDAR
                                                                                 ( 0 538 635 32 80 )


psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Ynt: Çocukluk Mastürbasyonu
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2017, 03:20:12 ös »