Gönderen Konu: Yazık İnsanlık Ölüyor  (Okunma sayısı 4826 defa)

alıntı

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
Yazık İnsanlık Ölüyor
« : 08 Haziran 2009, 02:23:33 öö »
Levent KAÇIN



Gazze, Filistin ,İsrail, İşgal Savaş Bu günlerde duymaktan en rahatsız olduğumuz içimizde bi şeyleri titreten kelimelerdir sanırım , Amerika’nın da desteğini alan İsrail sonuçlarını görmezlikten gelerek büyük bir soykırıma girişmiştir.
Sözde amacının sadece HAMAS liderlerini öldürmek olduğunu belirterek belki de dünyanın en teknolojik silahlarını taş ve sopa ile çatışmaya çalışan insanların üzerinde kullanarak  başlattığı vahşet artarak devam ediyor. Yaşlı , kadın ,çoluk çoçuk demeden hastane cami üniversite ayrımı gözetmeksizin vuruyorlar.
Yıllarca Nazilerin kendilerine yaptıkları soykırımın filmlerini belgesellerini izleyip acımıştık. Geçmişte bunun acısını en çok çeken bir millet olarak şimdi rollerin değişimini, trajik çelişkiyi tüm dünya üzüntüyle izlemekte ;  BM ve komşu devletlerin tüm ikazlarına kulak tıkayarak bebek ve çocukları öldürmeye devam etmekte;bununla birlikte uygulamış olduğu ambargolarla da nefret duygularımızı kabartmaktadır. en gerekli zamanda diğer devletlerin yapmış olduğu gıda ve sağlık yardımlarını da engelleyerek yaşanılan acıyı daha da büyütüyorlar. İnsanlığın en temel ihtiyaçlarından olan su ve elektriğin olmadığı yerlerde yıkık dökük hastanelerde cep telefonu ışığının yardımıyla ameliyat yapmak zorunda kalıp yaralarını sarmaya çalışan  Filistinliler... Çaresiz şaşkın ve geleceğini düşünemeyip günü sağ salim geçirdiğine şükrediyorlar onlar için barış çok uzak.
K.Irak ‘a yapmış olduğumuz operasyonla sözüm ona insan haklarını ihlal ettiğimizi söyleyip seslerini yükseltip ayağa kalkan batılı ülkeler cılız seslerle göstermelik kınamalar yayınlamakta . Tüm dünyaya demokrasi ve barış söylemlerini ağzından düşürmeyen bu uğurda ülkeleri işgal edip demokrasi ! ihraç eden Amerika İsrail’in mesnetsiz sebeplerini haklı bularak işgale çanak tutmaktadır. Ortadoğu’daki arap devletleride bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek yanı başlarındaki manasız işgale seyirci kalmaktalar. Bir yanda Petrole ,Yer altı kaynağına ve hiçbir zenginliğe sahip olmayan Filistin diğer yanda dünyada çok güçlü bir lobiye sahip olan İsrail; Sonuç İsrail ne zaman isterse savaş o saman sona erecek.
      Bu acımasız ve insanlık dışı olayı maalesef daha seyredeceğiz
Gazze’ de yaşayanların şu günlerde  en çok ettikleri dua “Gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza ve yaşlılarımıza merhamet eyle Allahım ” Bir zamanlar aynı duayı edenler bu kelimenin anlamını yaşayarak öğrenenler şimdi merhamet çığlıklarına kulak tıkıyorlar. Yazık İnsanlık ölüyor Filistinde.
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2009, 04:19:08 ös Gönderen: bureax »